Octopus speelt voor huisvader in indiegame Octodad: Dadliest Catch


Indiegame Octodad vertelde twee jaar geleden het bizarre verhaal van een octopus die zich voordeed als brave huisvader. Een brave menselijke huisvader. Hij trok een broek aan, deed een stropdas om en probeerde niet aan zijn vrouw en twee kinderen te laten merken dat hij eigenlijk een octopus was. Jouw taak als speler was om je zo normaal mogelijk te gedragen. Dat leek simpel, maar het was, dankzij de belachelijk ingewikkelde besturing, vrijwel onmogelijk. De bedoeling was om Octodad’s tentakels met de muiscursor één voor één te verplaatsen. Je kunt je voorstellen dat zelfs simpele taken als de vloer vegen of een glas melk inschenken meestal eindigden in complete chaos. Gelukkig waren je familieleden erg goedgelovig.

Het was net zo bizar als het klinkt en Octodad was een van de grappigste spellen van 2010. Maar omdat het was gemaakt door een groep studenten die geen geld hadden voor mooie graphics of professionele stemacteurs, voelde Octodad soms ook een beetje amateuristisch.

Gelukkig heeft hetzelfde team nu Octodad: Dadliest Catch (let op de woordgrap!) aangekondigd. Een officieel vervolg met verbeterde graphics en in deze trailer alvast een enorm verslavend themaliedje. Het verhaal draait zo te zien om een verjaardagsfeest en een gezinsuitje naar een aquarium. Dat loopt vast niet goed af. Het team verwacht Dadliest Catch pas in 2013 af te hebben, maar tot die tijd is het origineel natuurlijk nog steeds te downloaden


Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Een octopus als huisvader in Octodad: Dadliest Catch
Lees ook:PlayStation 4 nu al speelbaar in Nederlandse winkels
Lees ook:Kijken: WipEout in het echt, radiografisch bestuurbaar
Lees ook:Online spelletje: Music Catch
Lees ook:Kijk dit: eerste trailer Grand Theft Auto 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.