Nieuwe trailer: Kero Blaster (van de maker van Cave Story)

keroblaster
Je vraagt je af of het spelletje Kero Blaster ook zoveel aandacht zou krijgen als het afkomstig was van een andere ontwikkelaar dan Daisuke Amaya. Ik vermoed van niet. Het ziet er leuk en degelijk uit, maar dit is het soort spel (een platform-shooter met 8-bit graphics) waarvan er iedere week wel eentje verschijnt. Geen enkele trailer weet tot nu toe duidelijk te maken waarom Kero Blaster bijzonder is.

Maar ja, Daisuke Amaya is natuurlijk niet zomaar iemand. Hij is de man die in 2004 Cave Story uitbracht, een spel waar hij 5 jaar lang in zijn eentje aan had gewerkt. Ook Cave Story zag eruit als een standaard platform-shooter met 8-bit graphics, maar zodra je begon te spelen bleek het niets minder dan een meesterwerk. Een spel met een intelligent verhaal, knap ontworpen levels en 10 verschillende wapens met verrassend veel diepgang. Er zijn nog steeds weinig andere spellen waarin het zo lekker voelt om een kamer vol vijanden uit te schakelen.

Kijken op YouTube

De vraag is nu of Amaya het nog een keer kan. Was Cave Story een toevalstreffer of komen we er straks achter dat dit spel ook veel meer diepgang heeft dan de trailers doen vermoeden? We gaan het ontdekken op 11 mei, als Kero Blaster verschijnt voor pc en iPhone. (Waarbij uitgever Nicalis al heeft gehint dat er later ook versies verschijnen voor de 3DS en de PlayStation Vita).

[g.forum]

Lees ook:Nieuw van de maker van Cave Story: Gero Blaster
Lees ook:Nog meer Cave Story, nu ook op je 3DS
Lees ook:Cave Story is bijna klaar
Lees ook:Cave Story eindelijk gekeurd door PEGI
Lees ook:Cave Story nu ook naar DSiWare, Orioto maakt een schilderij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.