Wat vindt de yakuza van Yakuza 3?


“S: There are a lot of guys whom I feel like I know. The dialogue is right too. They sound like yakuza.
K: Braggarts, bullies, and sweet-talkers. I agree — it feels like I know the guys on the screen.
M: Kiryu is the way yakuza used to be. We kept the streets clean. People liked us. We didn’t bother ordinary citizens. We respected our bosses. Now, guys like that only exist in videogames.”

Undercover gamesjournalistiek! Misdaadverslaggever Jake Adelstein zocht contact met drie echte Japanse gangsters om te kijken wat zij van Sega’s misdaadspel Yakuza 3 vonden. De drie hadden nog nooit eerder een computerspel aangeraakt en om de recensie nog ingewikkelder te maken hadden twee van hen geen pinken meer (het is een oude yakuza-traditie dat ongehoorzame bendeleden bij wijze van straf hun eigen pink afhakken), waardoor ze moeite hadden met de controller. Toch lijkt het drietal al meteen onder de indruk van Sega’s oog voor detail. Van de omgevingen tot de realistische power-ups, alles in Yakuza 3 doet hen denken aan hun eigen leven. Een positieve recensie dus, al merkt Adelstein wel op dat de locaties die de yakuza het leukst vonden, precies de locaties zijn die Sega uit de Amerikaanse en Europese versie heeft geschrapt: de massagesalon, de hostess club en een mahjong minigame. Eindconclusie van één van de gangsters: “I feel sorry for the people who bought the American version. Sega USA sucks.”

[g.forum]

Lees ook:Banjo Kazooie doen mee aan Xbox-versie Sega All-Stars Racing
Lees ook:Bekijk hier de eerste Engelse Yakuza (PS2) trailer
Lees ook:U.F.O.’s en hanggliders in Yakuza 3
Lees ook:Sega Road to E3 dag 7: Charlotte’s Web (GBA/DS)
Lees ook:Fraaie Yakuza 3 screenshots en trailer

2 reacties op “Wat vindt de yakuza van Yakuza 3?

  1. Kikujiro

    Nog steeds onbegrijpelijk dat nou juist die onderdelen zijn geschrapt, maar wel een leuke review. Het oog voor detail is in Yakuza 3 echt fenomenaal. Niet alleen Kabukichō, maar ook downtown Naha op Okinawa, zijn af en toe zeer getrouw gereproduceerd. Yakuza 3 is nu voor nog geen GBP 15,= te bestellen bij verschillende webshops in Engeland.

      /   Beantwoorden  / 
  2. G.Tom

    Wauw, als de Yakuza Yakuza goed vindt, dan zal het wel realistisch zijn. En inderdaad: Sega USA sucks voor het uitsnijden van die extra’s.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.