Mediatonic’s nieuwe PSP Mini kruist een shoot’em up met tower defense


“It’s a side-scrolling shooter meets tower defense (with courtroom drama and intrigue!) doused in sheer awesomeness… AND THEN SET ON FIRE.”

Mediatonic (bekend van de leuke-maar-net-iets-te-korte PSP Mini Monsters (Probably) Stole My Princess) heeft een nieuw spelletje aangekondigd. Het wordt zoals je kunt lezen een kruising tussen een shoot’em up en een tower defense-achtige. Hoe dat precies werkt snap ik ook nog niet, maar het komt er in essentie op neer dat het belangrijkste doel niet is om te overleven (de hoofdrolspeler is onkwetsbaar), maar om te zorgen dat er zo min mogelijk vijanden ontsnappen naar de linkerkant van het scherm. Ik ben geïntrigeerd, maar dat kan ook komen omdat vrijwel alle nieuwe shoot’em ups mij aanvankelijk intrigeren. Who’s That Flying!? wordt opnieuw een PSP Mini en staat als alles goed gaat gepland voor september. Ik hoop dat het een heel vreemd en obscuur spel wordt zodat ik de afkorting van de titel tzt als recensie kan gebruiken: WTF!?

[g.forum]

Lees ook:Reginald Fils-Aime: betaal niet te veel voor SNES mini
Lees ook:Nieuwe Tower of Shadow/Lost in Shadow-trailer
Lees ook:Aftellen naar New Super Mario Bros, dag 6
Lees ook:De makers over: South Park – Let’s Go Tower Defense Play!
Lees ook:Online spelletje: Fat Cat

6 reacties op “Mediatonic’s nieuwe PSP Mini kruist een shoot’em up met tower defense

  1. Wormpaul

    Dit soort mini’s zijn nooit speelbaar op de PS3?

    Zie soms wat leuks langs komen maar bij gebrek aan een PSP kan ik dat soort dingen nooit spelen :(

      /   Beantwoorden  / 
  2. Erik

    Volgens mij zijn bijna alle Minis ook speelbaar op de PS3. Er zijn ongetwijfeld uitzonderingen, maar dat was Sony’s opzet. De kop waar dit spel mee wordt aangekondigd op playstationblog is: “Coming Soon To PSN: Who’s That Flying?! For PSP And PS3,” dus met dit spel zit je in ieder geval goed. ;)

      /   Beantwoorden  / 
  3. Wormpaul

    Oei…dan ga ik vanavond toch maar weer even snuffelen door de wereld van PSN.

    Heb jij nog tips van games die ik niet mag missen?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Ik vind Alien Zombie Death de beste. Al maandenlang aan verslaafd, maar het profiteert wel heel erg van het feit dat hij draagbaar is en ik zo vaak “even tussendoor” een potje kan doen. Ik weet niet of hij op de PS3 net zo goed tot z’n recht komt.
      .
      Het is een soort kruising tussen een platformgame en een arenashooter. Eindeloze levels met golf na golf aan vijanden. Het ziet er niet uit, de “muziek” is vreselijk en het is heel simpel, maar vooral als je probeert de doelen voor ieder level te halen (een soort ingebouwde achievements) wordt het erg uitdagend.
      .
      Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=2JvChzzXHKc
      .
      Edit:
      en ik verheug me nog steeds heel erg op The Flying Hamster! Geen idee wanneer die nou precies uitkomt, maar dat wordt volgens mij een hele toffe shoot’em up. Ik heb er al een paar keer trailers van geplaatst.

        /   Beantwoorden  / 
  4. Jayna Peyre

    I don’t really agree with your post, but it’s possible to argue it both ways

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.