Het leven is al zo kort, tijd voor een spelletje!

Kettinkjes maken van paperclips, elastiekjes schieten, praatjes maken bij de koffieautomaat… Nederlanders lummelen teveel op het werk. Het is allemaal zo zonde. Akkoord, je hoeft even niet te werken, maar van al dat niks doen gaat de tijd alleen maar langzamer. Hoogste tijd om die verloren uurtjes eens wat effectiever aan te pakken. Mentaal verzuim op hoog niveau. Het is tijd voor een spelletje! In de baas z’n tijd uiteraard.

Het internet staat vol met gratis spelletjes. Kleine simpele games die door enthousiaste amateurs in elkaar worden gezet. Helaas is het merendeel nauwelijks de moeite waard. Het kan zelfs behoorlijk frustrerend zijn om op zoek te gaan, want je komt vooral erg veel rotzooi tegen. Maar dan is er gelukkig games.blog.nl.

Vanaf vandaag zal ik op deze plek elke week een spelletje selecteren. Alleen maar spelletjes die ik zelf heb uitgetest en die ook echt leuk zijn om te spelen.
En we beginnen meteen al goed, met een van mijn favoriete internetspelletjes ooit! Ik speel deze al een paar jaar en hij blijft gewoon goed. Het is klein, simpel en elegant, precies zoals een internetspelletje moet zijn. Ik heb het over Bubble Bees.

Van links naar rechts komen de bijen over het scherm vliegen. In je cursor heb je een bellenblaas stokje vast. Met de linkermuisknop kun je bellen blazen. En de kunst is uiteraard om elke bij te vangen in een luchtbel. Zo simpel als het klinkt, zoveel diepgang zit er in verborgen. Als je het voor de eerste keer speelt is het waarschijnlijk al binnen een halve minuut af gelopen. Maar met een beetje oefening wordt je steeds beter en kun je het steeds langer volhouden. Probeer bijvoorbeeld eens om 2 bijen in 1 luchtbel te vangen, en laat ook in ieder geval de rode bijen niet ontsnappen! Op de achtergrond speelt een rustgevend piano-muziekje, en het ‘pling’ geluidje waarmee je een bij vangt is ook bijzonder bevredigend. Het hele spel voelt gewoon goed aan. Dat gevoel dat je niet echt onder woorden kunt brengen, maar dat je wel onmiddellijk vertelt dat iets een heel goed spel is.

Speel Bubble Bees nu!

Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 29
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 30
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 32
Lees ook:Vergeten Nintendo klassiekers in nieuw College Humor-filmpje
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 35

3 reacties op “Het leven is al zo kort, tijd voor een spelletje!

  1. Eduard

    Leuk tijdverdrijf!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Erik

    Ik ben blij dat je hem ook leuk vind! Ik zal nog wel vaker online-spelletjes noemen op deze site, maar beter dan Bubble Bees verwacht ik ze niet meer te vinden. Hij is mij echt nog nooit gaan vervelen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.