Trailer EyePet: een virtueel aapje in de huiskamer


Gisteren in Leipzig kondigde Sony de beste reden aan om een EyeToy te bezitten sinds euh… dat kaartspel wat niemand ooit speelt. EyePet belooft nu al het ultieme virtuele huisdier te worden. Zelfs puppies aaien met een stylus in Nintendogs voelt opeens een beetje ouderwets en kunstmatig. Op de PlayStation 3 lijkt het dankzij de camera alsof Sony´s virtuele aapje echt door je huiskamer loopt en reageert op alle voorwerpen die hij daar tegenkomt. Het is alsof je hem echt kunt aaien. Je moet de trailer zien om het te geloven.

Zie ook:
- Nieuwe trailer voor Resident Evil 5
- Capcom: nog één grote onthulling over Bionic Commando

[games.blog forum]

Lees ook:Nieuwe trailer voor EyePet – nog steeds schattig
Lees ook:Nieuwe smartphone-game van Katamari-bedenker
Lees ook:Linger in Shadows donderdag in PlayStation Store
Lees ook:PSP doet DS na
Lees ook:Een horrorspel in een virtuele huiskamer voor Oculus Rift

15 reacties op “Trailer EyePet: een virtueel aapje in de huiskamer

 1. anner

  omfg! wat lief! haha
  het lijkt me na een uurtje spelen wel erorm saai.. want je raakt eigenlijk niks aan.. zit je een beetje in de lucht te tikken.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Euphoric

  tja Eye Of Judgement heeft toch echt een aardige aanhang van gamers. EOJ kost je gewoon een flinke cent dus valt het voor 50 to 70 % van de gamers al af. Voor dat segment zijn er de shooters e.d. en is over het algemeen ook wat jaartjes jonger.

  Eyepet lijkt me in ieder geval wel een leuke toevoeging voor de ps3, ben benieuwd hoe het in real life zal werken. SONY zou toch meer uit PS EYE moeten kunnen halen wat betreft integratie in games.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Azzwanker

  Dit is wel vet zeg! Jezus christ echt nice gedaan

    /   Beantwoorden  / 
 4. Shitbull55

  *kan niet wachten op EyePenthousePet*

    /   Beantwoorden  / 
 5. Kikujiro

  Het verbaast me dat gameontwikkelaars dit concept niet eerder hebben opgepakt. De techniek bestaat al wat langer en staat ook wel bekend als “Total Immersion”. Zie bijvoorbeeld: http://www.t-immersion.com/home.asp of

  (vanaf 4:50 min wordt het leuk).

    /   Beantwoorden  / 
 6. erik

  “het lijkt me na een uurtje spelen wel erorm saai.. want je raakt eigenlijk niks aan.. zit je een beetje in de lucht te tikken.”

  Tja, dat is eigenlijk hetzelfde als zeggen dat ieder ander spel saai wordt omdat je niks anders doet dan op knopjes drukken. ;)

  Ik denk dat dit erg leuk kan worden, maar het hangt er heel erg van af wat het aapje allemaal kan. Als je hem werkelijk kunt opvoeden en kunstjes leren en spelletjes met hem kunt spelen dan zie ik niet in waarom het niet heel lang leuk zou kunnen blijven.

  En Kikujiro, leuk filmpje maar dat Japanse publiek is wel weinig gewend en/of heel erg enthousiast. Volgens mij zou een Nederlands publiek lang niet zulke verwoede pogingen doen om die helicopter te vangen. :p

    /   Beantwoorden  / 
 7. oscar

  echte huisdieren blijven leuker :)

    /   Beantwoorden  / 
 8. Kars

  ik dacht dat ik het niks ging vinden aangezien ik een hekel heb aan nintendogs e.d., maar werd spontaan blij van dit filmpje! natuurlijk blijven echte huisdieren leuker, hoewel een EyePet waarschijnlijk minder kapotmaakt..

    /   Beantwoorden  / 
 9. Marcel

  Het ziet er erg mooi uit. Ik ben alleen benieuwd hoe goed het werkt als je niet op zo’n strak witte tafel speelt.

    /   Beantwoorden  / 
 10. Lalala [=

  aaaawh, wat schattig! ^^
  Ik krijg gewoon spontaan een glimlach [=

    /   Beantwoorden  / 
 11. erik

  Ik mag aannemen dat het werkt op iedere ondergrond. Anders is dat wel een ontwerpfout van jewelste. Ga er maar vanuit dat Sony daar gewoon rekening mee houdt.

  (Of het spel wordt natuurlijk geleverd met een strak wit tafelkleed ;) )

    /   Beantwoorden  / 
 12. hank

  Echt prachtig. Ook leuk dat Sony zo’n schattig aap-achtig beest heeft verzonnen in plaats van klakkeloos een hond of kat nemen zoals Nintendo zou doen. Als je er leuk mee kunt spelen wil ik hier wel een camera voor aanschaffen.

  Zelfs het logo met die staart eronder vind ik al briljant!

    /   Beantwoorden  / 
 13. The Dude

  Hiermee heeft de EyeToy een hele sterke Wii-achtige titel, maar met dit ene spel gaan ze niet de casuals overhalen om een PS3 te kopen. Daarvoor hebben ze al te veel en te vaak gehoord over de Wii. Waar blijft Wii’s Nintendogs nou toch?

    /   Beantwoorden  / 
 14. Tara

  En nu nog 3D games. Zou dat niet mogelijk moeten zijn? Straks zit iedereen te gamen met een rood-blauw 3D brilletje op ;)

    /   Beantwoorden  / 
 15. zoetje

  ahhhhhhh… lief dat aapje.
  Alleen mijn echte poes is toch leuker.
  (maar die doet ook altijd gek :P )

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.