Moet ik Nintendogs + Cats kopen als ik niet van honden hou?


Het lijkt een domme vraag. Wie koopt er nou een spel over honden als hij niet van honden houdt? Maar ja, die + Cats in de subtitel. Recensies waarschuwden dat ik niet te veel van die virtuele kittens moest verwachten, maar de verleiding was te groot: ik kocht Nintendogs + Cats speciaal voor de katten. De komende dagen zullen we zien of dat een verstandig besluit was.

Het spel begint in een kennel waar ik een hond mag uitzoeken. Dat interesseert me weinig (ik wil een kat!), dus ik kies de eerste puppy die brutaal genoeg is om tegen het scherm op te springen. Volgens de oppasmii een rode dwergteckel. Hij likt aan het glas en de druppels hondenkwijl vliegen me driedimensionaal om de oren. Het scherm van de 3DS werkt in ieder geval probleemloos.

Nadat ik 1380 euro heb betaald mag mijn nieuwe puppy mee naar huis. ‘Thuis’ blijkt in Nintendogs + Cats een lege woonkamer. Er is zelfs geen stoel om op te zitten. Een beetje beteuterd kijk ik om me heen; als ik dit had geweten had ik mijn geld niet verspild aan een hond! De dwergteckel lijkt zich ook niet erg thuis te voelen. Hij schuifelt zenuwachtig door de woonkamer en maakt zielige piepgeluidjes. Ik voel zowaar een beetje medelijden.

Ik roep de puppy dichterbij en aai hem over z’n kop. Dat lijkt te helpen. Hij maakt nog steeds zielige piepgeluidjes, maar zijn staart begint aarzelend te kwispelen. Als ik hem daarna ook nog een tijdje over zijn rug aai komt hij helemaal tot rust. Het spel merkt dat ook, en volgens een bordje op het onderste scherm is het nu tijd om mijn puppy een naam te geven.

Een naam! Daar had ik nog niet aan gedacht. Voor mijn toekomstige kat weet ik al honderden namen, maar hoe noem je in hemelsnaam een hond? Een voorbeeldstem suggereert ‘bobby’ ‘tara’ of ‘fifi’, maar dat vind ik allemaal niks. Terwijl ik nog steeds geen idee heb verschijnt de microfoon al in beeld. Nu moet ik het zeggen. Mijn rode dwergteckel kijkt me afwachtend aan. “Jeetje,” mompel ik, “wat is een goede naam voor dat mormel?”

“Hij heeft je gehoord!” roept de 3DS opgewonden. “Zeg de naam van je puppy nog een keer!”

“Mormel?” herhaal ik verbaasd. En inderdaad, dat blijkt het toverwoord. De puppy blaft. Er verschijnen bloemen rond zijn hoofd en de 3DS speelt een vrolijk muziekje. Mijn rode dwergteckel heet voortaan Mormel.

[g.forum]

Lees ook:Nintendogs + Cats dag 3: de hond uitlaten
Lees ook:Nintendogs + Cats dag 2: winkelen bij Modo Home
Lees ook:Kijken: Nintendogs + Cats in beweging
Lees ook:Pret met Nintendogs en de camera van de 3DS
Lees ook:Dit zijn de drie katten van Nintendogs + Cats

9 reacties op “Moet ik Nintendogs + Cats kopen als ik niet van honden hou?

  1. Parashade

    Haha :P

      /   Beantwoorden  / 
  2. G.Tom

    Meh, dat doe ik altijd met honden in games… De Mabari uit Dragon Age, en nu ook die nieuwe Pokémon… alle honden heten standaard Mutt bij mij.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Zaaltje

    Haha, wat een grap.
    Maar je hebt dus nog geen kat? Je hebt trouwens wel een dure smaak qua honden zeg! Of heb je nog genoeg poen voor een interieur?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Zouden er prijsverschillen zijn dan? Ik ging er vanuit dat alle puppies even duur waren maar heb dat eigenlijk niet gecontroleerd. Nou ja, je begint het spel met 2000 euro dus ik heb nog wel wat over. En nog geen kat inderdaad. Hopelijk komt die binnenkort!

        /   Beantwoorden  / 
  4. The Dude

    Wat is het nut van geld in het spel? Hebben jij en je Nintendogs + Cats kans om geld bij te verdienen zodat het baasje nóg een beestje kan aanschaffen?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Berend Jan

      Ja je kan met de wedstrijden meedoen en dan geld verdienen voor extra honden en intrieur dingen…

        /   Beantwoorden  / 
  5. koen

    pleeeeeeeeeeeeeeeese doe een animal crossing dagboek voor de 3ds als het uitkomt ook al is het maar een week en in ruil daarvoor zal ik je iets vertelen je kan na een tijdje je huis inrichten en een mario huis kopen!!!!

      /   Beantwoorden  / 
  6. Kars

    Wauw Erik, weer aan het tekenen geslagen? Dat is al een tijdje terug of niet?;)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.