Reginald Fils-Aime: geen wachttijden in het Miiverse


Kotaku: “But what if [...] I want to post a request for help for a game I’m stuck on? Do I have to wait a while for that to run?”

Reggie: “Let’s take that example. I need help with level so-and-so. The technical scan happens. There’s no bad words. It happens.”

Kotaku: “No queue?”

Reggie: “Correct.”

Heeft Satoru Iwata ons voor niets bang gemaakt? Volgens zijn Amerikaanse collega Reginald Fils-Aime valt het reuze mee met die strenge moderatie op de Wii U. Als we dit interview met Kotaku mogen geloven is er alleen een automatisch lelijke-woorden-filter en komen de menselijke moderators pas in actie als andere gebruikers over iemand klagen. Dat is dus exact het tegenovergestelde van wat Iwata vorige week aan de LA Times vertelde. Misschien mag iedere regio zelf bepalen hoe streng het Miiverse gecontroleerd moet worden?

Andere Wii U-geruchten die Reggie graag wil rechtzetten:

 • De Wii U gebruikt nog steeds friend codes (grrr!) maar het systeem wordt gebruiksvriendelijker dan we gewend zijn van de Wii.
 • Nintendo heeft inderdaad gezegd dat de Wii U GamePad een batterijduur heeft van 3 tot 5 uur, maar volgens Fils-Aime moeten we niet vergeten dat Nintendo altijd “verbazingwekkend conservatief” is met het inschatten van hun batterijen. (Mijn 3DS gaat zelden langer mee dan de ook daarvoor beloofde 3 tot 5 uur, maar vooruit).
 • De Wii U heeft weliswaar geen harde schijf maar via de USB-poorten kunnen gebruikers het geheugen zelf uitbreiden “zoveel als ze willen.”
 • Nintendo zal ontwikkelaars nooit verplichten om zoiets als Achievements in hun spellen te verwerken, maar Reggie suggereert wel dat de Wii U een systeem krijgt dat daarop lijkt.

[g.forum]

Lees ook:Dit is Nintendo’s nieuwe directeur
Lees ook:Reggie speelt Mirror’s Edge
Lees ook:Reggie te gast bij Jimmy Fallon, demonstreert de 3DS
Lees ook:Reginald Fils-Aime: betaal niet te veel voor SNES mini
Lees ook:Reggie for president!

6 reacties op “Reginald Fils-Aime: geen wachttijden in het Miiverse

 1. X

  Het probleem met Reggie is dat hij soms nogal… tja incompetent is.
  soms vraag ik me wel af als die vent iets van het bedrijf af weet, in mijn ogen zegt hij iets te vaak onjuiste dingen,

  maar goed dat incompetente knullige gedrag maakt hem daarnaast ook wel weer karakteristiek. Nu maar hopen dat hij dit keer wel gelijk heeft , alhoewel ik in een strijd tussen Reggie en Iwata toch denk dat Iwata eerder gelijk heeft. Of hebben we toch zo als jij al zei verschillen tussen regio’s? ik hoop het eigenlijk niet want dat zou eigenlijk ook betekenen dat chatten en gamen met andere regio’s een stuk moeilijker kan worden.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Hm, ik verwacht in Nederland eigenlijk een Nederlandstalige Miiverse. Als je friend codes hebt uitgewisseld kun je vast wel privĂ©-berichtjes sturen naar mensen in andere landen, maar het wordt een chaos in die centrale hal als iedereen in verschillende talen door elkaar heen praat. Dus: of verplicht Engels als voertaal, of gescheiden regio’s.

     /   Beantwoorden  / 
   1. X

    Persoonlijk hoop ik dan dat je een aantal talen in kan stellen en in het geval dat er gecontroleerd moet worden kan het gewoon gestuurd worden naar de centrale van dat betreffende land, begrijp me niet verkeerd maar van de manier waarop een boel Nederlanders praten word ik niet al te vrolijk van.

    Natuurlijk heb je dat ook wel met Engelse/Amerikaanse mensen die nogal irritante teksten schrijven maar ik heb het gevoel dat er een stuk meer Nederlanders zijn die hier schuldig aan zijn. dit is natuurlijk allemaal mijn mening en mijn gevoelens ik kan best begrijpen dat sommige mensen de Nederlandse internet community wel geweldig vinden.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

     Tja, moeilijk in te schatten hoe dat precies geregeld gaat worden, aangezien Nintendo nog nooit eerder zoiets heeft gedaan. Ik weet dat je op de PlayStation 3 meerdere accounts kunt maken, als je wilt allemaal gebonden aan verschillende regio’s. Dat zou de makkelijkste oplossing zijn, maar wie weet verzint Nintendo wel iets heel anders. We zullen moeten afwachten.

       /   Beantwoorden  / 
 2. Ben

  Je hoort baterijen ook de eerste nacht laten opladen, dan gaat deze meetstal langer mee.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Geldt dat nog steeds dan? Ik had begrepen dat dat bij moderne batterijen niets meer uitmaakt. Ik heb mijn 3DS destijds direct vanuit de doos ingeschakeld om Pilotwings te spelen. :(

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.