Maker Genji allergisch voor krabben


Eerst moest ik lachen, maar eigenlijk is dit een bijzonder interessant bericht. Door de eeuwen heen zijn we in bijna alle vormen van kunst (muziek, film, literatuur) gefascineerd geweest door de autobiografische elementen die de maker er al dan niet in verwerkte. Heeft hij dat echt meegemaakt? Is het gebaseerd op ervaringen uit zijn jeugd? Je wilt het begrijpen en dichter bij de kunstenaar komen, maar bij videogames valt dat vaak niet mee.

Niet alleen zijn de onderwerpen vaak zo exotisch dat het nooit op echte gebeurtenissen gebaseerd kan zijn, ook zijn de meeste spellen het resultaat van intensief teamwork, niet van één geniale ontwerper. Jammer genoeg.

Hoevaak heb je niet gelezen dat Nintendo’s Zelda-spellen zijn gebaseerd de avonturen die de jonge Shigeru Miyamoto beleefde in een grot? Of dat het idee voor Pikmin is ontstaan toen hij voor zijn plezier wat zat te tuinieren? Het zijn twee van de weinige voorbeelden waarin we weten dat de maker iets van zichzelf in het spel verwerkt heeft, en ze worden in bijna ieder artikel over Zelda en Pikmin verwerkt. Zoals ik al zei, mensen zijn gefascineerd door zulke details.

Daarom is het ook zo boeiend om te lezen dat Yoshiki Okamoto, hoofdontwerper van Genji – giant enemy crab – Days Of The Blade in het dagelijks leven allergisch is voor krabben. Via een vertaler vertelt hij (daarom is het geschreven in de derde persoon, zo praat hij niet echt over zichzelf): “Natuurlijk snappen wij ook wel dat er niet echt gigantische krabben rondliepen in het oude Japan. Maar Okamoto-san is allergisch voor krabben. Dat is de reden waarom, als je hun zwakke plek vindt, je ze in één klap kunt verslaan. Dat is Okamoto’s manier om zijn angst te overwinnen voor de krabben die hij zo haat.”

Geweldig verhaal. Verwacht dat kleine feitje nog vaak terug te zien keren in recensies en andere artikelen over Genji.

Bron: N4G

Zie ook:
- Nieuwe Bladestorm (PS3) commercial
- Het grote Loco Roco 2 mysterie – PSP of PS3?

Lees ook:Achter de schermen van Motorstorm
Lees ook:PS3 voor het eerst bovenaan Japanse software chart
Lees ook:Playstation 3 “meest gepre-orderde console ooit”
Lees ook:Nieuwe beelden van Pikmin 3
Lees ook:Genji: Days of the Blade video review

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.