Galak-Z wil shoot’em ups moderniseren

galakz
Volgens mij begin ik Galak-Z eindelijk een beetje te snappen. In trailers ziet het eruit als de zoveelste op Geometry Wars gebaseerde Twin Stick Shooter, maar mensen die de demo hebben gespeeld fluisteren al langer dat dit er eentje is om in de gaten te houden. Een spel dat er weliswaar uitziet als een ouderwetse shoot’em up, maar dat speelt als een moderne shooter met grote onvoorspelbare gevechten. In interviews vergelijkt bedenker Jake Kazdal zijn spel graag met Far Cry 3 en de Halo-serie.

Het concept is eigenlijk iets te ambitieus voor een trailer van anderhalve minuut, daarom is de onderstaande video ook zo goed. Een uitgebreide Twitch-stream waarin je Jake zijn eigen spel ruim een half uur ziet spelen. Je moet er dus wel even voor gaan zitten, maar als het genre je aanspreekt wordt je misschien aangenaam verrast. Vijanden zien er echt intelligent uit. Je kunt je ervoor verstoppen, maar zodra iemand je spot zetten ze genadeloos de achtervolging in. Heerlijk om te zien hoe die gevechten kunnen escaleren.



Watch live video from Raptr on TwitchTV

Let ook op het stoere introfilmpje in de tweede minuut: een stukje Japanse animatie dat perfect de toon zet voor de rest van het spel. Het heelal is misschien niet de inspirerendste achtergrond, maar door de vormgeving weet Galak-Z toch een fijn retro-sfeertje op te roepen.

Galak-Z verschijnt volgend jaar voor pc en PlayStation 4.

[g.forum]

Lees ook:Griezelen en puzzelen in Wii Ware-spel Lit
Lees ook:Geinige Easter Egg in de DSi
Lees ook:Sneak-peak: de Prince of Persia film
Lees ook:Speel dit: voorspel de toekomst met indiegame Clairvoyance
Lees ook:Kijken: eerste trailer Retro City Rampage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.