Nieuwe trailer retroplatformer Shovel Knight

shovelknight
Shovel Knight! Shovel Knight! Shovel Knight! Dit spel ziet er met iedere nieuwe trailer leuker uit. Voor wie het was vergeten: Shovel Knight is die op Kickstarter gefinancierde retroplatformer van een groep ex-WayForward-programmeurs. Het zou eigenlijk alleen voor pc en Mac verschijnen, maar er kwam zoveel geld binnen dat het team (bestaande uit allemaal Nintendofans) ook meteen een jeugddroom kon laten uitkomen door hun eigen spel te porten naar Wii U en 3DS. Het zou eigenlijk al in 2013 verschijnen, maar na wat tegenslagen is de Amerikaanse releasedatum nu vastgesteld op 31 maart. Het is de bedoeling dat Shovel Knight “around the same time” ook wordt uitgebracht in Europa.

Shovel Knight leent spelelementen uit een heleboel 8-bit klassiekers (o.a. Castlevania, Mega Man, DuckTales, Zelda II) om iets te produceren dat er misschien niet heel erg origineel uitziet, maar wel ontzettend leuk. Ook deze trailer zit weer vol met creatieve hinderenissen, gevarieerde omgevingen, schermvullende eindbazen en zeker voor die tijd adembenemende graphics. Ik wil maar zeggen: als dit spel echt in de jaren ’80 was verschenen zouden we het nu beschouwen als een klassieker.

  • De soundtrack (met mannenkoor en heavy metal-gitaren) lijkt speciaal geschreven voor de trailer, maar ik hoop dat deze muziek ook echt in het spel zit. Het klinkt super!
  • Toch jammer dat Nintendo niet net als Sony aan Cross Buy doet. Nu zal ik moeten kiezen tussen Shovel Knight in het groot op de Wii U, of Shovel Knight in 3D op de 3DS.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Shovel Knight volgende maand naar Europese eShop
Lees ook:Retro-platformspel Shovel Knight voor 3DS, Wii U en pc
Lees ook:Volgende week gratis DLC voor Shovel Knight
Lees ook:Kijk dit: Battletoads in Shovel Knight
Lees ook:Shovel Knight nu verkrijgbaar voor Wii U en 3DS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.