Zelda uitgesteld tot 2017, komt ook naar NX


De nieuwe Zelda staat nu gepland voor maart 2017. En zoals iedereen al vermoedde, verschijnt het spel dan gelijktijdig op de Wii U én op de nieuwe NX spelcomputer (die dus ook gepland staat voor maart). Slecht nieuws voor alle fans die nu nog langer moeten wachten, maar uitstel is nog altijd beter dan een ingekort spel (The Wind Waker) of een avontuur waarin je alle gebieden 2 of 3 keer moet verkennen (Skyward Sword). Hopelijk gebruiken de ontwikkelaars deze extra tijd om weer een echte klassieker te maken. Het goede nieuws is dat we binnenkort veel meer nieuwe beelden te zien krijgen: Nintendo gaat het spel uitgebreid onthullen op de E3-beurs.

 • Maar wat moeten Wii U-bezitters in de tussentijd spelen? De enige spellen die nu nog staan gepland zijn Paper Mario: Color Splash en Mario & Sonic at the Rio Olympics. Zo wordt 2016 wel een heel mager jaar. Misschien krijgen we nog een paar HD-remakes van oude GameCube- of Wii-spellen?
 • In hetzelfde persbericht worden ook de volgende twee smartphone-spellen aangekondigd. Voor de Fire Emblem-reeks maken Nintendo en DeNa een toegankelijkere versie van de populaire strategie-spellen, en de Animal Crossing-app wordt ontwikkeld als aanvulling op de bestaande spellen. (Al zou het me niet verbazen als die tweede app veel populairder wordt dan New Leaf. Op een altijd aanwezige, altijd online smartphone wordt Animal Crossing volgens mij pas écht verslavend).

Neo-games.blog forum

Lees ook:Animal Crossing in het tweede kwartaal van 2013 naar de 3DS
Lees ook:Sin & Punishment 2 screenshots
Lees ook:Plaatje: zo ziet je secretaresse eruit in Animal Crossing 3DS
Lees ook:MIT brengt tekeningen tot leven
Lees ook:Paper Mario: Color Splash recensieoverzicht

8 reacties op “Zelda uitgesteld tot 2017, komt ook naar NX

 1. Jeffrey

  Ook opvallend: Zelda gaat het enige Nintendo-spel zijn dat speelbaar op de E3 aanwezig is. Dus Zelda wordt niet slechts de ‘hoofdact’ van Nintendo’s E3, het wordt de enige… (Dus ook geen NX info en spellen)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Daniël de Lange

   Ja dat begreep ik ook van verschillende websites (kotaku, polygon). Vreemd. Dus niets over de NX…. Niets! Wanneer wel dan? Eigen event? Wat krijgen de trouwe WiiU bezitters van het eerste uur voor dit komende jaar?

   Nog zoiets. Kimishima zegt gewoon dat productie van de WiiU stopt in maart 2018. Waarom dan Zelda voor WiiU kopen als WiiU bezitter? Dan ga je toch voor de NX?

   Ziveel vragen na deze rare nintendodag

     /   Beantwoorden  / 
  2. Erik

   Het klopt dat Zelda Nintendo’s enige spel is op de beursvloer, maar dat betekent niet dat er verder geen nieuws is. Ik verwacht vlak voor de beurs weer gewoon een speciale Nintendo Direct met allerlei trailers.

   Het persbericht meldt wel specifiek dat er tijdens de E3 nog niets wordt gezegd over de NX, maar dat die later dit jaar officieel wordt onthuld.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Jeffrey

    Dat is waar, maar alsnog geeft het wel te denken. Het geeft in ieder geval aan dat Nintendo niet van plan is de meest grandioze E3 ooit neer te zetten :(

      /   Beantwoorden  / 
 2. Inno Vation

  “Maar wat moeten Wii U-bezitters in de tussentijd spelen?”
  .
  http://www.ign.com/games/upcoming/wii-u?filter=latest
  .
  (persoonlijk kijk ik erg uit naar Tokyo Mirage Sessions #FE)
  .
  @Jeffrey: De tijd dat de E3 nog wat betekende, is al een tijdje terug. De meeste bedrijven houden het liever in eigen hand, zoals b.v. een Nintendo Direct.
  .
  @Daniël de Lange: Kimishima zei dat op den duur de productie (en de games) van de Wii U stopt. De NX wordt geen vervanger van de Wii U of de 3DS, maar een derde platform. Hij heeft zelfs het woord console nog niet in de mond genomen, als hij spreekt over de NX.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Wouwter

   Maar dat derde platform is onzin, zoals we eerder konden zien met de Nintendo DS, die de Gameboy Advance niet zou vervangen.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Kikujiro

    Daar moest ik ook meteen aan denken. Na de aankondiging van de DS werd hetzelfde beweerd over de GBA. Dit is eerder een uitspraak om nog wat restvoorraad WiiU weg te werken i.p.v. dat mensen geen WiiU kopen en wachten op de NX.

      /   Beantwoorden  / 
 3. G.Tom

  Ik ben blij dat er voor de 3DS nog plenty aankomt, maar voor de Wii U is het dit jaar wel karig ja. Tokyo Mirage Sessions is echt een complete verbaggering waar zowel geen Shin Megami Tensei als ámper Fire Emblem in zit, en na Sticker Star weet ik niet wat ik moet denken van die nieuwe Paper Mario…

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.