Duister avonturenspel van papier: Dark Train

Kijken op YouTube
Deze trailer is verwarrend als de hel, dus laat ik een beetje uitleg geven. Je bestuurt in Dark Train een mechanische octopus, Ann 2.35f, die met een ketting vastzit aan een trein. Jouw taak is om die trein in beweging te houden, en onderweg puzzels op te lossen.

Dark Train speelt zich af in een akelige ge├»ndustrialiseerde wereld. De zon is verstopt achter een dikke laag smog, mensen wonen dicht op elkaar in kleine appartementjes en mechanische dieren houden iedereen onder de duim. Dat zo’n onplezierige wereld er toch mooi uitziet, is te danken aan de vormgevers die alles hebben gemaakt van echte (gefotografeerde en ingescande) stukjes papier. Heel knap gedaan.

Dark Train is nu verkrijgbaar op Steam, maar pas op: het is niet makkelijk. Paperash Studio is er trots op dat ze een ontoegankelijk spel hebben gemaakt. Een avontuur zonder tekst waarin niets wordt uitgelegd. Spelers moeten zelf ontdekken waar het over gaat en wat precies de bedoeling is. “No hints, no help – there is always a way to solve it.”


Neo-games.blog forum

Lees ook:Extra content pc-versie Dark Souls ook naar Xbox 360/PlayStation 3
Lees ook:Eerste beelden Project Beast (opvolger Dark Souls)
Lees ook:The Long Dark: het eerste realistische survivalspel
Lees ook:A Walk In The Dark is eindelijk een platformspel over een kat
Lees ook:Allerlaatste Dark Souls 3 DLC aangekondigd: The Ringed City

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.