Kijk dit: de volledige E3-demo van New Super Mario Bros. 2


Een paar creatieve vondsten in dit filmpje van de New Super Mario Bros. 2-demo. Het tweede level zit vol met schommelende en ronddraaiende blokken die het Mario flink lastig maken (het spel ziet er gelukkig pittiger uit dan de eerste New Super Mario Bros. op de DS). Het derde level is nog leuker: een hoge toren waar “treintjes” van groene blokken doorheen kringelen. Het resultaat is een bijna vloeibare, constant van vorm veranderde omgeving. Let bijvoorbeeld op dat richtingbordje rond de 6:20. Het wordt eerst opgetild, valt dan omlaag en wordt net op tijd weer opgevangen door de volgende sliert blokjes. Applaus voor de leveldesigner die dat heeft bedacht!

Dit is volgens mij precies wat 2D Mario nodig heeft: Nintendo die hun krachtigere hardware niet gebruikt voor oppervlakkige gimmicks maar om het leveldesign van binnenuit te verbeteren. Als alle levels zo slim in elkaar zitten kan dit zomaar de leukste NSMB worden tot nu toe…

…en daarom is het extra jammer dat de graphics en de achtergrondmuziek zo te zien rechtstreeks zijn overgenomen uit NSMBWii. Een fris likje verf had dit hele project zoveel spannender kunnen maken. Nu ziet het eruit als een opgewarmd kliekje en alleen de 3DS-bezitters die het daadwerkelijk kopen zullen merken dat New Super Mario Bros. 2 stiekem best een paar originele idee├źn bevat. Zonde!

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:NSMB + SMB3 = New Super Mario Bros. 2
Lees ook:Iwata vraagt: New Super Mario Bros. U
Lees ook:Japanse verpakking New Super Mario Bros wordt GEEL
Lees ook:Zelfs het pinguinpak uit New Super Mario Bros. Wii heeft fans in de papercraftcommunity
Lees ook:New Super Mario Bros Wii – Mario doet een Four Swords Adventures

3 reacties op “Kijk dit: de volledige E3-demo van New Super Mario Bros. 2

 1. X

  Hmm.. in de trailer zag ik dat je bij 100 munten een 1 up kreeg, zouden ze dat er uit hebben gehaald?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Het lijkt er wel op ja. Met het tempo waarin je hier muntjes verzamelt zou je dan ook wel erg veel 1-up’s krijgen. ;) Een extra leven bij iedere 1000 munten lijkt me realistischer.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Bubba

  Bij die neushoorn-draaimolen waarom verdwijnt de grond daar niet meer zoals in Super Mario World? (Super NES)?? Op deze manier is het wel en hele simpele eindbaas…..

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.