Pokémon X en Y aangekondigd voor de 3DS


Vandaag heeft Nintendo Pokémon X en Pokémon Y aangekondigd, de eerste echte Pokémon-spellen voor de 3DS. Fans hoeven ook deze keer niet te rekenen op drastische veranderingen, al zien X en Y er wel weer een stuk driedimensionaler uit dan Black en White. De camera filmt de actie van opzij en tijdens gevechten zijn de Pokémon zowaar opgebouwd uit polygonen. Een heel verschil met de platte sprites in alle voorgaande spellen. De trailer wekt de indruk dat de trainers zich nog steeds in maar 4 richtingen kunnen bewegen (en dat X en Y dus geen échte driedimensionale vrijheid bieden zoals Mario en Zelda), maar het spel ziet er desondanks indrukwekkend uit met fraaie celshaded Pokébeestjes. Weer een stap dichterbij de Pokémon MMO die Nintendo ooit toch een keer moet maken.

Pokémon X en Pokémon Y staan gepland voor oktober 2013. Nintendo streeft ernaar om daar een wereldwijde releasedatum van te maken. Voor het eerst kunnen gamers in Japan, Amerika en Europa dus tegelijkertijd aan een nieuw Pokémon-avontuur beginnen. Hopelijk wordt dat voortaan standaardbeleid bij alle belangrijke Nintendospellen!

Over de betekenis van die letters ‘X’ en ‘Y’ wordt momenteel druk gespeculeerd. Een veelgehoorde theorie is dat er later nog een Pokémon Z wordt uitgebracht en dat het daarmee een verwijzing is naar de X-, Y- en Z-assen waarmee in de wiskunde driedimensionale figuren worden weergegeven. Dat klinkt aannemelijk. De trailer verwijst inderdaad nadrukkelijk naar het driedimensionale aspect en ik kan geen betere verklaring verzinnen voor het feit dat Nintendo opeens afwijkt van de kleuren-subtitels.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Rittai Kakushi e Attakoreda, head tracking op je DSi?
Lees ook:Wat nieuwe Final Fantasy XII: Revenant Wings info
Lees ook:Eerste Pokémon uit nieuw Pokémon-spel onthuld
Lees ook:Over DOL, NTR en RVL
Lees ook:Kijk dit: sfeervolle trailer voor first-person puzzelspel Reset

5 reacties op “Pokémon X en Y aangekondigd voor de 3DS

  1. ZeMoose

    Na Pokémon X and Y komt natuurlijk XX en XY, niet Pokémon Z.

      /   Beantwoorden  / 
  2. nynke

    de nieuwe pokemons worden steeds lelijker. Na pokemon diamond and pearl werd het steeds slechter.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Dat lees ik vaker, maar volgens mij is dat voor veel mensen ook een stukje nostalgie. Ik beschouw mezelf min of meer als een buitenstaander (ik ben nooit echt een Pokémon-fan geweest), en ik vind de 3 nieuwe beesten in deze trailer er echt niet lelijker uitzien dan de Pokémon die ik ken uit de oude spellen.

        /   Beantwoorden  / 
  3. G.Tom

    Ik ben hier hartstikke stoked voor! En ja, een Pokémon Z zou gaaf zijn, want dan zou ik kunnen zeggen: “Last time, on Pokémon Z!” en mijn pokémons Goku kunnen noemen…

      /   Beantwoorden  / 
  4. JORDY94

    Oke de starters zien er niet uit… maar je hoeft ze niet te gebruiken in je team!
    En ik vin de legendary pokemon er best vet uitzien.
    Dat plus de vernieuwde graphic’s maakt mij enthousiast.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.