Kijken: WipEout in het echt, radiografisch bestuurbaar


Malte Jehmlich heeft een arcadekast gemaakt om WipEout op te spelen. De catch? Er komt geen computer aan te pas. Wat je eigenlijk bestuurt is een speelgoedauto die over een kartonnen baan rijdt. Een op het dak gemonteerde camera levert de “graphics.” Je moet het zien om het te geloven. Het is niet alleen een briljant idee, deze Malte heeft het ook echt goed uitgevoerd. Geen amateuristisch parcours met schoenendozen door zijn huiskamer, maar een professioneel ogende, tien meter lange racebaan met waarschuwingsborden en belijning van Designers Republic. Het oogt speelbaar en de beelden die door de camera worden vastgelegd komen verrassend dicht bij de echte WipEout in de buurt. Reportage na de klik.


Racer Demo 0.2 – video game mashup from sputnic on Vimeo.

[g.forum]

Lees ook:Nieuwe beelden WipEout-opvolger Formula Fusion
Lees ook:Wetenschappers bouwen miniatuur WipEout-baan (of toch niet?)
Lees ook:Onofficiële WipEout-opvolger Formula Fusion is uit
Lees ook:Sony zoekt Wipeout ontwerper
Lees ook:Wow! Videobeelden Wipeout Pulse

10 reacties op “Kijken: WipEout in het echt, radiografisch bestuurbaar

 1. simon

  ok dat is het vetste filmpje van de maand! wat super vet. ik hoop/verwacht dat dit in het klein de toekomst wordt. helemaal de bom!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Micha

  tsss wipeout
  wipeout is f-zero voor mensen die niet snelgenoeg zijn om f-zero te volgen

    /   Beantwoorden  / 
  1. Kikujiro

   *lol*

     /   Beantwoorden  / 
 3. Gulzt

  Hoe verzint ie het, absoluut prachtig!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Linkster/G.Tom

  Wauw, dit is stoer. Nu alleen F-Zero nog, zoals Micha het zegt.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Erik

  “ik hoop/verwacht dat dit in het klein de toekomst wordt. helemaal de bom!”
  .
  Je bedoelt zoiets als een tabletop-versie? Vier spelers om een echte racebaan heen, met ieder een kleine monitor om op te racen? Ja dat zou ik nog wel eens mee willen maken.
  .
  Wat dit project betreft, hij vraagt momenteel donaties. Als hij genoeg geld krijgt (lijkt mij nog maar zeer de vraag) wil hij met deze baan + arcadekast op tournee gaan door Europa. Mocht hij Nederland ook aandoen dan ga ik zeker een keer langs. Lijkt me prachtig om zelf achter het stuur te zitten.
  .
  En trouwens: ik speel ook liever F-Zero, maar toch moeten jullie WipEout niet zo snel afschrijven. ;) Het kost wat tijd om de ‘floaty’ besturing te bevatten, maar zodra je dat een beetje onder de knie begint te krijgen wordt WipEout toch ook echt wel heel vet (en snel!) Zolang Nintendo hun serie blijft negeren vind ik het een prima alternatief.

    /   Beantwoorden  / 
 6. berend jan

  HiHi geinig… ik bouwde vroeger grote huizen van Lego om daar met Lego kruisboogjes en veel touwtjes en pneumatic pompjes een soort shooting gallery van te maken (hogans ally voor de NES) leuk om te doen ook met 2 man spelen één de poppetjes omhoog trekken en dan andere snel schieten hilarische taferelen als er weer een heel stuk decort insorte enzo…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Een echt werkende shooting gallery van Lego? Respect! Ik herinner me dat ik ooit het TMNT-spel voor de NES in lego heb gemaakt. Het level had ik getekend op een strook papier, die ik als een soort lopende band om twee wielen had gespannen (één met een motortje), en met een schuifje kon je de “turtle” (een groen blokje) dan omhoog en omlaag schuiven om over de hindernissen te springen.
   .
   Dit was in de tijd dat 139 gulden nog een hoop geld leek en ik alleen maar kon dromen over de dag dat ik EINDELIJK zoveel bij elkaar had gespaard.

     /   Beantwoorden  / 
 7. Shitbull55

  En nu maar wachten op Mario Kart(on)!

    /   Beantwoorden  / 
 8. Eiken vloeren

  Doet me denken aan vroeger..radiobestuurbaar autootje en een heel parcours aanmaken en afleggen

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.