Nieuwe Pocky & Rocky game aangekondigd


Insert Credit brengt ons het heuglijke nieuws dat er een PS2 vervolg in de maak is op Taito’s klassieke arcade-game Kiki Kaikai! Bij ons beter bekend als Pocky & Rocky. (Niet veel beter bekend, maar de kenners weten genoeg. In feite zal dit hele bericht door de meeste van jullie wel genegeerd worden, maar een hele selecte groep gamers ga ik erg blij maken met dit nieuws).


Namelijk die mensen die ooit een Pocky & Rocky game hebben gespeeld. Als je ze al kent dan is dat waarschijnlijk dankzij één van de twee uitstekende versies die Natsume maakte voor de Super Nintendo. Pocky & Rocky en Pocky & Rocky 2 zijn allebei gewoon uitgebracht in Europa en ook nu nog redelijk eenvoudig (en goedkoop) te vinden. De spellen laten zich spelen als een horizontaal en vertikaal scrollende shooter, met het uiterlijk en de verhaallijn van een typische Japanse RPG. Ouderwets simpele en verslavende gameplay, inclusief gigantisch bossfights waar je minutenlang non-stop op monsters moet schieten om hun energiebalk leeg te krijgen.

Deze nieuwe Pocky & Rocky verschijnt dus op de PS2 (voorlopig alleen in Japan, maar hey, we kunnen altijd hopen op een wonder waardoor de game later ook nog naar onze PAL regionen komt) en valt ons gelukkig niet lastig met blokkige 3D graphics. High-res tweedimensionale sprites en achtergronden garanderen dat het spel een mooie tijdloze look zal krijgen. Volgens de Japanse website maakt de game tijdens het spelen gebruik van beide controlsticks op de DualShock. Ik zeg: Robotron/Smash TV achtige controls? Lopen met de linkerstick, schieten met de rechterstick? Ik zie het al helemaal voor me.

Alle bovenstaande screenshots komen overigens uit de SNES versie van Pocky & Rocky 2.

Deze kleine plaatjes zijn voorlopig het enige beeldmateriaal dat we hebben van het nieuwe spel. Rocky ziet er nogal… vreemd uit, maar gelukkig lijkt de stijl verder nauwelijks aangepast. Deze game gaat leuk worden!

Bron: Insert Credit

Zie ook:
- Nintendo’s speelgoed uit jaren ’60 en ’70

Lees ook:Pocky & Rocky 2 wordt Yukinko Daisenpuu, verhuist naar Wii
Lees ook:Nieuwe Pocky & Rocky 2 screenshots
Lees ook:PR buro betaalt $50 voor positieve Hellgate: London artikelen
Lees ook:Hammerin’ Harry komt naar de PSP
Lees ook:DS Psychiater

8 reacties op “Nieuwe Pocky & Rocky game aangekondigd

  1. Michael

    Heb ik daar niet een keer van gehoord…volens mij zag ik dat op een ROMsite staan maar i kweet het niet zeker.

    Trouwens Erik,volgens mij word je blog weer een stuk beroemder,zie je vorige topic en dan merk je op dat er drie nieuwe bij zijn gekomen :P

    Maar ik zit hier lekker al sinds juni ’06 =)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Wouwter

    COOLCOOLCOOL, ik zat me laatst al af te vragen hoe dit spel nou heette (heb het vaak gespeeld bij mijn neef) en of het ook in de downloaddinges te vinden zou zijn bij de wii, maar dit is natuurlijk veel beter.

      /   Beantwoorden  / 
  3. The Dude

    De oude spellen zijn een aanrader voor de virtual console. Er was ook een spel op de Megadrive dat er heel erg op leek (remake of rip-off) met een heksje in de hoofdrol. En Rocky ziet er wat meer uit als een Pokemon. Valt me nog mee dat ze Rocky geen DOA-make-over hebben gegeven.

      /   Beantwoorden  / 
  4. The Dude

    …dat ze Pocky geen DOA-make-over hebben gegeven!

      /   Beantwoorden  / 
  5. erik

    “COOLCOOLCOOL, ik zat me laatst al af te vragen hoe dit spel nou heette (heb het vaak gespeeld bij mijn neef) en of het ook in de downloaddinges te vinden zou zijn bij de wii,”

    Dat lijkt me ook geen slecht idee! :) Dit soort games verouderd nooit en is nu nog steeds net zo speelbaar als destijds. Ideale kandidaat voor de Virtual Console dus.

    “Er was ook een spel op de Megadrive dat er heel erg op leek (remake of rip-off) met een heksje in de hoofdrol.”

    Ja? Daar heb ik nog nooit van gehoord. Je weet zeker niet toevallig een titel?

    “…dat ze Pocky geen DOA-make-over hebben gegeven!”

    Lol! ;) Dat zou pas echt schokkend zijn. Ik vind het jammer dat Rocky er zo raar uitziet, maar voor de rest ben ik blij dat het zoveel lijkt op de klassieke games. :)

      /   Beantwoorden  / 
  6. linkster

    ik krijg geen wii meer.
    ik krijg nog wel Twilight Princess maar die is voor de gamecube die krijg ik vrijdag pas.
    ik vind het jammer want nu kan ik alle leuke dingen in de minigames vergeten. ik krijg geen wii meer om 2 redenen.
    1. mijn rapport.
    2. de telefoonrekening.
    ik krijg hem pas half als ik naar het havo mag volgend jaar. dan betaalt mijn vader de helft. voorlopig niet dus.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Wouwter

    haha, was ff vergeten dat ik geen japanse ps2 heb ^^ ik hoop dat ie naar europa toe komt!

      /   Beantwoorden  / 
  8. The Dude

    @linkster: Dat is klote, man. Gelukkig hoef je Zelda niet te missen.

    @erik: Diep zitten graven, uiteindelijk wist m’n broer het: Twinkle Tale! Het is al weer een tijdje geleden, maar volgens mij leek zelfs de opbouw van het eerste level heel erg op die van Pocky & Rocky. Hij noemde ook nog Knightmare, maar dat is van een generatie eerder (MSX).

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.