Heeft Jonathan Ross wel/niet een belangrijk 3DS-spel verklapt?


Ik zou zeggen: lees deze Twitter-discussie en trek je eigen conclusies. Het hete gerucht van vandaag is dat BBC-presentator Jonathan Ross hier per ongeluk Metroid voor de 3DS aankondigt. Afgaande op de onderste twee tweets lijkt het mij een uit de hand gelopen misverstand. Ik gok dat Jonathan simpelweg Kid Icarus, Mario Kart en Animal Crossing bedoelde met zijn ‘unexpected revivals’, zonder te weten dat Nintendo die spellen zelf allang had aangekondigd.

Wat in ieder geval wel zeker is: aanstaande woensdag is Jonathan Ross in Amsterdam om op een groot persevenement de Europese prijs en lanceerdatum van de 3DS bekend te maken. Ik ben deze keer niet uitgenodigd (snik), maar gelukkig organiseert Nintendo een livestream voor de thuisblijvers. Kijk aanstaande woensdag vanaf 15:00 uur op deze site om de hele show live mee te maken. Spannende verrassingen verwacht ik eigenlijk niet meer, maar we weten woensdag in ieder geval hoeveel de 3DS ons gaat kosten. (Ik hoop €249,- maar ik vrees €299,-).

[g.forum]

Lees ook:Vernield “I AMsterdam” logo blijkt promotiestunt Heavy Rain
Lees ook:Braid op PS3: misschien, Braid op Wii: zeker niet
Lees ook:Braid deze week in Europese PlayStation Store
Lees ook:Nintendo Power bevestigt Bob Ross Game
Lees ook:Woensdag Nintendo Direct over Animal Crossing Mobile

9 reacties op “Heeft Jonathan Ross wel/niet een belangrijk 3DS-spel verklapt?

  1. Gulzt

    Erik, waar is je banner? Vervangen door reclame ?!!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Kikujiro

    Neerlands trouwste Nintendo blogger niet uitgenodigd? Wat heb jij vorig jaar op die 3DS presentatie in Nieuwegein eigenlijk allemaal uitgevreten?
    .
    Ben benieuwd naar de prijs… 299 euro is wel heel erg veel geld. Vooral als je er dan ook nog een game bij moet kopen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Inno Vation

    Voor dat iedereen helemaal uit zijn dak gaan van de 3D games, even dit lezen…

    “New game cards, however, will be specific to Nintendo 3DS, but whether they will be in 3D or not is basically up to the maker, just like how much to use the touchscreen was up to developers for Nintendo DS”

    “Suddenly requesting all the game developers to only make 3D games on game cards exclusive to the Nintendo 3DS from now on would really raise the hurdle for them. We thought it would be better for developers, as well as players, if they could do as they please depending on the software, having images jump out just a little or making games based significantly on 3D.”

    Aldus Iwata-san. Dus goed kijken op het doosje of de game in 3D is of niet.

    P.s. ik hou het op 299 euri.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Jeffrey

    Pfffffffffffff.. 300 euro, dat is niet gewoon veel, dat is heeeeel veel! Maarja, als Nintendo zich richt op de hardcore gamer; die koopt hem toch wel. En over een jaartje een goedkopere lite versie erin gooien voor de meer casual gamer.

    Maar 300 euro zeg, sjongejonge.

    Maar heb wel geluk dat ik toevallig een keertje thuis ben op woensdagmiddag, kan dus mooi kijken! En dan maar hopen om aangenaam verrast te worden met een prijs van 250.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Erik

    @Gulzt: voor tijdelijk. Over een paar dagen is de campagne weer afgelopen.
    .
    @Kikujiro: haha, niks geks! Ik zweer het! Misschien was mijn verslag te kritisch? Of misschien is dit evenement alleen voor de grotere sites en tijdschriften? Wie zal het zeggen. Maar goed, nu zit ik achter de computer en kan ik alle nieuwtjes meteen op de blog zetten. Eigenlijk veel makkelijker. ;) *Houdt zich groot*
    .
    @Inno Vation: Meh, die pik je er snel genoeg tussenuit, denk ik. In het begin verschenen er voor de DS ook een paar rechtstreekse ports van GBA-spellen met alleen een overbodig menu op het touchscreen. Dat zal nu misschien ook gebeuren. Een paar goedkope ports van DS-spellen waar alleen je energiebalk een stukje boven het scherm lijkt te zweven of zoiets onbenulligs. Als je vooraf een paar recensies leest kun je die miskopen makkelijk voorkomen.
    .
    @Jeffrey: In Japan is de lanceerprijs (omgerekend) 227 euro. Op zich lijkt €249,- mij dus een hele redelijke Europese prijs.
    .
    Wat me zorgen baart is dat 25.000 Yen tegen de huidige wisselkoers ook gelijk staat aan 300 Amerikaanse dollars. En het zou niet de eerste keer zijn dat NoE de Amerikaanse prijs “omrekent” door alleen de $ te vervangen door een €. Dat hebben ze ons destijds met de DS ook geflikt ($149,- vs €149,-), al waren de wisselkoersen in 2005 natuurlijk wel héél anders.
    .
    Maar ja, spannend dus. Ergens er tussenin kan natuurlijk ook nog. €279,-? €269,-? Overmorgen weten we het!

      /   Beantwoorden  / 
  6. Berend Jan

    Ik wilde erheen maar moet werken tot 15.00 uur ik weet wel wie er met 125 KM (mag nog net van de pliesie) terug gaat rijden om het presevent te zien…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Kikujiro

      Opschepper! ;)
      .
      Maar euh… jij hebt dus wel een uitnodiging ontvangen?

        /   Beantwoorden  / 
      1. Berend Jan

        nee natuurlijk niet… maar je kan blijven hopen….
        .
        .
        .
        .
        .
        .
        .
        .
        .
        Nintendo ik verwacht de ophaal Limo om 14.00 op mijn werk in beekbergen niet thuis ophalen graag :)

          /   Beantwoorden  / 
  7. Oscar

    Ik denk eerder $300 en €250 :p
    En dan ben ik nog hoog, op veel sites zijn de verwachtingen van de Amerikanen $250..
    .
    Maar ik koop hem toch wel, ongeacht de prijs! :D

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.