Online spelletje: TinyGrow


Je kunt ermee spelen maar het is niet echt een spel. Het is mooi om naar te kijken maar het is niet echt kunst. Ra ra, wat is TinyGrow dan wel?

TinyGrow is een interactieve flash toy van Japanse makelij. Het laat je een surrealistische tuin bouwen door op dingen te klikken en zaadjes in de grond te planten. De eerste boom schiet vanzelf uit de grond. Klik vervolgens op het ronddraaiende icoontje om een gebeurtenis te triggeren, al draait het icoontje te snel om daar een bewuste keuze in te maken.

Wat TinyGrow leuk maakt is het verrassingseffect: je weet nooit wat er zal gebeuren. Hoe kun je de takken van de boom beïnvloeden zodat er nieuwe plantjes ontstaan? En wat heb je aan al die zwarte vogels? Na twee of drie tuinen heb je alle mogelijkheden wel gezien en is er geen reden om langer door te spelen, maar tot die tijd is het fascinerend om dingen te proberen. Hoe goed of slecht je dat ook doet, het eindresultaat is altijd een wonderbaarlijk mooie tuin.

Speel: TinyGrow

Bekijk alle Online Spelletjes

[games.blog forum]

Lees ook:Online spelletje: Rings and Sticks
Lees ook:My Garden, EA maakt een spel over tuinieren voor de 3DS
Lees ook:Hoe maak je een vervolg op Scribblenauts?
Lees ook:Online spelletje: Totem Destroyer
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 241

5 reacties op “Online spelletje: TinyGrow

  1. otherotter

    een beetje geluid zou het nog zoveel toffer maken. maar erg mooi gevonden erik,.. supercool.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Nik

    Binnenkort staat er iets op de Nederlandse Gamedagen dat hier enigzins op lijkt. Maar veel leuker is. Een stuk interactiever en sfeervoller.
    Zoals otter zegt, geluid mist. En een deadline voor je boom maakt het ook niet echt de zen-ervaring die ik zou verwachten.

    Wel erg leuke vormgeving.

    Kom je nog helpen lassen vandaag, Otter? ;)

      /   Beantwoorden  / 
  3. erik

    Mee eens, ik had ook geluid verwacht. Op z’n minst een achtergrondmuziekje of wat fluitende vogeltjes. Maar toch een interessant experiment.

      /   Beantwoorden  / 
  4. erik

    Whoa, dat ziet er fascinerend uit Robin. Hoe diep gaat dat spel? Kun je echt hele nieuwe soorten kweken? Hier moet ik me eens in gaan verdiepen. :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.