SIXAXIS wint Emmy (Waarom?)


Pardon? Sony heeft een prestigieuze Emmy Award gewonnen voor de SIXAXIS controller? Waarom? De vormgeving is al in geen tien jaar gewijzigd. Eén van de populairste functies is verwijderd en op het allerlaatste moment vervangen door een van de concurrentie afgekeken motion sensor. Er is bovendien nog niet één spel op de markt dat daar echt interessant gebruik van maakt en de controlsticks zitten nog steeds op die onmogelijke locatie. Welke van die punten vond de National Academy of Television Arts and Sciences precies Emmy-waardig?

Van het scherm van de PSP tot het feit dat de PS3 zo muisstil is, ik kan een hoop dingen verzinnen waarvoor Sony een prijs verdient, maar de SIXAXIS? Echt?

Bron: Gamesindustry.biz

Zie ook:
Sony en Microsoft halen doelstellingen 2006
Aftellen tot 30 maart

Lees ook:SIXAXIS Emmy-blunder vooral de schuld van organisatie
Lees ook:SIXAXIS wint géén Emmy
Lees ook:Gradius PS3 gecancelled?
Lees ook:Sony’s uitverkoop: Sixaxis bundels
Lees ook:Xbox360 krachtiger dan Playstation 3, aldus Microsoft

21 reacties op “SIXAXIS wint Emmy (Waarom?)

  1. max

    Echt hé! De Wii zou die prijs eigenlijk moeten hebben.

      /   Beantwoorden  / 
  2. MetroidPrime

    Wat nog vreemder is dan dat de SIXAXIS een Emmy krijgt, is de categorie waarin de SIXAXIS een Emmy heeft gewonnen. De NATAS geeft namelijk alleen een Emmy uit voor innovatie op het gebied van uitzenden, opnemen of ontvangen van televisie programma’s. Hoe een console controller überhaupt voor deze Emmy kan worden genomineerd is mij een raadsel, laat staan een controller die zo onorigineel is als de SIXAXIS.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Dave

    Krijgen we die discussie weer. Wij weten niet hoelang Sony bezig was met die controller, dat weten ze alleen zelf. Wat we wel weten is dat Sony al heel lang patent heeft op de tilt functie, dus in principe zou Nintendo er voor aangeklaagd kunnen worden. Wie weet heeft Nintendo wel gejat van Sony, de waarheid zal misschien wel altijd verborgen blijven

      /   Beantwoorden  / 
  4. the true

    De sixaxis heeft de prijs gewonnen omdat ….heel simpel Nintendo doet gewoon niet mee met de CES, en als je niet meedoet kun je ook geen prijzen winnen.

    Ik vind trouwens het stukje nogal fanboy achtig opgesteld, net alsof de Wiimote een wereldwonder is. De techniek van de Wii is al heel lang in gebruik en werdt al in arcade hallen gebruikt, er is een tennis arcade kast die met het zelfde principe werkt. Nintendo heeft gewoon het hele spul gefinetuned. En de sixaxis techniek in de PS3 is heel anders, en werkt ook anders. Beetje genuaceerder posten zou niet slecht zijn want je Nindiefanboyverontwaardiging druipt er van af.
    De Wii is opgebouwt om de controller technisch blijft de Wii ver achter. De PS3 is een geheel en getuigt van veel innovatie op alle hardwaregebied.Zoals daar zijn de Cell de RSX wifi bluethoot en de sixaxis techniek.alle mogelijke kaarten kan die lezen draadloos internet 1000 base interpoort HDMI 1,3 aansluiting…moet ik doorgaan? De sixaxis wordt wel al gebruikt in games, oa in Motorstorm, en nog heel veel games gaan er gebruik van maken. Maar je moet het niet gebruiken, de games op de Wii zijn opgebouwt rond de Wii-mote, die moet je gebruiken……. De PS3 is als totaal pakket technisch een flinke trap hoger als de Wii, Wii fans moeten er maar mee leren leven, de Wii is op de controller na niets bijzonders.

      /   Beantwoorden  / 
  5. benjamin

    Ik vind het een beetje belachelijk om de SIXAXIS altijd maar af te doen als een doorslagje van de Wii Remote.

