SIXAXIS Emmy-blunder vooral de schuld van organisatie


Ik las dit kleine interview op NextGen, en opeens gebeurde het. Ik voelde iets… wat ik nog nooit eerder heb gevoeld voor Sony

Zoals gezegd las ik op NextGen hoe schrijver Kris Graft contact opnam met Sony’s grote PR-man Dave Karraker (Public Relations, laten we zeggen degene die het imago bepaalt van Sony naar de buitenwereld toe) en aan hem vroeg hoe het ooit heeft kunnen gebeuren dat Sony de award zo verkeerd heeft begrepen. En Dave’s antwoord daarop was zo onthutsend eerlijk dat ik medelijden met hem voelde. Medelijden met Sony.

Sony heeft vandaag speciaal ook een nieuw bericht rondgestuurd waarin ze hun fout toegeven en bevestigen dat de Emmy eigenlijk was bedoeld voor de voorganger van de SIXAXIS: de DualShock. Om dat bericht te schrijven moet behoorlijk vernederend geweest zijn. Ik vind het bijna een a-typische zet van Sony. Je bent het gewoon niet gewend dat de PlayStation-fabriek zo gemakkelijk haar fouten toegeeft. Ik kan me de laatste keer niet eens herinneren dat Sony het hoofd boog.

Als Ken Kutaragi het hoofd van de PR-afdeling was geweest (en wat een geluk voor Sony dat hij dat niet is) had hij vandaag waarschijnlijk een persbericht rondgestuurd dat de National Academy of Television Arts & Sciences maar een stelletje prutsers waren en dat de SIXAXIS wat Sony betreft wél een Emmy verdient.

Maar het hoofd van de PR-afdeling is niet Ken maar Dave Karraker. “Ik heb de prijs zelf in ontvangst genomen, en het enige dat ze erbij vertelden was dat het een prijs betrof voor ‘technological innovation for device controller’ … maar nu ik er op terugkijk, ze hebben inderdaad niet echt gezegd voor welke controller.” e-mailde een verbijsterde Karraker terug naar NextGen.

Vreemd genoeg heeft de National Academy of Television Arts & Sciences (de organisatie die ieder jaar de Emmy’s uitreikt) Sony’s oorspronkelijke persbericht volgens Karraker zelfs nog goedgekeurd voordat het werd rondgestuurd. In dat persbericht kwam vijf keer het woord “SIXAXIS” voor, inclusief de kop van het bericht die luidde “Sony Computer Entertainment wint een Emmy Award voor de PLAYSTATION 3 SIXAXIS Wireless Controller.

Als je het zo bekijkt dan is het eigenlijk inderdaad een amateuristische fout geweest van de Emmy-organisatie zelf. Misschien kunnen ze zich voortaan weer beter beperken tot het uitreiken van televisie-prijzen.

Arme Dave.

Bron: NextGen

Zie ook:
- SIXAXIS wint géén Emmy
- SIXAXIS wint Emmy (Waarom?)
- Microsoft haalt uit: PS3 – a disaster | Nintendo – good job!
- Gradius PS3 gecancelled?

Lees ook:SIXAXIS wint géén Emmy
Lees ook:SIXAXIS wint Emmy (Waarom?)
Lees ook:Sony ontdekt: Nintendo mikt op casual gamers!
Lees ook:Gradius PS3 gecancelled?
Lees ook:Sony bevestigt online service… oh ja?

5 reacties op “SIXAXIS Emmy-blunder vooral de schuld van organisatie

  1. Linkster

    precies!

      /   Beantwoorden  / 
  2. MetroidPrime

    “Ik kan me de laatste keer niet eens herinneren dat Sony het hoofd boog.”

    De vorige keer was een paar weken terug. Sony had als marketingstunt een blog geopend die vooral diende als reclame voor de PSP. Het was overduidelijk dat Sony achter de blog zat en vervolgens kreeg Sony enorm veel kritiek. Sony bood toen excuses aan voor het misleiden van de bezoekers van de blog en haalde uiteindelijk zelfs de blog offline. (Zie: http://www.penny-arcade.com/2006/12/13 en http://www.penny-arcade.com/comic/2006/12/13).

      /   Beantwoorden  / 
  3. the true

    Sony heeft ook zijn excuus aangeboden aan Europa voor het later uitbrengen van de PS3 hier, dus je moet geen dingen zeggen waar je niks van weet. Sony heeft zich al vaker verontschuldigt voor de fouten die ze gemaakt hebben ook voor het “battery debacle”.

    Je moet Sony niet afschilderen als een super arrogant bedrijf want dat zijn ze echt niet.

    Erik dat je eigenlijk niet veel ophebt met Sony is allang duidelijk, maar vertel geen leugens, dat past niet bij je.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Sjuul

    EXCUSES voor het later uitbrengen van de PS3? Nee man, het hoofd van Amerika opende een persconferentie aldaar zelfs met het bericht dat ‘Europeanen wachten niet zo erg vinden’.

    Je moet je feiten wel kennen, the true. Nu verwijt de pot de ketel dat ie zwart ziet.

      /   Beantwoorden  / 
  5. erik

    “Sony bood toen excuses aan voor het misleiden van de bezoekers van de blog en haalde uiteindelijk zelfs de blog offline.”

    Ja! Je hebt gelijk, die stunt was ik helemaal vergeten.

    “Sony heeft ook zijn excuus aangeboden aan Europa voor het later uitbrengen van de PS3 hier,”

    O ja? Dat bericht ben ik nooit tegengekomen. Alleen een paar marionetten hier in Europa die zeiden dat ze het heel erg spijtig vonden allemaal, maar nooit echte excuses. Al helemaal niet vanuit Japan.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.