Playstation 3 pas over 14 maanden in Europa

Dat voorspelt Evan Wilson, een analist bij Pacific Crest Securities. Volgens hem wordt de Playstation 3 "waarschijnlijk" in november gelanceerd in Amerika, gevolgd door een Europese launch in Maart 2007.

Voor alledrie de regio’s zou Sony ongeveer een miljoen consoles kunnen leveren. En hoeveel ze daar ook voor vragen (de schattingen lopen uiteen van 400 dollar tot 700 dollar), de verwachting is dat al die consoles met gemak zullen uitverkopen.
Veel slecht nieuws dus. Niet alleen zullen we nog meer dan een jaar moeten wachten, waarschijnlijk krijgen we dan ook nog te maken met Xbox360-achtige taferelen. Torenhoge hype, een gigantische vraag en gewoon te weinig consoles om er aan te kunnen voldoen.

De enige partij die hier van profiteert is Microsoft. Binnenkort zal het bedrijf op schema liggen om aan de vraag naar Xbox360′s te kunnen voldoen. Vanaf dat moment kunnen ze ongestoord een paar maanden lang de enige NextGen console aan de man gaan brengen.

Bron: Next-Gen

Zie ook:
Training voor Metal Gear Solid 4
Persbericht Playstation 3 te optimistisch
Ken Kutaragi wordt verstandig
Halo 3 misschien niet op tijd voor Playstation 3 launch
Shigureden, het Floor Vision patent en een Nintendo DS zonder knoppen

Lees ook:Playstation 3: moeilijk begin, uiteindelijk de succesvolste console.
Lees ook:Guitar Hero III kan óók niet aan vraag voldoen
Lees ook:Sony geeft gelimiteerde “lifestyle producten” uit in Japan
Lees ook:Nintendo haalt DS Lite reclames van de Japanse televisie
Lees ook:Aftellen tot 30 maart

8 reacties op “Playstation 3 pas over 14 maanden in Europa

 1. N Stone

  Blijf dit soort berichten lastig vinden. heb in de laatste week alleen al zeker 5 mogelijk releas dattum’s gehoort. uiteen lopent van mei(in europa) tot mei volgend jaar. wacht zelf tot een persbericht van scee, zelf geloof ik de berichten die hem hier in europa is voor oktober niet. maar is een van die dingen waar ik het niet erg vind om ongelijk te hebben/krijgen. ik zie wel

    /   Beantwoorden  / 
 2. Henkie

  Dit is dus weer een analist,

  Geloven jullie dit nou egt??
  Sony is niet gek hoor om MS zo’n voor sprong te laten krijgen

  TIme will Tell

    /   Beantwoorden  / 
 3. Mithrandir

  Ik denk aners dat deze analist behoorlijk in de goede richting zit. Sony is altijd mega sloom geweest met de uitrol van nieuwe hardware.

  De techniek in de PS3 is nog veel futuristischer dan die van de X360. Het produceren van de PS3 zal dan ook erg moeizaam gaan. (Al helemaal aangezien het ding nu nog niet geproduceerd word)

    /   Beantwoorden  / 
 4. Makj0

  Volgens mij is hij een beetje in de war met de release dates van Metal Gear Solid spellen. November in Amerika, Maart voor Europa. Zo niet dan is hij de zoveelste wat maar weer zit te gokken. DAMM YOU!

    /   Beantwoorden  / 
 5. Erik

  Een beetje gokken… nee. Een goede analist is denk ik wel in staat om een educated guess te maken. Gebaseerd op de paar feiten die we hebben, en ervaringen uit het verleden (niet alleen met de playstation 2, een beetje analist haalt er ook allerlei data bij. Gemiddelde ontwikkeltijd van nieuwe apparatuur, hoe snel ze daarna geproduceerd kunnen worden etc). Alles bij elkaar kun je dan wel een redelijke voorspelling doen.

  De meest optimistische data komen waarschijnlijk van sony zelf, verreweg de meeste analisten zijn het er over eens dat het eerder lang als kort zal duren. Of het dan uiteindelijk december of maart is maakt niet eens zoveel meer uit. Microsoft krijgt gewoon een jaar voorsprong.

  Als ik Sony was zou ik ook niet eerst lanceren in Japan. Daar kwam de xbox360 het laatste op de markt en bovendien interesseert bijna niemand zich ervoor. Ze kunnen beter eerst zorgen dat ze in de US en europa in de winkels liggen. Damage control. :p

    /   Beantwoorden  / 
 6. sonyBoy

  Men voorspelt verschillende datums!!! Sony weet wel uit verleden waar ze het als eerste zal uitbrengen en volgens mij Europa en VS. Daar kan alleen sony van verdienen wij niet dus ze spelen met hun eigen portemonee om het zo te zeggen…

    /   Beantwoorden  / 
 7. Mithrandir

  Hij komt gewoon het eerst uit in Japan hoor :) Zou de japanners heel erg krenken als ze de laatste worden. Ik vind het op zich best..word Nintendo #1 in Japan :P

    /   Beantwoorden  / 
 8. sonypsps3

  kwou net zegge,
  tuurlijk is de launch als eerst in Japan,
  daarna VS, daarna Europa.
  Maar dat verhaaltje hebbe we al 100 keer gehoord, t kan net zo goed een wereldwijde launch worden, al is die kans niet groot

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.