Online spelletje: Planet of the Forklift Kid


Mijn probleem is dat ik zelf geen spelletjes maak. Ik ben zo onder de indruk dat dit spel überhaupt overweg kan met zwaartekracht, dat ik de wiebeligheid best door de vingers wil zien. Okee, het voelt niet zo gepolijst als de Fancy Pants Adventure en okee, af en toe komt de heftruck klem te zitten. Het is ondertussen wel een hoogst origineel puzzelspel. Problemen heeft het zeker, maar het wist wel probleemloos m'n aandacht vast te houden tot het achtste en laatste level.

Planet of the Forklift Kid gaat, je raadt het nooit, over een klein jongetje en een vorkheftruck. Onderweg moeten er heel wat knoppen ingedrukt worden door er kisten boven te zetten. Klinkt niet echt origineel, maar vooral dankzij die zwaartekracht speelt Forklift Kid echt anders dan je gewend bent. Er komt heel wat creativiteit bij kijken (plotseling remmen, de heftruck expres in een afgrond rijden) om de kisten op hun plek te krijgen.

En over dat achtste en laatste level… mocht één van jullie de uitgang bereiken, laat dan even weten hoe! Ik kom er met geen mogelijkheid uit.

Speel: Planet of the Forklift Kid

Bekijk alle Online Spelletjes

Lees ook:Online spelletje: Red Remover
Lees ook:Online spelletje: Compulse
Lees ook:E.X. Troopers (PS3, 3DS) is een vervolg op Lost Planet, maar dan anders
Lees ook:Little Big Planet (PS3) gameplay trailer
Lees ook:Super Mario Maker – The Destruction of Planet Zebes

9 reacties op “Online spelletje: Planet of the Forklift Kid

  1. Mark

    Wat een * music zeg xP
    Nou voorde rest wel grappig :-)

      /   Beantwoorden  / 
  2. otherotter

    erik als je zelf wel een spelletjes wil maken,. moet je eens kijken op http://www.alice.org dit is voor kinderen op uitgebreide 3d games te maken maar op een relatief eenvoudige manier,. het is gratis en volgend jaar komt er een nieuwe versie(3.0) die door google en de sims gesponsord word. het voordeel is dat je hier niet zelf een programeer taal hoeft te leren maar alles is visueel.

      /   Beantwoorden  / 
  3. otherotter

    ps: zag deze net op kotaku,.. echt coole sfeer die ze neer zetten, heel sereen. geen humor maar dat hoeft natuurlijk ook niet altijd:P

      /   Beantwoorden  / 
  4. Kars

    laatste level is niet zow moeilijk. Eerst de machine met de lift omhoog. dan ‘gooi’ je de doos naar t andere plateau. via die doos kun bij de schakelaar, dan krijg je n trappie waar je op kunt. daarna is t een kwestie van de goeie combinatie zoeken, want dr zijn dan heel veel schakelaars. juiste combinatie ben ik vergeten=_=

      /   Beantwoorden  / 
  5. erik

    “erik als je zelf wel een spelletjes wil maken,. “

    Hm ja, ik had mezelf ook aangemeld voor de beta van Sims Carnival (ook een tool van EA om spelletjes te maken, maar dan 2D). Dat was alleen veel te beperkt. Ik zal eens kijken naar dat Alice, hopelijk heb je daar meer vrijheid… al ligt mijn hart toch echt bij 2D spelletjes. :p

    “http://www.jmtb02.com/flash/compulse.htm
    wel ze handig”

    Hey Compulse. Je bent grappig genoeg al de tweede die me daarop tipt. Zelf vond ik er helemaal niks aan, maar misschien moet ik er dan toch eens naar linken. “De mensen” vinden het blijkbaar wel leuk.

    “daarna is t een kwestie van de goeie combinatie zoeken, want dr zijn dan heel veel schakelaars. juiste combinatie ben ik vergeten=_=”

    Het waren juist die schakelaars waar ik niet voorbij kwam! Na een minuut of tien heb ik het maar opgegeven, ik dacht dat ik iets verkeerd deed. Maar er is dus toch gewoon een juiste volgorde nodig om langs de schakelaars te komen?

      /   Beantwoorden  / 
  6. Kars

    jah hij lukt mij nu ook niet meer.. ik had waarschijnlijk gewoon mazzel:P gewoon wat uitproberen en het lukte wel. Maar nu probeer ik het nog eens, ben nu ook al 10 minuten aan het zoeken dus het is toch niet zo makkelijk nee..

      /   Beantwoorden  / 
  7. sjakie

    he stom spel zeg had geen stommer spel kunnen bedenken. hahahahahaha lekker voor je

    gr sjakie

      /   Beantwoorden  / 
  8. Gekke Tinus

    Speel Forklift op: Gamesearth.com

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.