    De twee zullen op een heel andere manier gebruikt worden, al is de basistechnologie dezelfde. Heel interessant voor de gamers, vind ik. De Wii Remote overschaduwt nu wel een beetje de SIXAXIS, maar het is absoluut geen schande om wat overschaduwd te worden door zo’n leuke uitvinding.

    Trouwens, zou een Wii Remote eigenlijk wel passen bij een Playstation 3-systeem?

      /   Beantwoorden  / 
  6. Silence

    Mss moet mijnheer de blogger maar eerst eens kijken wanneer de eerste prototypes van een sixaxis inputdevice is gedemonstreeerd door sony vooraleer te spreken over een kopie… .

    Daarintegen werken de wii mote en de sixaxis controller op een heel ander manier.

      /   Beantwoorden  / 
  7. N Stone

    ik heb geen zin om in te gaan op de vergelijking met de wii en zijn controller, want dat staat hier hellemaal los van.

    het is toch jammer dat mensen nooit verder kijken dat naar het meest opvallende dingen.
    ja, de controller is uitgevoerd met een tilt functie waar de technologie al minstens 15 jaar voor bestaat. Ja, hiervoor is de rumble functie verloren gegaan.(hoewel de echte reden in de rechtbanken te vinden is) Ja, de layout bestaat als sinds de PS1. (een layout die ik, en vele met mijn, nog steed superieur vind. maar dat zal altijd een smaak discussie blijven) en Ja ook de anologe triggers zijn niet nieuw in een controller.

    Maar waarom heeft de sixaxis hem dan voor ontvangen? geen idee. ik kan niet in het hoofd van een andere kijken. dus we zullen moeten wachten op de uitreiking. (al zal dat niet veel meer info geven)

    maar ik kan mijn wel voorstellen dat hij gegeven is omdat de sixaxis de eerste gamepad is die werkt via bleutooth. hierdoor heeft de controller een reactietijd die geen van de concurenten kan worden gehaald. tevens is hierdoor de aantal dataverlies tijdens overzenden lager dan die van de concurrentie. tevens is de gamepad de enige met standaard een interne accu heeft. hiermee wordt een indrukwekkende 40 uur speeltijd mee behaald. welke kan worden opgeladen terwijl de ps3 in stand-by staat. (een optie die niet wordt geboden bij de optionele accu van de 360. ja de 360 zet een hoop functie alvast uit maar de voeding en moederbord draaien nog op volle toeren.)

    tel hierbij op dat het de niet bezondere maar wel aanwezige andere functies bied. zoals die geniale layout, analoge triggers, tilt, de zeer gevoelige d-pad (even uit mijn hoofd tot 128 punten) en het feit dat hij aansluitbaar is op pc en mac. kan ik mijn best voorstellen dat hij een emmy voor technologie en engeneering krijgt.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Oscar Mopperkont

    Het evenement wordt door Sony gefinancierd…

      /   Beantwoorden  / 
  9. wes

    Wiimote werkt ook via bluetooth.

      /   Beantwoorden  / 
  10. erik

    Het was niet mijn bedoeling om een discussie te starten welke controller beter is. Er is niks MIS met de Sixaxis. Mijn enige punt is dat het vreemd is dat een 10 jaar oud ontwerp nu plotseling een innovatie-prijs krijgt. Qua innovatie heeft Nintendo veel grotere stappen gezet.

    Ik zeg nogmaals niet de Wiimote beter is dan de Sixaxis, alleen dat hij veel vernieuwender van opzet is.

      /   Beantwoorden  / 
  11. Ronald

    Erik, zou je niet eerst willen spelen en dan willen oordelen?? Ik namelijk wel…

    Het dingetje heet niet voor niets Sixaxis… denk daar maar even over na!

      /   Beantwoorden  / 
  12. Spaak

    Tja Erik, zo zijn een hoop fanboys nu eenmaal. Die lezen allemaal dingen tussen de regels die jij gewoon niet zegt, om vervolgens 100 reacties lang zich voor te doen als CEO’s van Sony/Microsoft/Nintendo.

    Lees de tekst nou gewoon nog eens goed mensen, en vervolgens het commentaar van Oscar Mopperkont. Dat scheelt een hoop getyp.

