Katamari Forever demo in Japanse PlayStation Store

Ze bestaan nog steeds. Van die mensen die dankzij Sony een PlayStation 3 hebben zonder backwards compatibility, en die PS2-topper We ♥ Katamari daarom nog nooit hebben gespeeld. Over een paar maanden kan die schade dankzij Katamari Forever eindelijk worden ingehaald. Wie geen zin heeft om zo lang te wachten kan bovendien nu al een gratis demo halen in de Japanse Store. (Handleiding: hoe maak ik een Japanse account?). Nu, als Katamari-fan moet ik zeggen dat de demo mij een beetje tegenviel. Namco heeft werkelijk niets verbeterd; de presentatie is nog even vermoeiend als altijd, de nieuwe grafische stijl maakt het spel vooral fletser en plantjes water geven (in één van de twee demo-levels) is net zo saai als het klinkt. Voor mensen zonder Katamari-ervaring is de demo evengoed onmisbaar. Met je Katamari door een huiskamer rollen (in het tweede demo-level) blijft een unieke ervaring. De besturing is misschien even wennen, maar stel je gewoon voor dat de twee controlsticks jouw handen zijn die links en rechts tegen de bal duwen. Eenmaal gewend wil je nooit meer iets anders.

Weet bovendien dat waar de demo frustrerend snel is afgelopen, een typisch level in het volledige spel veel langer doorgaat. Het eindigt meestal buiten waar je de Katamari over auto’s en voorbijgangers kunt rollen (en uiteindelijk ook over het huis waarin je begon, over de hele stad of later zelfs over het hele continent).

Protip: de Japanse titel voor het spel is Katamari Tribute. Zoek dus naar een blauw symbooltje met het woord ‘tribute’).

[games.blog forum]

Lees ook:Demo’s voor LittleBigPlanet en Katamari Forever in PlayStation Store
Lees ook:Nu downloaden: NightSky Demo
Lees ook:Katamari Katamari Katamari Katamari Katamari
Lees ook:Eerste Amerikaanse trailer Katamari Forever
Lees ook:Beautiful Katamari gameplay filmpje

2 reacties op “Katamari Forever demo in Japanse PlayStation Store

  1. gianny

    ik heb een japans account

      /   Beantwoorden  / 
  2. David

    Maar het was toch zo dat je de grafische stijl kan instellen? Dat je keuze hebt uit 4 filters?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.