Super Paper Mario uitgespeeld


Zucht… Super Paper Mario. Nu ik klaar ben met Pokémon Diamond heb ik eindelijk weer tijd voor andere spellen. En mijn eerste post-Pokémon project was om vanmiddag voor eens en voor altijd Super Paper Mario uit te spelen. Ik kan niet zeggen dat ik er echt naar uitkeek. De vorige twee Paper Mario's waren allebei briljant en werden naar het einde toe alleen maar briljanter, maar Super Paper Mario…

Het is bijna alsof Nintendo na vier levels geen zin meer had om het spel fatsoenlijk af te maken. Aan het begin voelde alles inderdaad nog behoorlijk "super" en waren de levels zo creatief ontworpen dat je de matige controls graag over het hoofd zag. Maar hoe verder je komt, hoe saaier het wordt. De humor is vanaf level zes ver te zoeken, je hebt Mario's coole flip-trucje (van 2D naar 3D) steeds minder vaak nodig, de platformlevels worden saaier, de graphics lelijker en je komt constant dezelfde eindbazen tegen.

Maar vanmiddag heb ik mezelf gedwongen om toch ook die laatste twee levels nog even te doen. En gelukkig bleken die behoorlijk lastig! Pittige vijanden en een paar echte breinbrekers maakten dat ik me verrassend goed heb vermaakt. Tel daarbij op dat het einde onverwachts ontroerend was en Super Paper Mario krabbelde op de valreep zowaar nog een beetje overeind. Ik zou het misschien zelfs aanbevelen, maar alleen als je Paper Mario en Paper Mario: The Thousand-Year Door allebei al hebt uitgespeeld! (Gelukkig voor jou zijn die allebei speelbaar op de Wii, dus je hebt geen geldig excuus om dat niet te doen. Ha!)

Lees ook:Nieuwe Super Paper Mario screenshots
Lees ook:Nog meer Super Paper Mario
Lees ook:Alweer nieuwe Super Paper Mario trailers
Lees ook:Super Paper Mario verschuift naar Wii
Lees ook:Paper Mario Sticker Star’s ouderwetse wereldkaart

10 reacties op “Super Paper Mario uitgespeeld

  1. Blawstro

    Ze hadden de rpg stijl moeten aanhouden :@

      /   Beantwoorden  / 
  2. MNC

    Ik heb toch Metroid Prime 3 verkozen boven Super Paper Mario, en WOW wat is dat spel mooi. Misschien dat ik Super Paper Mario toch nog een keer oppak…

      /   Beantwoorden  / 
  3. paulywauly

    hehe same here metroid 3 is echt super vet :D .

    maar eric je beschrijft het precies goed bij super papieren mario. ik zit nu bij chapter 8-3 ik speel em waarschijnlijk binnenkort effe uit :D .

    dan hebben we dat ook weer gehad.

    stomme was dat ik na de pit van 100 trails gefaalt te hebben op trail 96 ik het spel een tijd niet heb aangeraakt :D .

    maar ik speel hem uit hoor!!! zekers te weten!. soo close :D

      /   Beantwoorden  / 
  4. MonkeyCrossing

    en dan nog de shadow pit of trails en heb je alle pixls al en the cooking discs en de verzamel kaarten

      /   Beantwoorden  / 
  5. erik

    Bij The Thousand Year Door had ik inderdaad de neiging om echt alles te willen halen (en héb ik de pit of trials ook gehaald), maar bij Super Paper Mario… laat maar zitten. Ik heb het uitgespeeld, ik vind het mooi geweest. Misschien kan Nintendo de volgende Paper Mario beter door een ander team laten maken, eentje die nog echt zin heeft om er iets heel speciaals van te maken.

    En -schok!- ik heb Metroid Prime 3 nog steeds niet gekocht. Eérst Phantom Hourglass uitspelen. :p En met een beetje pech valt dat moment ongeveer samen met de release van Mario Galaxy dus ja… ;) Dan heb ik met Metroid 3 iets om te spelen als we begin 2008 in een zwart gat vallen en Nintendo weer maandenlang niks leuks uitbrengt.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Basuke

    op zich leek me paper mario wel leuk, maar ik verkies toch legend of zelda en my sims…
    maar Eric welk dagboek ga je nu doen? Hopelijk nog wel verder met mysims? het is echt een leuk spel hoor :D

      /   Beantwoorden  / 
  7. erik

    Ik was een tijdje geleden wel begonnen aan een vierde artikel over MySims. Ik heb er zelfs al een tekening voor gemaakt, maar op een één of andere manier kreeg ik maar niet goed verwoord wat ik er nu eigenlijk over wilde zeggen.

    Dat is inmiddels ook alweer een paar weken geleden en ik heb MySims eigenlijk al een hele tijd niet meer gespeeld. Ik zie dat dagboek voorlopig nog niet echt een doorstart maken ben ik bang. ;)

      /   Beantwoorden  / 
  8. rick

    hey super papier mario he???
    ik ben al bij world 2

      /   Beantwoorden  / 
  9. Altasia

    Ik heb SPM ook gekocht het had overal wel hoge punten. Ik heb nu 3/4 uur gespeeld en wat een *u*spel. Het is echt alleen maar lezen in domme dialoogjes het “spel” gedeelte is wel leuk maar elke keer weer praten praten praten… dan weer 5min spelen en dan weer 15min praten. Gek werd ik ervan. Laat mij gewoon lekker een spelletje spelen of maak in iedergeval de dialogen dragelijker om gewoon de poppetjes te laten praten. We zijn toch echt in 2007 en niet in facking 1997.

    Want als ik iets wil lezen dan koop ik wel een boek. Bij de laaste zelda ergerde ik me er ook al aan. Nu vond ik die zelda al niet al te sterk en die lappentext die je moet lezen helpen daar ook niet bij. Wat is dat trouwens met nintendo en vast houden aan de gehaate tekstblokjes het is echt allang mogelijk om ze te laten praten waarom doen ze dat dan niet.

      /   Beantwoorden  / 
  10. 0viper0

    Als je niet van tekst houd waarom speel je die games dan? De zelda en paper mario serie hebben altijd al veel tekst gehad.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.