The Last Guardian & de Ico Collection uitgesteld

“I announced at last year’s Tokyo Game Show that the release timing of The Last Guardian which is currently being developed would be holiday 2011.

However, to provide more challenging and better quality of content to users and to fulfill First Party Studio’s obligations, I decided to postpone its release timing.”

Als een spel dan toch uitgesteld moet worden is “we vonden hem nog niet goed genoeg” in ieder geval de best denkbare reden. Niemand zit te wachten op een afgeraffelde Last Guardian. Al blijft het natuurlijk ontzettend teleurstellend nieuws: het spel waar ik me het meeste op verheug is voor onbepaalde tijd uitgesteld. Een nieuwe releasedatum kon regisseur Fumito Ueda nog niet geven. Aangezien het spel oorspronkelijk gepland stond voor de feestdagen schuift hij nu in ieder geval door naar 2012. Snik!

Alsof dat nog niet erg genoeg is heeft Sony ook meteen de Ico + Shadow of the Colossus Collection uitgesteld. (Oorspronkelijke releasedatum: lente 2011 – ongeveer nu dus). Het was dus geen toeval dat die twee spellen uitgerekend nu naar de PS3 werden geport. Het hoorde allemaal bij het grote Team Ico marketingoffensief. Hopelijk is het uitstel kort genoeg om in ieder geval die compilatie nog dit jaar uit te kunnen brengen.

[g.forum]

Lees ook:Een Team Ico compilatie?
Lees ook:PlayStation Blog over de HD-versie van Shadow of the Colossus
Lees ook:Kijk deze The Last Guardian advertentie
Lees ook:Een God of War Collection voor nieuwkomers
Lees ook:Check deze Shadow of the Colossus illustratie

0 reacties op “The Last Guardian & de Ico Collection uitgesteld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.