De 3DS onder een microscoop


Wat je hier ziet is het bovenste scherm van de 3DS onder een microscoop. Links met de 3D uitgeschakeld en rechts met de depth slider helemaal omhoog.

Het linkerplaatje ziet eruit zoals iedere LCD-scherm eruit zou zien onder een microscoop: heel veel kleine lampjes die samen een beeld vormen. Het rechterplaatje is interessanter. Als ik de uitleg op Nukezilla goed begrijp zijn de zwarte verticale balken de ´paralax barrier´ waarmee de 3DS je ogen voor de gek houdt. Feitelijk is het een tweede LCD-scherm dat boven het kleurenscherm hangt. Je ogen kijken allebei vanuit een iets andere hoek door dat rooster van zwarte lijnen en zien dus verschillende gekleurde lampjes. Op die manier kan de 3DS je twee plaatjes tegelijk laten zien.

Geen zorgen als je na het lezen van mijn (knullige) uitleg nog steeds niet begrijpt hoe een paralax barrier werkt; het belangrijkste om te onthouden is dat het scherm al het werk doet. Het enige wat jij hoeft te doen om een driedimensionale afbeelding te zien is er vanuit de juiste hoek naar kijken.

[g.forum]

Lees ook:Bouwplaat van een onzichtbare Boo
Lees ook:Is dit een nieuwe versie van de Wii U GamePad?
Lees ook:Nintendo’s 2DS heeft stiekem één groot scherm
Lees ook:Japanse krankzinnigheid in Taiko Drum Master DS commercial
Lees ook:Kijken: de verknipte platformlevels van Where Is My Heart?

10 reacties op “De 3DS onder een microscoop

  1. Berend Jan

    en het werkt echt goed, ik zie alleen weinig verschil tussen de slider iets open (net 3d aan) en helemaal open. het is snel maximaal 3D voor mij meer slider heb ik niet nodig ik speel altijd met de slider op halverwege. Vanaf het eerste 3DS preview event waar ik was heb ik hem al op half gezet. Tot ergernis van het wicht waar de DS aan vast zat :)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Ik heb het gevoel dat de graphics wat dieper zijn met het schuifje omhoog. Moeilijk om dat echt in centimeters uit te drukken, maar met het schuifje halverwege hebben de graphics (iig in Nintendogs + Cats) soms wat weg van een pop up book. Een platte achtergrond met een paar zwevende elementen. Als ik het schuifje helemaal open zet lijkt het meer een miniatuur kijkdoos die redelijk ver naar achteren doorloopt.
      .
      Het zal misschien heel erg per spel verschillen.

        /   Beantwoorden  / 
  2. Mark

    Ik denk dat ik hem pas ga kopen als Paper Mario of Animal Crossing 3D (of Mario Kart 3D enz..) uit is. Of mis ik echt iets groots op dit moment?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Om eerlijk te zijn kun je inderdaad nog wel een paar maanden wachten. Er zijn een paar leuke launchtitels, maar voorlopig nog niets onmisbaars, wat mij betreft. Misschien alleen Street Fighter IV als je van vechtspellen houdt (ik niet).
      .
      Het is absoluut een erg leuk speeltje, maar als je het geduld kunt opbrengen kun je straks meteen beginnen met de écht goede spellen.
      .
      @Ap0c NL: als ik het goed begrijp was jouw 3DS dus gratis? :p Of had je al betaald? Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voordat ze die fout achterhalen.

        /   Beantwoorden  / 
  3. Ap0c NL

    Of je iets groots mist weet alleen jij zelf maar. Ik heb het apparaatje per ongeluk thuisbezorgd gekregen na een 1,5 maand oude anulering. En ik moet zeggen dat ik het de beste vergissing vind die het niet nader te noemen bedrijf gemaakt heeft. Ik vind het een erg leuk apparaat en hoewel de 3d funtionaliteit in pes2011 niet byzonder goed is uitgevoerd (alleen bij dode spelmomenten is 3d super). is het erg leuk om te spelen. De bijgeleverde games die op het apparaat zelf zitten (augmented reality en face raiders) is echt geweldig leuk om te doen. Ghost Recon Shadow Wars is het volgende spel dat ik zo ga halen omdat het erg leuke tactical elementen bevat, het erg lang duurt, en de gameplay die ik gezien heb mij beviel.

    Wilde in eerste instantie een 3ds omdat ik weer zin had om simpele platformers te spelen als mario. :)

      /   Beantwoorden  / 
  4. Basioh

    Haha, dat is serieus echt gaaf, interresant. Mooie techniek!!!

      /   Beantwoorden  / 
  5. Reactie verwijderd

    Nee dank je, daar doen wij hier niet aan.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Nick

      Kick+ban please o_O

        /   Beantwoorden  / 
  6. LC

    Met een brede interesse in kunst, filosofie en games is dit echt de website waar ik zolang naar zocht; voor iedereen die geïnteresseerd is in de ”zoektocht naar het poëtische en lyrische in games”. Ik moest direct aan jou denken Erik, dit is echt iets voor jou!

    http://www.artfulgamer.com/

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Dat ziet er inderdaad veelbelovend uit. Dit weekend eens de tijd nemen om een paar artikelen rustig te lezen. In ieder geval een leuke invalshoek voor een gamesite. :)

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.