Eerste details nieuwe Team Ico spel


Het tijdschrift Game Informer is deze week langsgeweest op het kantoor van Team Ico (Ico, Shadow of the Colossus) om als eerste tijdschrift ter wereld een exclusieve eerste blik te werpen op het nieuwe spel van deze griezelig getalenteerde ontwikkelaar. De voorlopige werktitel is "The Last Canyon" en het is opnieuw, zoals het een echte kunstenaar betaamt, iets totaal anders dan de twee voorgaande spellen.

"Het hele spel speelt zich af in één gigantische en platte woestijn. Ueda omschrijft het als zijn eigen versie van de beroemde Death Valley in Californië. Het enige verschil is dat deze woestijn niet écht plat is, zo ziet het er alleen uit als je honderden meters boven de grond zweeft.

In werkelijkheid zit het gebied vol met diepe kloven en ravijnen in de grond, allemaal verschillend in diepte en breedte. Het doel van het spel is om al die canyons te onderzoeken en 'iets' te vinden. Wat dat 'iets' precies is wilde hij nog niet onthullen.

Wat dit spel nu zo uniek moet maken is de manier waarop je die ravijnen onderzoekt. De hoofdrolspeler zal het hele spel hoog vanuit de lucht bekijken waar hij vliegt met zijn eigen zweefvliegtuigje. Dat is geen modern zweefvliegtuig, maar een ouderwets ogend apparaat gemaakt van hout en textiel. De speler krijgt de volledige vrijheid, dit kunnen we niet genoeg benadrukken, om over deze grote platte spelwereld heen te vliegen en spectaculaire duikvluchten te maken om de ravijnen te onderzoeken. Vervolgens kan hij ook uit zijn zweeftoestel stappen en de ravijnen te voet verkennen. Eén ding dat 'The Last Canyon' wel gemeen heeft met Shadow of the Colossus is dat er geklommen moet worden. Omdat het vliegtuigje wind nodig heeft om weer op te stijgen zal de speler eerst zelf uit de ravijnen moeten klimmen voordat hij weer verder kan vliegen.

Wat wij tot nu toe mochten zien geeft ons de indruk dat er nog nooit eerder een spel is geweest zoals dit. Een spel waarin je zo sterk het gevoel van vrijheid krijgt als je helemaal alleen hoog door de lucht zweeft boven een wereld die zo gigantisch uitgebreid is."

Die omschrijving klinkt waanzinnig! Ik kan niet wachten om hier de eerste screens van te zien. Ik verwacht iets dat net zo stijlvol is als Ico en Shadow of the Colossus, maar nu dus op een nog veel grotere schaal. Met de kracht van de Playstation 3 moet dit echt iets heel bijzonders kunnen worden.

Bron: NeoGAF

Zie ook:
- Sony reageert: weinig mensen gebruiken backwards compatibility
- 60GB Playstation 3 verdwijnt uit Europa

Lees ook:Een Team Ico compilatie?
Lees ook:PlayStation Blog over de HD-versie van Shadow of the Colossus
Lees ook:Nieuwe trailer Shadow of the Colossus remake
Lees ook:Shadow of the Colossus geremaket met compleet nieuwe graphics
Lees ook:Check deze Shadow of the Colossus illustratie

Eén reactie op “Eerste details nieuwe Team Ico spel

  1. tazama

    owwwwwwww, wat heb ik zin in dit spel zeg ik hou van team ico, shadow of the colossus was zo’n mooi spel, ico heb ik nooit gespeeld maar zag er ook zeer origineel uit, als sony team ico exclusive behoud hebben ze egt een pareltje in handen (volgens mij is team ico ook van sony, aangezien Ico: Publisher: SCEA
    Developer: SCEI) en weet ik zeker dat mensen daarom een ps3 zullen gaan aanschaffen hoop dat ie volgend jaar zeker in de winkels ligt

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.