Online spelletje: House of Dead Ninjas


House of Dead Ninjas is een platformspel met willekeurig gegenereerde levels. Met andere woorden: de toren waarin het zich afspeelt ziet er bij iedere poging anders uit. Dat maakt het er niet makkelijker op. Wel interessanter. Na 75 mislukte pogingen lukt het mij nog steeds om met frisse moed opnieuw te beginnen.

Dat komt ook omdat House of Dead Ninjas zo lekker wegspeelt. De actie is snel en flitsend, de besturing voelt solide en het spel gaat dieper dan ik in eerste instantie vermoedde. Door de dubbele sprong en aanvallen als de “downward thrust” onder de knie te krijgen kun je er écht goed in worden. Ook leuk: steeds als je iets knaps doet verschijnt het woordje “Nice!” boven het hoofd van de hoofdrolspeler.

Bij aanvang staan er 29 seconden op de timer. Dat lijkt weinig, maar door onderweg wekkers te verzamelen kan de tijdslimiet eindeloos worden opgerekt. Dat is maar goed ook, want de “Ziggurat of Infinum” heeft veeeeel verdiepingen. Mijn record staat op 168 en ik had niet het idee dat de bodem al in zicht was. (In tegenstelling tot veel andere towerclimbers start je op de bovenste verdieping en daal je af naar de begane grond).

  • Klik vooral ook een keer op ‘Read The Manual.’ Ontwikkelaar Megadev heeft een ouderwetse NES-handleiding gemaakt vol illustraties en leuke woordgrapjes.
  • Pas op dat je na een Game Over niet per ongeluk op ‘Submit Score’ klikt. Dat brengt je naar Adults Swim’s registratiepagina en dus weg uit het spel. Errug irritant. *Schudt met vuist.*

Speel: House of Dead Ninjas

Dit spel spelen met een controller? Download JoyToKey!

Bekijk alle Online Spelletjes

[g.forum]

Lees ook:Geweldige House of the Dead: Overkill trailer voor de Wii
Lees ook:Sega port House Of The Dead 2 & 3 naar Wii
Lees ook:The House of the Dead 2 & 3 Return ziet er lekker slecht uit
Lees ook:Is Atomic Ninjas een vechtspel of een competitieve platformer?
Lees ook:Eén van de makers demonstreert House of the Dead: Overkill

2 reacties op “Online spelletje: House of Dead Ninjas

  1. dave500

    level 69……!

      /   Beantwoorden  / 
  2. dave500

    bedoel 96…doh!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.