Telltale’s Jurassic Park geïnspireerd op Heavy Rain


Ik neem aan dat iedereen inmiddels bekend is met de werkwijze van Telltale Games (Sam & Max, Wallace & Gromit, Strong Bad’s Cool Game for Attractive People, Tales of Monkey Island, Back to the Future). De studio neemt een oud computerspel of een vergeten speelfilm, en maakt die franchise weer hip door er één van hun episodische point and click adventures van te maken. Die worden steevast goed ontvangen, maar de verrassing is er inmiddels wel een beetje af.

Welnu, Telltale vindt dat zelf blijkbaar ook en kondigt in een interview met Game Informer aan (volgens VG247) dat Jurassic Park – de volgende vergeten film waar Telltale de rechten van heeft bemachtigd – totaal anders wordt. Om precies te zijn: “een trage realistische ervaring die is geïnspireerd op het PlayStation 3-spel Heavy Rain.” Dat is inderdaad iets totaal anders.

Nu vond ik Heavy Rain achteraf geen best spel, maar dat weerhield me er destijds niet van om tot diep in de nacht op te blijven om te zien hoe het afliep. Dat spelmechanisme moet toch iets goeds gedaan hebben als het zelfs een ondermaatse B-film spannend kon maken. En aangezien Jurassic Park geen ondermaatse B-film was is dit nieuws… veelbelovend? Hm. Die conclusie had ik niet verwacht toen ik dit bericht begon te schrijven.

Jurassic Park: Episode 1 verschijnt later dit jaar in ieder geval voor pc en Mac. Het is nog niet bekend of het ook naar een spelcomputer wordt geport.

[g.forum]

Lees ook:En zo ziet Telltale’s Jurassic Park-spel eruit
Lees ook:Kijk dit: Telltale’s Jurassic Park in actie
Lees ook:Als Se7en een spel van Quantic Dream zou zijn
Lees ook:Gametrailers bespreekt Heavy Rain
Lees ook:Eerste teaser Lego Jurassic World

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.