Kijk dit: de nieuwe verbeterde versie van indie game Closure


Prachtige nieuwe trailer van Closure. Toen Tyler Glaiel vorig jaar aankondigde dat hij een remake ging maken van zijn eigen spel vond ik dat raar. Nu ik deze trailer heb gezien geef ik hem groot gelijk. De nieuwe versie is niet alleen mooier, alle levels zijn ook opnieuw ontworpen. En wel op zo’n overtuigende manier dat het oorspronkelijke flash-spelletje nu meer wegheeft van een ruwe demo.

De gimmick is nog steeds hetzelfde: in de inktzwarte wereld van Closure zijn voorwerpen alleen zichtbaar als ze zich vlakbij een lichtbron bevinden. Alles daarbuiten zie je niet, en wat je niet ziet… bestaat ook niet. Dat heeft voordelen (hindernissen verdwijnen als je het licht uidoet), maar ook nadelen (een onverlichte vloer verandert in een bodemloze put). Gewapend met een lantaarn verken je dus een wereld waar je steeds maar flarden van ziet. In het flash-spelletje waren dat kleine kamers van één scherm groot, in de nieuwe versie komt de wereld tot leven met uitgebreide scrollende levels en dreigende achtergrondmuziek.

Volgens de FAQ op de officiële homepage komt Closure 2.0 uit in 2010. Die deadline heeft Tyler dus gemist en een nieuwe streefdatum is nog niet aangekondigd. Het spel is ontwikkeling voor pc, Mac en hopelijk één van de spelcomputers. De gratis flash-versie is nog steeds speelbaar op Newgrounds.

Voor alle duidelijkheid: in de eerste vijftien seconden van deze trailer zie je level 1 van het flash-spelletje, daarna hetzelfde level in de verbeterde versie.


Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Europese versie PS3-spel Closure voor onbepaalde tijd uitgesteld
Lees ook:Kijk dit: indiegame Closure wordt alsmaar mooier
Lees ook:Kijk dit: nieuwe trailer voor PS3 platform/puzzelspel Closure
Lees ook:Online spelletje: Closure
Lees ook:Armor Games’ Shift wordt een PSP Mini

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.