Over mensen die nog geen games spelen.

Je kunt de laatste tijd geen interview met Nintendo lezen zonder dat het er weer over gaat: mensen die nog geen games spelen. Dat zint Nintendo namelijk maar niks. Met speciaal ontwikkelde spellen moeten die nieuwe doelgroepen aangesproken worden die voorheen nog nooit een computerspel hebben aangeraakt. Ouderen en huisvrouwen bijvoorbeeld.
Hun sterkste troef in die strijd heet Nintendogs. Niets meer of minder dan een virtuele puppy. Je zorgt ervoor, je leert hem trucjes, je moet hem schoonmaken en uitlaten en hij luistert echt naar je stem. Het spel is een gigantisch verkoopsucces over de hele wereld. In Japan zijn de verkoopcijfers van de DS zelfs verdubbeld dankzij Nintendogs. En gisteren werd bekend dat er in Europa al een miljoen exemplaren van verkocht zijn.

Dit is het spel dat je moeder en je oma ook leuk moeten gaan vinden. En dus zagen we de reclamespotjes niet alleen maar overdag tussen de kinderprogramma’s door, maar ook ‘s avonds tijdens de film kwamen de virtuele hondjes voorbij. Advertenties voor Nintendogs doken ook op in tijdschriften die helemaal niet over games gaan. Ja, echt iedereen moest het horen.

In een combinatie die even bizar als voor de hand liggend is, heeft Nintendo nu een actie bedacht in samenwerking met Page toiletpapier. Ja inderdaad, van die reclame met de schattige puppy. Koop volgende week een actieverpakking toiletpapier bij de C1000, en maak kans op een van de vijftig Nintendo DS computers met het spel Nintendogs. Wedden dat die straks toch gewoon aan de (klein)kinderen worden gegeven?

Lees ook:PSP doet DS na
Lees ook:Wat alle reviews over Nintendogs vergeten te vermelden.
Lees ook:Moet ik Nintendogs + Cats kopen als ik niet van honden hou?
Lees ook:Trailer EyePet: een virtueel aapje in de huiskamer
Lees ook:Dit zijn de drie katten van Nintendogs + Cats

5 reacties op “Over mensen die nog geen games spelen.

  1. Marieke

    Furby’s, maar dan op het computerscherm? Moet ik mij zo de nintendogs voorstellen? Ik behoor tot de doelgroep, maar of ik hier nu warm voor zou lopen… Aan de andere kant, ik weet hoe verslavend computerspelletjes kunnen zijn, en ik houd van dieren… Toch volgende week maar eens kijken bij C1000 of ze die actieverpakking toiletpapier verkopen!

      /   Beantwoorden  / 
  2. herman

    Dat Nintendogs is toch gewoon de Tamagotchi van dit decennium?

      /   Beantwoorden  / 
  3. Erik

    Nintendogs is als een veel uitgebreidere versie van Tamagotchi, gecombineerd met de aaibaarheid van Furby.

    Dankzij het touchscreen van de Nintendo DS kun je de hondjes namelijk echt aaien en met ze spelen. Er is ook veel meer te doen dan bij Tamagotchi. Uitlaten, in het park spelen, aan wedstrijden meedoen etc. Bovendien kunnen je nintendogs niet dood gaan. Zelfs als je het spel 3 weken lang niet aanraakt krijgt je hond alleen maar hele erge honger.

    Marieke: het is een verpakking met 24 rollen, succes!

      /   Beantwoorden  / 
  4. dianne

    hey
    ik had een vraag
    is nintendogs leuk als je hem koopt of is het leuk voor maar ff.
    en als het leuk is welke moet ik dan kopen??????

      /   Beantwoorden  / 
  5. erik

    Dianne, ik denk dat Nintendogs vooral leuk is als je zelf ook van honden houdt. Ik hou persoonlijk meer van katten, en mij begon Nintendogs dan ook al na een paar dagen te vervelen. Ik heb het nu al een paar maanden niet meer gespeeld.

    Maar ik denk dat als je heel veel van puppies houdt dat je er veel minder snel genoeg van zult krijgen. Ze zien er net echt uit, en ze bewegen ook precies hetzelfde als echte puppies. Het is wel heel schattig om te zien. Als er zo’n spel bestond over jonge katjes zou ik er waarschijnlijk geen genoeg van kunnen krijgen.

    Ga dat dus even bij jezelf na. Als je helemaal gek van honden en puppies bent dan is het een leuk spel voor je. Maar als je er niet zoveel mee hebt dan zou ik het niet doen want dan gaat het toch best wel snel vervelen.

    Oh en alledrie de versies zijn precies hetzelfde, alleen met andere honden. Je koopt dus gewoon degene die je er het leukste/liefste/schattigste uit vindt zien.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.