Pocky & Rocky 2 wordt Yukinko Daisenpuu, verhuist naar Wii


Trouwe lezers zullen zich misschien nog herinneren dat ik vorig jaar niet één, maar twee keer heb geschreven over Pocky & Rocky 2 voor de Playstation 2. Een veelbelovende update van een oude SNES-klassieker.

Het slechte nieuws is dat dat spel is gecanceled. Om wat voor reden dan ook (misschien toch die vervloekte licentie-rechten?) kreeg ontwikkelaar Starfish het niet voor elkaar om Pocky & Rocky 2 af te maken. Maar niet getreurd, er is ook goed nieuws!

En dat goede nieuws komt er op neer dat Starfish ook na het cancelen gewoon verder is gegaan met het spel. Bijna alle sprites zijn vervangen door andere poppetjes en de levels zijn aangepast zodat het nu geen officiële Pocky & Rocky titel meer is. Dat is ergens wel jammer, maar het speelt als het goed is nog wel precies hetzelfde. En belangrijker: het betekent dat het spel nu alsnog uit kan komen! In december moet het al te koop zijn in Japan, nu onder de titel (hou je vast): "Yukinko Daisenpuu ~ Sayuki to Koyuki no Hie-Hie Daisoudou."

Opvallend genoeg was Pocky & Rocky 2 aangekondigd voor de PS2 en verschijnt Yukinko Daisenpuu nu voor de Wii. Dat lijkt me een typisch geval van een ontwikkelaar die bewust een zo groot mogelijke doelgroep probeert te bereiken.

En mogelijk interessant voor ons: het is al zeker dat Yukinko Daisenpuu ook in Amerika wordt uitgebracht. Amerika is natuurlijk nog geen Europa, maar die vertaling uit het Japans gaat er nu sowieso komen. Met andere woorden: de kans dat wij Pocky & Rocky 2 ooit te spelen zouden krijgen was een stuk kleiner dan de kans dat we Yukinko Daisenpuu te spelen krijgen.

Duimen maar, retro-fans!

Bron: Insert Credit en bekijk ook de officiële site

Zie ook:
- Nieuwe Pocky & Rocky 2 screenshots
- Nieuwe Pocky & Rocky game aangekondigd

Lees ook:Nieuwe Pocky & Rocky game aangekondigd
Lees ook:Nieuwe Pocky & Rocky 2 screenshots
Lees ook:Nieuwe God of War II trailer
Lees ook:Mass Effect komt op 22 juni
Lees ook:Mini Ninjas, het schattige nieuwe platformspel van Eidos

3 reacties op “Pocky & Rocky 2 wordt Yukinko Daisenpuu, verhuist naar Wii

  1. Kikujiro

    De titel “Yukinko Daisenpuu ~ Sayuki to Koyuki no Hie-Hie Daisoudou” ligt toch wat makkelijker op de tong dan de oorspronkelijke titel, moet ik toegeven. ;)

      /   Beantwoorden  / 
  2. erik

    Ik neem aan dat het wel aangepast zal worden voor de Amerikaanse release. ;)

      /   Beantwoorden  / 
  3. Wouwter

    Pocky en rocky :D Wat een vet spel was dat zeg.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.