Een God of War Collection voor nieuwkomers


God of War en God of War II komen naar de PlayStation 3. Sony kondigde gisteren de God of War Collection aan met geüpscalede versies van beide spellen op 60 frames per seconde. Leuk voor fanatieke God of War-verzamelaars, maar vooral goed nieuws voor mensen die een generatie geleden geen PS2 hadden en God of War nog nooit hebben gespeeld. Ik weet dat het eruitziet als een oppervlakkig hakspel (dat is het misschien ook wel) maar zodra je de controller oppakt merk je het meteen: God of War is net zo lang gepolijst, gefinetuned en getest totdat iedere seconde van het spel lekker aanvoelde. Het valt nooit in herhaling, loodst je vakkundig van eindbaas naar eindbaas en confronteert je voortdurend met instortende levels of andere memorabele setpieces. Het blijft een hol spektakel met gemakzuchtige quick time events in plaats van diepgang, maar het is zo knap ontworpen dat dat me voor één keer niets kon schelen.

Verder zagen Gow en Gow II er al zo goed uit dat ze die 720p resolutie en 60 frames per seconde helemaal niet nodig hebben, maar het is wel interessant dat Sony ze nu op deze manier opnieuw uitbrengt. Interessant als in: welke PS2-toppers krijgen nog meer deze behandeling? Een compilatie met Ico en Shadow of the Colossus (op 60 frames per seconde!) vlak voor de release van The Last Guardian? Ik stem voor!

[games.blog forum]

Lees ook:Gametrailers bespreekt God of War III
Lees ook:Nintendo Direct presentatie over ARMS
Lees ook:Nog meer beelden van Uncharted 4
Lees ook:Nieuwe trailer: Kero Blaster (van de maker van Cave Story)
Lees ook:Kijk dit: Super Mario 64 uitgespeeld met nul sterren

4 reacties op “Een God of War Collection voor nieuwkomers

  1. Wormpaul

    Al bekend waar en wanneer we deze game kunnen kopen?

    Lijkt me een heerlijke opwarmer voor deel 3 wat pas in 2010 komt, heb deel 1 + 2 namelijk nooit gespeeld :(

      /   Beantwoorden  / 
  2. Erik

    In Amerika “this holiday”, dat zal dus wel november of december worden. Vorige God of War’s verschenen bijna gelijktijdig in Europa en Amerika, hopelijk geldt dat ook voor deze compilatie.
    .
    Hij is ook niet duur trouwens, 40 dollar in Amerika.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Kikujiro

    Ik sluit me aan bij Wormpaul, ik heb deel 1 en 2 ook nog nooit gespeeld, dus kijk hier wel naar uit eigenlijk. Nu ook nog een compilatie disc met Ico en Shadow of the Colossus en ik ben gelukkig.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Martijn

    Jaaa! Ico/Shadow of the Colossus, geweldig idee!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.