Paper Mario: puzzelen zonder Kersti


Ik sta op een kasteel. De enige manier om bij de volgende toren te komen is via de buitenmuur, maar naast die muur hangt een ventilatierooster dat mij steeds omver blaast. (Ik ben immers gemaakt van papier – een gimmick die in de vorige Paper Mario’s al snel naar de achtergrond verdween, maar waar Sticker Star opvallend vaak naar blijft verwijzen). Het is met andere woorden een puzzel. Geduldig wacht ik totdat Kersti haar eerste hint geeft.

Kersti is de zwevende kroon boven Mario’s hoofd. Ze is een vriendelijk fee die je gedurende het hele avontuur begeleidt. Je kunt haar vergelijken met Pixl in Super Paper Mario. Of Luma in Super Mario Galaxy. Of natuurlijk Navi in Ocarina of Time. Nintendo’s feeën zijn allemaaal hetzelfde: een opdringerige combinatie van handleiding en online walkthrough. Altijd aanwezig en altijd klaar om je te voorzien van ongevraagd advies. Maar nu komt het: vergeleken met haar voorgangers gedraagt Kersti zich tot nu toe verrassend terughoudend. Hoe vaak ik ook van die kasteelmuur val, Kersti steekt geen vinger uit. Ik mag het allemaal zelf doen.

Ik was alweer bijna vergeten hoe leuk dat is: zelf puzzels oplossen. Eerst een paar minuten proberen of je de overkant écht niet haalt door heel voorzichtig te lopen. Daarna de rest van het kasteel uitpluizen, in de hoop dat je daar iets over het hoofd hebt gezien. Langzaam steeds gefrustreerder raken, totdat je uiteindelijk iets probeert dat werkt. (En jezelf dan even heel slim voelen). Ik heb geen idee of Kersti mij het hele spel met rust gaat laten, maar voorlopig is ze mijn favoriete Nintendo-fee ooit.

[g.forum]

Lees ook:Nieuwe Super Paper Mario screenshots
Lees ook:Alweer nieuwe Super Paper Mario trailers
Lees ook:Super Paper Mario uitgespeeld
Lees ook:Nog meer Super Paper Mario
Lees ook:Welja, nóg meer Super Paper Mario filmpjes

5 reacties op “Paper Mario: puzzelen zonder Kersti

  1. Midiman

    Je weet toch dat Kersti je alleen lastig valt als je op de L-toets drukt van de 3DS ? dat werd ergens in de game uitgelegd.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Inno Vation

      Yep, L-toets is voor praten met Kersti en vergeet nu ook niet de Y-toets voor Paperize (als Kersti bij je is).
      .

        /   Beantwoorden  / 
    2. Erik

      Dat weet ik. :) De verrassing is meer dat Kersti zich daar ook echt aan houdt en alleen advies geeft als je er specifiek om vraagt. Dat was in het verleden echt wel anders. (Skyward Sword staat me nog goed bij als een voorbeeld van een spel met een extreem opdringerige fee). Hopelijk blijft het zo!
      .
      En Paperize is vrij onmisbaar ja. Als ik dat niet wist had ik dat kasteel überhaupt nooit bereikt.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Inno Vation

        En Paperize is ook een deel van de oplossing van het probleem waarin je je nu bevindt.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Erik

          Sssh, dat soort dingen probeer ik juist niet te verklappen. ;)

            /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.