Kijk dit: sfeervolle trailer voor first-person puzzelspel Reset


De trailer begint met een robot. Hij zit op een auto en beweegt zich niet. Al snel wordt duidelijk dat hij kapot en/of gedeactiveerd moet zijn. Jaren vliegen voorbij (de omringende stad wordt in een montage overwoekerd door bomen en struiken) totdat er uiteindelijk, diep in de robot, een teller verspringt van 99% naar 100%. Lampjes beginnen te knipperen, processen worden opgestart en vlak voordat de trailer is afgelopen zien we hoe de robot zijn hand beweegt.

Dit mysterieuze spel heet Reset en het wordt ontwikkeld door twee Finse programmeurs die zichzelf Theory Interactive noemen. Zelf zijn ze vooral trots op de graphics (de in-game beelden worden net zo mooi als deze trailer… zeggen ze), maar ik ben vooral benieuwd naar het intrigerende tijdreis-concept. Reset wordt een first-person puzzelspel waarin je terugreist in de tijd om met jezelf samen te werken. Theory Interactive omschrijft de ervaring als “singleplayer co-op”. Klinkt als Cursor*10, The Company of Myself en nog een handvol gratis flash-spelletjes, maar in een driedimensionale omgeving heb ik nog nooit op die manier gepuzzeld. Dat idee + deze sfeervolle trailer is genoeg om mij nieuwsgierig te maken. Hopelijk lukt het Theory Interactive om dit ambitieuze project daadwerkelijk te voltooien.


[g.forum]

Lees ook:Kijk dit: eenzame robots in indiegame Reset
Lees ook:Nieuwe trailer: Hellblade: Senua’s Sacrifice
Lees ook:Nieuwe trailer indiegame The Girl and the Robot
Lees ook:Kijk dit: de vloeiende actie van DmC: Devil May Cry
Lees ook:“Gameplay” trailer voor Ninja Theory’s Hellblade

2 reacties op “Kijk dit: sfeervolle trailer voor first-person puzzelspel Reset

  1. otherotter

    concept lijkt me idd boeiend, maar ook de sfeer spreekt me nu al erg aan.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Erik

    Ik heb ook een zwak voor het science fiction-idee van eenzame machines die nog steeds functioneren als de mensheid al is uitgestorven. Als ik denk aan de Voyager 1 die nu op 14 miljard kilometer van de aarde (of zoiets) door het heelal zweeft krijgt ik altijd een beetje kippenvel.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.