Dit is pas leven – de Europese slogan voor Playstation 3


Sony onthulde deze slogan eigenlijk al vorige week in Leipzig op de Games Convention, alleen werd het toen nog door niemand opgemerkt. Terwijl alle andere "journalisten" werden afgeleid door de spectaculaire trailers voor Sony’s nieuwe spelletjes, waren de mensen van gamesite Kikizo volgens eigen zeggen de enigen die door hadden dat er stilletjes ook een kort filmpje werd vertoond waarin een heleboel PS3′s met elkaar samensmolten om de tekst This is living te vormen.
Desgevraagd bevestigde Sony dat dat inderdaad de slogan is die in Europa gebruikt zal worden om de Playstation 3 aan de man te brengen.

Sony’s vorige slogan was uiteraard het welbekende Fun, anyone? Die heb ik nooit ijzersterk gevonden, maar hij heeft voor de PS2 de klus wel geklaard. En hoe! Honderden miljoenen mensen waren blijkbaar wel te porren voor wat fun. In de aanloop naar de Playstation 3 zijn tot nu toe twee andere slogans gebruikt. Vorig jaar was er W3LCOM3 CHANG3, en eerder dit jaar werd LA behangen met Play beyond posters. Absoluut twee mooie teasers, maar allebei niet concreet genoeg om ze te blijven gebruiken. This is living is dat volgens Sony wel.

Het is wel even wennen. Op het eerste gezicht lijkt het een vreemde kreet om met een spelcomputer te associëren. Het valt ook op verschillende manieren te interpreteren. Waarschijnlijk precies de reden dat Sony ervoor gekozen heeft.

Allereerst lijkt Sony te willen communiceren dat de Playstation 3 een echt kwaliteitsproduct is. (En daarmee natuurlijk vooral dat de (goedkopere) concurrentie dat niet is). De uitspraak "this is living," is er eentje die je vooral zou zeggen als je omringd bent door luxe. Een groot huis. Een open haard. Een butler. Een glas whisky. Een pijp. Een playstation 3. In dat rijtje lijkt Sony zich met deze uitspraak te willen scharen. Omringd door al die spullen zou men iets kunnen zeggen als: "Now this is living, I could get used to this!" Om dat vervolgens over je eigen product te zeggen geeft het net een beetje die ironische ondertoon die tegenwoordig zo popular is.

Daarnaast is in het filmpje vrij duidelijk te zien hoe het logo op het einde pulseert. Als een hartslag. Als om aan te geven dat de PS3 gaat doen wat de PS2 beloofde te doen. Graphics produceren die zo realistisch zijn dat het spel tot leven lijkt te komen.

Met allebei de interpretaties werkt de slogan wat mij betreft prima. Het lijkt me dat Sony hier wel een paar jaar mee uit de voeten moet kunnen. En zelfs als jij dat niet vindt, wen er dan toch maar aan. Over een paar korte maanden is deze uitspraak waarschijnlijk alom aanwezig in heel Nederland. Tijdens ieder reclameblok en in ieder tijdschrift dat je open slaat zal Sony hun paradepaard komen aanprijzen. Dát is pas leven!

Bron: Kikizo

Zie ook:
- Drie snelle Sonic Next Gen (PS3/Xbox360) filmpjes
- Wat is Afrika?
- Games gebaseerd op films floppen meestal
- Korte Warhawk trailer
- 59 seconden Heavenly Sword

Lees ook:Sony Benelux reageert op uitstel. “In Maart gaan we volledig los!”
Lees ook:This is living – de trailer
Lees ook:This Is Living, de rekenkracht van de Cell
Lees ook:Devil May Cry 4 screenshots
Lees ook:Uitgerekend Europa moet langer wachten op PS3

10 reacties op “Dit is pas leven – de Europese slogan voor Playstation 3

  1. denise

    het eerste wat ik dacht toen ik de slogan hoorde, naja las vond ik hem nogal raar, ik heb betere slogans gehoord, maar deze is ook niet echt verkeerd.

      /   Beantwoorden  / 
  2. micha

    niet slecht

      /   Beantwoorden  / 
  3. viktor

    mischien een goede slogan voor de wii

    Nintendo Wii

    wii not?:P

      /   Beantwoorden  / 
  4. Michael

    Nintendo wii.

    Play with Wii!

      /   Beantwoorden  / 
  5. Sule

    This is living… in poverty… but hey, you got a Blu-Ray player! :)

      /   Beantwoorden  / 
  6. mensje

    This is living…

    This is naapen bedoelen ze zeker?

      /   Beantwoorden  / 
  7. erik

    Lol, een behoorlijk nintendo-minded publiek vandaag. ;)

      /   Beantwoorden  / 
  8. denise

    this is stolen :)

      /   Beantwoorden  / 
  9. Yoshi-Fan!

    This is our new refrigerator
    PLAYSTATION 3

      /   Beantwoorden  / 
  10. martijn hoving

    THE NEW PLAYSTATION , nr 1 across the europa nation

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.