Indiegame Proun is klaar, download hem nu


Launchtrailer van Proun, het abstracte racespel waar indie developer Joost van Dongen de afgelopen zes jaar aan heeft gesleuteld. Vrijdag kwam ie uit en vandaag kreeg ik hem, na wat technische problemen, eindelijk geïnstalleerd. Het is met vier banen (waarvan ik er twee al kende uit de Beta-versie) een kort spel, maar hier zijn een paar redenen om hem tóch te downloaden:

  • Betaal wat je wilt. Er is geen vaste prijs en gratis downloaden mag ook. Wel krijgen mensen die iets betalen (maakt niet uit hoeveel) een extra bonustrack.
  • User generated content. Helaas niet via een eenvoudige editor, maar gamers met verstand van 3D Studio MAX kunnen hun eigen banen toevoegen aan Proun. Op dit moment staat er al één downloadbare User Track op de officiële site, en dat worden er ongetwijfeld meer.
  • Het is één van de mooiste spellen van het jaar. Ik ben verbaasd hoe goed de graphics zelfs op mijn aftandse pc tot hun recht komen. De simpele architectuur (lijnen, vierkanten en driehoeken) lijkt dankzij een slimme belichting echt genoeg om aan te raken. Meer abstracte spellen graag!
  • De boosts, die er in de Beta-versie nog niet waren, zijn een welkome toevoeging. Je bouwt ze op door een tijdje foutloos te racen waarna je met de boost een extra snelle sprint kan trekken. Het voegt net genoeg strategie toe om de race van begin tot eind spannend te houden.

Op dit moment krijgt Proun zoveel aandacht dat de officiële site overbelast is. Dat moet ontzettend frustrerend zijn voor de maker, maar gelukkig is er een mirror zodat iedereen het spel toch kan downloaden en/of kopen.


Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Kijk dit: nieuwe trailer Proun
Lees ook:Abstract racespel Proun naar 3DS
Lees ook:Futuristische tunnelracer SpeedX 3D naar Nintendo’s eShop
Lees ook:Reminder: vandaag inschrijven voor Europese ModNation Racers beta
Lees ook:Sony zoekt 60.000 LittleBigPlanet beta-testers

3 reacties op “Indiegame Proun is klaar, download hem nu

  1. Gulzt

    Dat heeft Joost ‘m maar mooi geflikt :)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Berend Jan

    De beste 3,50 die ik deze maand heb uitgegeven (op 2 milkshakes na dan :) )… Even doneren mensen…

      /   Beantwoorden  / 
  3. Erik

    3,50… mooi bedrag wel. Ik heb eerst de gratis versie gedownload om te zien of mijn computer het aankon. Nu zit ik te denken over hoeveel ik Joost zal betalen voor de volledige versie.
    .
    De user generated tracks worden trouwens ook steeds mooier! Deze al gezien? Een iets minder abstracte omgeving vol bossen, windmolens, luchtballonnen en ondergrondse tunnels. Volgens de maker in het afgelopen weekend “even snel” in elkaar gezet, wat ik nauwelijks kan geloven.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.