Het grote Loco Roco 2 mysterie – PSP of PS3?


Eerst het goede nieuws: er komt een nieuwe Loco Roco! Er is al een speelbare versie, heel erg lang kan het dus niet meer duren voordat we weer kunnen gaan rollen en stuiteren.

Maar dan… wel, er is eigenlijk niet zozeer slecht nieuws, de Loco Roco 2 situatie is vooral heel erg onduidelijk. Want op welke console kunnen we het spel straks verwachten? Volgens de meeste Nederlandse fansites komt de nieuwe Loco Roco uit op de Playstation 3. Dat wil ik graag geloven, maar ik probeer de berichten op deze blog toch altijd netjes af te sluiten met een bronvermelding. Tijdens het zoeken daarnaar stuitte ik op nogal tegenstrijdige berichten. Lees verder voor een verwarrend staaltje gamesjournalistiek.

Fascinerend genoeg zijn al deze berichten geschreven naar aanleiding van één en hetzelfde vraaggesprek, gisterochtend tussen Phil Harrison en N’Gai Croal.

Gamespot zegt erover:

Iemand uit het publiek vraagt welke spellen Phil Harrison momenteel speelt die niet op een Sony spelcomputer zijn verschenen. Phil antwoordt dat hij alleen maar op andere spelcomputers speelt om de concurrentie te analyseren. Als hij voor zijn eigen plezier speelt heeft hij genoeg aan de PS3. Hij laat zich ontvallen dat hij de laatste tijd vaak het nieuwe Loco Roco spel speelt en begint vervolgens te praten over een nieuwe downloadgame genaamd Super Rub’a'Dub.

Ik gok dat veel Nederlandse gamejournalisten Gamespot lezen, want als je het citaat zo bekijkt is het inderdaad net alsof “het nieuwe Loco Roco spel” er eentje is voor de PS3.
_______________________________________________________________

Maar kijken we vervolgens op IGN, dan treffen we daar al een iets andere versie van het verhaal aan:

Als hem wordt gevraagd welke games hij speelt op andere platforms, antwoordt Harrison dat hij genoeg heeft aan zijn PS3 en PSP. Maar onderweg naar dit vraaggesprek heeft hij wel de nieuwe versie van Loco Roco gespeeld. Verder wilde hij geen details geven, maar het feit dat hij het spel onderweg speelde lijkt te suggereren dat hij dat deed op een PSP.
_______________________________________________________________

De schrijver van de altijd populaire Duitse site Gamefront twijfelt wie hij nu moet geloven en kiest ervoor zijn opties open te houden:

Op welk platform (PS3, PSP, Playstation Network) de nieuwe aflevering van Loco Roco wordt aangeboden wilde Harrison nog niet zeggen.

Ja lekker onduidelijk, zo kan ik het ook. Maar het moet toch mogelijk zijn om te achterhalen wat Phil Harrison nu precies heeft gezegd over Loco Roco 2?
_______________________________________________________________

De schrijven van Gamasutra zat ook in de zaal en hij hoorde weer iets heel anders:

Eén interessante opmerking in het bijzonder was toen Harrison werd gevraagd welke games hij momenteel speelde op zijn PSP, en hij antwoordde: ‘De nieuwe versie van Loco Roco, maar daar mag ik nog niks over zeggen omdat we die nog niet hebben aangekondigd.

Verward? Geen zorgen, je bent niet de enige. We moeten nu concluderen dat we niet alleen niet weten wat Phil Harrison heeft gezegd… zelfs de vraag die hem werd gesteld is niet 100% duidelijk. Mocht Gamasutra gelijk hebben dan is er in het geheel niet gesproken over een PS3 versie.
_______________________________________________________________

De doorgaans betrouwbare Chris Kohler schrijft ondertussen op Game|Life dat:

Phil Harrison heeft zojuist gezegd dat hij hiervoor in het vliegtuig de nieuwe versie van Loco Roco zat te spelen. Maar daar mocht hij nog niks over zeggen omdat Sony dat spel nog niet officieel heeft aangekondigd. Volgens mij heeft hij het nu zelf aangekondigd.

We zullen er wel nooit achterkomen wat er precies is voorgevallen, daar ergens in een donker zaaltje in Las Vegas, maar wanneer we alle versies van het verhaal naast elkaar leggen moeten we toch concluderen dat een nieuwe versie van Loco Roco op de PSP momenteel het meest waarschijnlijk lijkt.
_______________________________________________________________

Tenzij je PSP Fanboy heet natuurlijk. De jongens en meisjes van die site hebben het artikel op IGN nog eens uitvoerig bestudeerd en komen tot de conclusie dat Phil Harrison het gehad moet hebben over Loco Roco Mobile, de versie van het spel die voor de mobiele telefoon wordt ontwikkeld.

Ga maar na, de vraag was wat hij speelde op andere platforms die niet van Sony zijn. Hij kan dus onmogelijk de PSP bedoeld hebben.

9 Februari 2007 en het is alsof de tape-recorder nooit is uitgevonden. Niet te geloven. Onthoud in ieder geval vooral het belangrijkste nieuws: er komt een nieuwe versie van Loco Roco! Waar en wanneer… dat zullen we moeten afwachten.

Zie ook:
- Sony’s badeendjes krijgen eigen spel
- De lokroep van de PSP: Dracula X Chronicles

Lees ook:Japan krijgt Loco Roco bundle pack
Lees ook:Europese PS3 launch “still very much on track” voor maart
Lees ook:Nieuwe Bladestorm (PS3) commercial
Lees ook:Japanners kunnen morgen legaal een LocoRoco demo downloaden
Lees ook:Formula One (PS3) gameplay trailer

7 reacties op “Het grote Loco Roco 2 mysterie – PSP of PS3?

  1. Bou

    ok :P raar.. misschien weten wat engelse site’s het. Dan is het ook in het engels en dus origineel, misschien is al dat andere een beetje raar vertaald/niet goed begrepen wat hij nou precies gezecht heeft.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Mithrandir

    De meeste van die sites zijn Engels/Amerikaans :)

      /   Beantwoorden  / 
  3. wentelteef

    zou wel cool zijn op ps3 met de tilt controls

      /   Beantwoorden  / 
  4. Bou

    oja lol :P srry

      /   Beantwoorden  / 
  5. Maaike

    :’( ik vind de psp nix en de ps3 niet want ik heb ze allebei niet:’(

      /   Beantwoorden  / 
  6. Daniël

    Maaike je mag zeggen wat je wilt, ook al heeft de PSP veel dode of luie pixels, het is altijd nog beter dan de DS

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.