Kijk dit: Project P-100 voor de Wii U van Platinum Games


Wist je dat Platinum Games (MadWorld, Bayonetta, Vanquish) ook een spel voor de Wii U heeft gemaakt? Het heet Project P-100 en het is een eigenwijs en origineel concept. Ik vraag me af waarom Nintendo dit niet liet zien tijdens hun persconferentie.

In Project P-100 bestuur je een groep van 20 à 30 superhelden. Tegelijk. Het heeft wel wat weg van Pikmin, alleen is dit spel veel meer op actie gericht. Je groep superhelden kan allerlei krankzinnige aanvalsformaties vormen door symbolen op het touchscreen van de controller te tekenen. Een reusachtige vuist bijvoorbeeld. Of een pistool, of een ladder of zelfs een drilpudding. Het is min of meer een beat’em up (Platinum’s specialiteit!) met de graphics van een real time strategy spelletje. Multiplayer wordt ook ondersteund en het ziet eruit als een van de leukste, meest ambitieuze spellen op de Wii U. De onderstaande trailer is dan ook verplicht kijkvoer. Het daar weer onderstaande gameplayfilmpje is alleen voor als je zo nieuwsgierig bent geworden dat je de game nog 12 minuten in actie wilt zien.

Kijken op YouTube

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Trailer van Platinum’s Wii U-spel The Wonderful 101
Lees ook:Dit zijn Wario’s speciaal voor de Wii U ontworpen minigames
Lees ook:Kijk dit: de volledige E3-demo van New Super Mario Bros. 2
Lees ook:Dit is Shigeru Miyamoto’s Project Giant Robot
Lees ook:Wat voor spel is Absolver?

3 reacties op “Kijk dit: Project P-100 voor de Wii U van Platinum Games

  1. RikkieR

    Ziet er vrolijk en fris uit! Ik word er wel enthousiast van, lekker humoristisch, mooi sfeertje met die krantenkoppen en gewoon een leuk concept. De controls klinken soms nog steeds wel een beetje gimmicky maar wel en mooi idee om een soort quick time events op het scherm te doen.

    Jammer inderdaad dat hier in de persconferentie geen aandacht aan besteed is. Had het toch allemaal een wat sprankelender gevoel gegeven. Nu maar hopen dat dit soort titels verkoopt en meer ontwikkelaars nieuwe dingen willen proberen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. otherotter

    ben erg benieuwd hierna!
    en da’s nogal boven het niveau van wat de pers conferentie te bieden had! zou nintendo zich schamen, voor hun eigen line-up?

      /   Beantwoorden  / 
  3. Erik

    Dit en ZombiU zijn wel de third party titels om in de gaten te houden geloof ik. Heb net het tweede filmpje helemaal uit gekeken, en dat level waarin de hele stad in elkaar stort terwijl ze er doorheen hollen is zwaar indrukwekkend.
    .
    “Jammer inderdaad dat hier in de persconferentie geen aandacht aan besteed is.”
    .
    Onbegrijpelijk ja. Nintendo benadrukt de hele tijd het belang van hun third party partners, maar als het er echt op aankomt zetten ze toch liever al hun eigen casual spellen nog eens in het zonnetje. Ik durf nu al te voorspellen dat Project P alleen gaat verkopen onder een handjevol avontuurlijke early adopters waarna Platinum Games weer veilig teruggaat naar Sony en Microsoft.
    .
    “zou nintendo zich schamen, voor hun eigen line-up?”
    .
    Ik denk het niet. Als de lijn van de Wii ook maar een beetje wordt doorgetrokken worden er van Nintendoland, Wii Fit U en dat dansspel ongetwijfeld weer miljoenen exemplaren verkocht. Niks om je als bedrijf voor te schamen, maar alleen niet wat ik wilde zien.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.