Afrika heeft gameplay


Alleen al het feit dat dat onthuld moest worden (bij de meeste games toch een behoorlijk vanzelfsprekend element) geeft aan hoe weinig we nog over Afrika weten. Tegenover 1UP onthulde Phil Harrison dat er inderdaad gameplay in het spel zit, maar dat het absoluut niet geweldadig zal zijn. Afrika moet spelers een kans geven om virtueel een continent te bezoeken waar ze normaal gesproken nooit voet aan land zullen zetten.
Er zullen verschillende personages zijn die je kunt besturen (je hebt dus geen controle over de beesten), waarmee je deel kunt nemen aan verschillende activiteiten. Klinkt vaag? Dat vond ik ook, maar meer wilde Harrison nog niet vertellen. Deze nieuwe trailer biedt ook al bitter weinig duidelijkheid.

Zo dicht bij fotorealisme in games waren we nog niet eerder gekomen. Vooral de flora is onvoorstelbaar levensecht. Wiegend gras, blad voor blad gemodeleerde bomen, het is moeilijk te geloven dat dit echte spelbeelden zijn. De dieren zijn ook indrukwekkend, maar toch krijg ik bij het bekijken van deze trailer af en toe het gevoel dat er daar iets niet helemaal klopt. Alsof ze niet echt lekker in de spelwereld passen, hoe goed ze er ook uit mogen zien. Misschien een kleine glimp in de dieptes van uncanny valley?

Bron: 1UP

Zie ook:
- Wat is Afrika?

Lees ook:Geen Afrika voor Europa
Lees ook:Wat is Afrika?
Lees ook:Echte Afrika gameplay video
Lees ook:Sony opent Afrika teasersite
Lees ook:Nieuwe Japanse Afrika trailer

5 reacties op “Afrika heeft gameplay

  1. viktor

    vet mooi spel soms lijkt het net egt!

      /   Beantwoorden  / 
  2. SinnardoCode

    komt ie ook voor de Xbox 360?

      /   Beantwoorden  / 
  3. Prakash

    Het spel ziet er schitterend uit. Het is goed dat Sony de hype een beetje opbouwt met een aparte game als deze. Ik vraag me af of het een simulatie is van een safaripark waar je dan opdrachten kunt uitvoeren als fotograferen etc. Als Sony een game weet aan te bieden met een redelijk gevarieerde gameplay, zou deze game een van de eerste games zijn die de playstation 3 apart zet van de concurrentie en ik denk dat een thema als deze erg goed ligt bij een grote groep volwassenen/natuurliefhebbern, kijk maar naar de populariteit van National Geographic Channel. Ik heb het gevoel dat Sony met deze game een andere doelgroep probeert aan te boren dan de traditionele hardcore gamer.

      /   Beantwoorden  / 
  4. erik

    “komt ie ook voor de Xbox 360?”

    Hij wordt door Sony zelf ontwikkeld, dus die kans lijkt me heel klein. ;)

    “Ik heb het gevoel dat Sony met deze game een andere doelgroep probeert aan te boren dan de traditionele hardcore gamer.”

    Het is één van de interessantste PS3 projecten… juist omdat het zo anders is. Dit zijn inderdaad het soort games waarmee je je als console-bouwer kunt onderscheiden.

    Naar de gameplay kunnen we alleen maar raden, maar fotograferen lijkt me haast onvermijdelijk. Het is bijna het eerste waar iedereen aan denkt. :p Of misschien is Sony nog ambitieuzer en kun je complete natuurdocumentaires maken. Onopgemerkt zo dicht mogelijk bij de dieren komen om ze goed te kunnen filmen. Hoe zeldzamer hoe meer punten. Een voorwaarde is dan natuurlijk wel dat de dieren naast een realistisch uiterlijk ook realistisch gedrag vertonen. Dat ze niet de godganse dag rondjes lopen te draven. Ze moeten dan echt jagen, in kuddes leven, zich voortplanten, eten zoeken… etc. Dat je er echt een documentaire over kunt maken.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Prakash

    “Het is één van de interessantste PS3 projecten… juist omdat het zo anders is. Dit zijn inderdaad het soort games waarmee je je als console-bouwer kunt onderscheiden.”

    Hoi Erik,

    ik ben het ermee eens dat deze game ook veel hardcore gamers hoogstwaarschijnlijk zal aanspreken, maar dit kan net zo’n game zijn die mensen die normaal gesproken niet zoveel gamen op de console ook aanspreekt.

    Ik hoop dat Sony zo ambitieus is als jij zegt, de simulatie die jij beschrijft klinkt me ongelooflijk complex in de oren, maar daarom zou het wel mooi zijn als de techniek van tegenwoordig dat kan realiseren. Sony zou daarmee erg mooi de kracht en mogelijkheden van haar systeem demonstreren en tegelijktertijd duidelijk maken dat innovativiteit en vernieuwende gameplay niet alleen samenhangt met een nieuwe manier van interactie zoals een controller(hoe cool dat ook is), maar ook met creatieve innoverende software waarbij de producent het lef heeft iets te bouwen wat tot nu toe niet veel eerder gedaan is.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.