Eerste trailer Uncharted 3: Drake’s Deception


Wie kan mij uitleggen wat “in-engine” betekent? Als in: deze trailer van Uncharted 3: Drake’s Deception is volledig in-engine. De term is ongetwijfeld bedacht om zoveel mogelijk te klinken als “in-game”, wat het altijd goed doet bij de gamers, maar er moet een verschil in betekenis zijn. Anders zou Naughty Dog wel zeggen dat hun trailer in-game was. Wikipedia houdt het op “a sequence rendered in real-time by the game engine, usually a cut scene.” Wat je ziet in de trailer draait met andere woorden echt op een PlayStation 3. Maar wat heb ik daar aan? Vooral als het gaat om een cutscene? Waarom is in-engine beter dan een animatie die is ge-prerendered op een krachtigere computer en alleen als filmpje wordt afgespeeld op een PlayStation 3? Levert dat juist geen mooiere resultaten op? Ik begrijp niet zo goed waarom ontwikkelaars opscheppen over de in-enginegheid van hun trailer.

Over Uncharted 3 verder geen klachten. Het spel ziet er spectaculair uit en wordt ongetwijfeld weer een niet aflatende stroom wilde achtervolging. In de laatste 15 seconden zie je zelfs een paar in-game actiescenes. (Houd er wel rekening mee dat Amerikanen een andere datumaanduiding gebruiken dan wij. Uncharted 3 komt dus niet uit op 11 januari, maar pas op 1 november).

[g.forum]

Lees ook:1:17 bewegend beeld uit Uncharted 2: Among Thieves
Lees ook:Nieuwe trailer Uncharted: The Nathan Drake Collection
Lees ook:Twee nieuwe screenshots Drake’s Fortune
Lees ook:Ontwikkelaars demonstreren hun nieuwste grafische engines
Lees ook:Bekijk een live-demonstratie van Uncharted 3: Drake’s Deception

9 reacties op “Eerste trailer Uncharted 3: Drake’s Deception

  1. Arie Boomsma

    In-engine betekent dat het filmpje is gemaakt met de engine waarop het spel zelf draait. Het komt op hetzelfde neer als in-game maar is accurater omdat het filmpje in deze trailer misschien nog bewerkt wordt of helemaal niet voorkomt in het uiteindelijke spel.

    Natuurlijk is het wel een reden om hierover op te scheppen. Als het pre-rendered zou zijn zou hier weinig bijzonders aan zijn, maar dat dit in-engine is betekent het dat dit misschien wel het mooiste spel is dat ik ooit heb gezien. Het daadwerkelijke spel zal er zo uitzien.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Noem mij maar achterdochtig maar ik geloof het gewoon niet. Dat Drake tijdens het spelen echt zulke mooie kuiltjes achterlaat in het zand… ik kan het me niet voorstellen. Ik zie ook een duidelijk kwaliteitsverschil tussen die laatste 15 (in-game) seconden en de rest van de trailer.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Arie Boomsma

        Nou het is natuurlijjk geen gameplay maar een cutscene, dat is logisch. In cutscenes kunnen ze natuurlijk meer subtiele details stoppen en soms worden daarin modellen met iets meer detail gebruikt, maar volgens mij was dat in Uncharted 2 niet het geval. Ga er maar vanuit dat je verstelt zal staan van hoe mooi Uncharted 3 eruit zal zien.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Erik

          Ik ga me er op verheugen. De logica van die opgeleukte in-engine beelden ontgaat me nog steeds, maar ik ben er van overtuigd dat het inderdaad een mooi spel wordt.

            /   Beantwoorden  / 
          1. pingowner

            game developeres maken van in engine filmpjes een punt sinds het moment dat sony al die kritiek kreeg over de killzone 2 cgi filmpje. Dat willen developers en uitgevers (zeker sony) in de toekomst voorkomen en daarom wordt er nu steeds zo’n punt van gemaakt.

              /  
  2. Gulzt

    “sandbox” game? :)

      /   Beantwoorden  / 
    1. kees

      hahahaha

        /   Beantwoorden  / 
    2. Kikujiro

      *lol*

        /   Beantwoorden  / 
  3. Nick

    Simpel gezegd: ken je de tussenfilmpjes uit gta4 nog? Of dat laatste stukje uit portal, waarin je in die opslagruimte met al die cores komt? Die filmpjes zijn in-engine. Het houdt in dat de echte wereld en echte mechanieken worden gebruikt (physics ed), maar dat er geen controle is over camerastandpunt en dergelijke. Het spel wordt dus blijkbaar inderdaad zo mooi:O

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.