Horrorspel Outlast dropt je ongewapend tussen de monsters


Outlast is een first person horrorspel van voormalige Ubisoft- en Naughty Dog-programmeurs. Het verhaal: een journalist gaat op onderzoek in een verlaten psychiatrische inrichting omdat hij geruchten heeft gehoord over geheime experimenten in de jaren ’50. Tot zover allemaal erg voorspelbaar, maar het is de uitwerking die Outlast interessant maakt. Als ongewapende journalist breng je de meeste tijd in dit spel door met het ontwijken van, verstoppen voor en wegrennen van vijanden. En nu komt het: dat ziet eruit als Mirror’s Edge. Deze hoofdrolspeler is weliswaar minder acrobatisch dan Faith, maar je bekijkt het spel door zijn ogen, zijn armen en benen zijn zichtbaar (eindelijk een spel waarin deuren niet op magische wijze vanzelf opengaan!) en hij is leniger dan de meeste hoofdrolspelers in andere first person spellen.

Dat is maar goed ook, want de zombies/patiënten/mislukte experimenten zijn ook erg lenig en bovendien razendsnel. Ze zorgen in deze trailer al voor een paar goede schrikmomenten (bekijk het filmpje fullscreen voor maximaal effect). Ik weet niet zeker of dit al echte spelbeelden zijn, maar het ziet er wel erg veelbelovend uit.

Outlast verschijnt volgend jaar voor pc en Mac.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Eerste trailer Plants vs. Zombies op de DS
Lees ook:Horrorspel Dying Light klinkt als Mirror’s Edge met zombies
Lees ook:Nieuwe screenshots Resident Evil: Umbrella Chronicles
Lees ook:Dead Rising 3 aangekondigd voor de Xbox One
Lees ook:Eerste trailer zombiespel Dying Light

4 reacties op “Horrorspel Outlast dropt je ongewapend tussen de monsters

  1. The Dude

    Die gasten doen een beetje denken aan de dudes uit I am Legend. En dit spel (niet in de minste plaats door de stukjes met de nightvision) aan ZombiU. Vet hoor!

      /   Beantwoorden  / 
  2. simon

    Heel goed werk, vooral op het laatst hadden ze me wel even te pakken.
    moet ik zeggen dat ik wel een beetje zombie moe ben (was ik altijd al een beetje)

      /   Beantwoorden  / 
  3. Erik

    Ja van die laatste schrok ik ook. Vooral omdat ik mijn eigen advies had opgevolgd en het filmpje fullscreen bekeek.
    .
    En of je nu Zombi-moe bent of niet, het blijft opvallend hoeveel interessante indie-horrorspellen er de laatste tijd zijn uitgebracht of aangekondigd. Amnesia, Slender, Day Z en Outlast zijn allemaal vernieuwender dan waar de grote uitgevers mee op de proppen komen. Ik ben benieuwd of ZombiU de verwachtingen waar kan maken.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Wormpaul

    Ik heb `m gekeken op full screen en wat een prachtig filmpje, de handen zijn mooi, de voice acting geniaal (het gehijg, gekreun, de angst in zijn stem) maar toch krijg ik hier een dead Island gevoel bij.
    .
    Prachtig filmpje maar hoe kan je hier gameplay van maken?? Ik hou grote reserve maar elke game die richting Miirors Edge gaat heeft mijn absolute aandacht & zegen!!! (nog steeds meest bijzondere spel op PS3 samen met Batman: Dark Asylum & Bioschok 1)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.