Kijken: nieuwe techdemo’s voor PlayStation Move


Sony heeft een filmpje online gezet waarin één van hun medewerkers een paar demo’s voor de PlayStation Move demonstreert. Twee dingen vallen op:

  • De meeste demo’s kennen we al van Sony’s E3-presentatie in 2009.
  • Het is inderdaad zorgwekkend dat Sony hun nieuwe accessoire twee weken (!) voor de lancering nog steeds moet aanprijzen met ruwe techdemo’s.

Daar staat tegenover dat de nieuwe demo’s er wel erg leuk uitzien. Vooral het “Chameleon” spelletje spreekt tot de verbeelding. Iedere Move-toverstaf bestuurt één van zijn voorpoten terwijl de kameleon door een struik klimt. Zodra hij echter een tak vastgrijpt bestuurt die poot de volledige struik. Zet daar een vrolijke wolkenlucht achter en je hebt al meteen een toffe minigame. Verwerk een paar van deze demo’s in een avonturenspel en je hebt zelfs een compleet nieuw genre. ‘s Werelds eerste first person-spel waarin je meer doet dan alleen schieten. Een spel waarin je ieder voorwerp kunt oppakken, weggooien of gebruiken als zwaard. Een hoofdrolspeler die mensen kan begroeten met een handdruk of muren kan beklimmen door naar uitstekende richeltjes te grijpen. Ik draaf door, maar de mogelijkheden lijken mij bijna eindeloos. Konden Microsoft en Sony de hele minigame-fase maar overslaan en meteen beginnen aan de echte spellen. Bekijk het filmpje hieronder. Het “Chameleon” fragment start rond 2:40.

[g.forum]

Lees ook:Super Meat Boy krijgt meeste stemmen, preview op Gametrailers TV
Lees ook:De WiiWare-demo’s komen terug
Lees ook:Indiegame Hohokum naar PS3, Vita en PS4
Lees ook:Rhythm Paradise demo in het Nintendo Kanaal
Lees ook:Burnout Paradise met een 3D-brilletje?

6 reacties op “Kijken: nieuwe techdemo’s voor PlayStation Move

  1. Wormpaul

    Als ze zoiets uitbrengen ben je voor een singleplayer game ook al verplicht 2x z`n glimmende bol te halen.

    Best wel duur voor mensen die alleen spelen en weinig geld hebben :(

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Ik denk dat het in de praktijk wel meevalt. Als je nu EyePet koopt voor €49,- zit de camera daar ook bij inbegrepen. Op diezelfde manier zie ik een tof spel waar twee Magic Wands voor nodig zijn ook wel gebundeld worden met een extra controller. Gewoon niet meteen bij de lancering naar de winkel hollen en voor de zekerheid alvast een extra controller inslaan. ;) Wachten loont. Zolang er nog geen bijzondere Move-titels beschikbaar ben ik ook nog niet plan hem volgende maand al te halen.

        /   Beantwoorden  / 
  2. simon

    best leuk idd, dacht opeens aan Blast Corps, maar dat heb ik wel vaker :P
    poetje padje wat was dat een fijn spelletje.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Echt!? Alweer zo’n zogenaamde Rare-klassieker waar iedereen behalve ik verliefd op is. Ik heb het ooit een keer gehuurd maar was blij toen ik hem na drie dagen weer terug mocht brengen. Vreselijk spel! Al dat slopen kon me totaal niet boeien en ik werd zenuwachtig van de constante tijdslimiet
      .
      Het verband met dit filmpje zie ik overigens niet echt. ;) We hebben het toch over dat N64-spel waar je een route vrijmaakt voor een explosieve vrachtwagen?

        /   Beantwoorden  / 
      1. Kikujiro

        Meen je dat nou Erik? Ik vond dat een fantastisch spel eigenlijk… lekker slopen, heerlijk ontspannend was dat (ondanks de tijdlimiet).

          /   Beantwoorden  / 
  3. Wormpaul

    Zo en zo hoef ik de move niet te hebben met deze line-up, op RE:5 na heb ik nog geen bijzondere spellen zien langskomen.
    .
    Enig idee of er mensen gespeeld hebben RE:5 met Move besturing?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.