Bit.Trip Fate in het winkelkanaal met gratis demo


Voor wie het heeft gemist: Bit.Trip Fate staat sinds vrijdag in het winkelkanaal. Als trouwe fan van de Bit.Trip-serie heb ik dit vijfde deel natuurlijk meteen gedownload, maar ik ben nog niet helemaal overtuigd. Fate is langzamer dan ik had verwacht, teleurstellend makkelijk (zeker in vergelijking met Runner) en misschien nog wel het opvallendste: ik mis de koppeling tussen mijn acties en de muziek. De bliepjes en bloepjes van exploderende vijanden passen nog wel bij de soundtrack, maar ze worden er geen onderdeel van zoals in Beat of Runner.

Nog zoiets geks: de enige plek van Commander Video die niet geraakt mag worden is het rode kruisje op zijn buik. Maar zoals je in de trailer ziet wordt dat kruisje regelmatig zwart. Dat zijn dus telkens drie seconden waarin zijn zwakke plek onzichtbaar is. Als ik doodga in Bit.Trip Fate is dat steevast omdat Commander Video middenin een kogelregen weer zo’n blackout beleeft. Misschien begrijp ik de nuances van het spel nog niet goed genoeg, maar voorlopig komt dat opgloeiende kruisje over als slecht spelontwerp.

Aan de andere kant staat er sinds vrijdag ook een gratis demo van Bit.Trip Fate in het winkelkanaal. Je hebt dus geen enkel excuus om het niet op z’n minst een keer te proberen. En als je tijdens dat testen zoiets hebt van: “Ik vind er niet veel aan, maar de sfeer en de muziek zijn wel te gek,” download dan vooral Bit.Trip Runner! Eén van mijn favoriete spellen in 2010. Dezelfde sfeer als Fate, maar dan spannender en veel leuker om te spelen.

[g.forum]

Lees ook:Bit.Trip Fate 25 oktober naar Amerika, “binnenkort” naar Europa
Lees ook:Bit.Trip Runner NU in het Winkelkanaal
Lees ook:Alex Neuse legt uit: de betekenis van de Bit.Trip-serie
Lees ook:Het laatste Bit.Trip-spel heet Bit.Trip Flux
Lees ook:Alles wat we tot nu toe weten over Bit.Trip Fate (niet veel)

4 reacties op “Bit.Trip Fate in het winkelkanaal met gratis demo

  1. JxL

    Ik ben het wel met je eens dat Fate makkelijker is en mij viel ook direct die ‘koppeling’ op, die hier een beetje op de achtergrond ligt.
    Nadat ik de demo van Fate had uitgespeeld, moest ik wel denken aan het filmpje dat je een aantal weken geleden postte over het thema van Runner en Fate. Bij Runner wordt het steeds wat vrolijker, en bij Fate wordt de dubstep steeds wat heftiger en daardoor vind ik Fate ook wel lekker om te spelen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Die donkere sfeer viel mij ook op. Ik ben wel benieuwd hoe zwartgallig de latere levels nog worden. Het is ook zeker geen slecht spel, maar ik mis toch de flow die in andere bit.trip-spellen ontstaat als al je acties perfect samenvallen met de muziek.
      .
      Erg ver ben ik trouwens nog niet. Ik ben eindelijk beland in het allerlaatste level van Runner en wil die eerst nog even uitspelen.

        /   Beantwoorden  / 
      1. JxL

        Wat noem je uitspelen? :P Neem aan dat je niet alles !! gaat halen of wel? Ik ben zelf bij 3-1 van Runner, alle voorgaande ! gehaald.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Erik

          Haha, nee zeker niet. Ik heb nog niet één van die bonuslevels op 100% uitgespeeld. Zelfs in de eerste zit al een goudblokje op een ongelooflijke rotplek die ik niet te pakken krijg (direct na een verhoging, zodat ik er altijd overheen glij). En omdat je telkens maar één kans krijgt ben ik ook niet zo gemotiveerd om het vaak te proberen.
          .
          Ik heb alle levels nu uitgespeeld, maar niet allemaal met een uitroepteken helaas. Respect voor je prestatie tot nu toe, maar ik ben benieuwd of je dat ook in wereld 3 blijft volhouden. ;) De laatste paar levels vond ik echt heel heel heel erg moeilijk.
          .
          Misschien later ooit nog eens, maar nu ga ik me op Fate storten.

            /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.