    @Ronald: En welk spel had jij voor ogen om het te testen beste jongen?

      /   Beantwoorden  / 
  13. Ronald

    Dat kan bij elk spel wel… Het schijnt dat de draaicirkel verbeterd is en dat het daarom lekkerder speelt. Zoals ik al zei, wil ik eerst spelen en daarna oordelen.

    Maar zoals dit artikel geplaatst is, zonder enig onderzoek… vind ik een beetje kinderachtig en ook fanboy-achtig.

    Maakt mij trouwens niks uit welke controller won, maar om dan zo te reageren :O

      /   Beantwoorden  / 
  14. erik

    “Dat kan bij elk spel wel… “

    Nee, het is wachten op Lair of Warhawk om écht te zien of de Sixaxis functionaliteit werkt. Bij spellen als Motorstorm is het weliswaar mogelijk om zo te sturen, maar de game is vooral gemaakt om met controlsticks bestuurd te worden.

    “Het schijnt dat de draaicirkel verbeterd is en dat het daarom lekkerder speelt.”

    Dat schijnt inderdaad, maar is dat nu echt zo’n grote innovatie? Gewoon een verbetering van iets dat de Dualshock ook al had. Ik twijfel er niet aan dat de Sixaxis prima zal spelen. Maar dat verandert niks aan het feit dat de controller van de Wii uit twee losse delen bestaat en gebruikt kan worden om een cursor op het scherm te besturen. Dat zijn zulke drastische vernieuwingen dat een innovatie-prijs daar veel terechter zal zijn. Wat je verder ook van de controllers vindt, het is toch voor iedereen duidelijk dat de Wiimote veel meer van de GameCube controller verschilt dan de Sixaxis van de DualShock?

      /   Beantwoorden  / 
  15. Joris

    Nintendo is niet aanwezig op de Emmy awards omdat ze geen grote entertainment enterprise zijn, ze maken enkel gameconsoles. Dat is de reden dat ze deze prijs niet hebben gekregen

      /   Beantwoorden  / 
  16. oscar

    zoals oscar mopperkont al zij (ik niet hoor)
    heeft sony zichzelf een prijs gegeven

      /   Beantwoorden  / 
  17. janklaas

    GASTEN de wii controller is veel geavanceerder en kan veel meer bewegingen registreren dan die van de sixaxis. oja iemand ergens hierboven zij dat de basistechnologie hetzelfde is maar weet duidelijk niet waar hij over praat.. de wii controller kan ook diepteverschil registreren waardoor weer dat tennissen en boxen enzo mogelijk is. met de sixaxis is dat onmogelijk omdat die alleen kan tilten.

      /   Beantwoorden  / 
  18. cas_09

    da heeft nut…in je eigen show je eigen controller tot winnaar uitrijken…dat heeft net zoveel nut als diplomavervalsing: je hebt t, maar als het erop aankomt, kun je er niks mee, omdat de consument (of je baas, in het geval van het diploma)

      /   Beantwoorden  / 
  19. Bou

    ok, jullie zeggen dat erik fanboy achtig doet, terwijl hij alleen niet snapt ( net als ik )
    hoe zo’n oud ontwerp zo’n award kan winnen. En dan gaan jullie zo’n heel rijtje opnoemen met dingen die er wel niet inzitten,

    ‘Zoals daar zijn de Cell de RSX wifi bluethoot en de sixaxis techniek.alle mogelijke kaarten kan die lezen draadloos internet 1000 base interpoort HDMI 1,3 aansluiting…moet ik doorgaan?’

    en dan noem je erik fanboy? ?

      /   Beantwoorden  / 
  20. wesley

    Wat een nep nieuws zeg. Volgens mij is dit gewoon om sony naar beneden te halen. En dat jullie zo druk om maken. Nintendo was er niet bij!! Dus daarom hebben ze niet gewonnen.

      /   Beantwoorden  / 
  21. Linkster

    wow zo’n verstand van technische zaken heb ik niet en dat interreseert me ook niet. als de console fijn is, de controller fijn is en er fijne spellen zijn vind ik het allemaal prima. (en hij moet het ook goed doen.)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.