F-Zero kloon in ontwikkeling voor WiiWare


Shin’en is de kleine Duitse ontwikkelaar achter het verrassend mooie WiiWare-spel Jett Rocket en het nog altijd opvallend fraaie Nanostray voor de DS. Twee degelijke spellen die op geen enkele manier speciaal zijn… behalve de graphics. Hoe ze het doen weet niemand, maar op één of andere manier kan Shin’en blijkbaar beter overweg met Nintendo’s hardware dan veel andere ontwikkelaars. Hun spellen ogen altijd net iets geavanceerder dan je aan de hand van het platform zou verwachten.

Fast: Racing League is de titel van hun nieuwe WiiWare-spel, dat vandaag werd aangekondigd met het bovenstaande plaatje. Verder nog geen details, maar afgaande op Shin’en’s vorige spellen verwacht ik een oerdegelijke F-Zero/WipEout-kloon met opvallend mooie graphics. Voor een spelcomputer die het tot nu moest stellen zonder F-Zero en WipEout zou dat weleens precies kunnen zijn waar veel racefans op wachten. Ik weet dat ik me ieder geval verheug op de eerste trailer. Wordt hopelijk snel vervolgd.

[g.forum]

Lees ook:Kijken: WiiWare-spel Jett Rocket in beweging
Lees ook:Jett Rocket, een 3D platformspel voor WiiWare
Lees ook:WiiWare-racespel FAST komt op 27 mei
Lees ook:Shin Chan komt naar de Wii
Lees ook:Eén (4) Castlevania: The Adventure ReBirth screenshots

2 reacties op “F-Zero kloon in ontwikkeling voor WiiWare

  1. Kikujiro

    Toch bizar dat we in deze fase van de levenscyclus van de Wii nog steeds op spellen als F-Zero, Pilotwings of een nieuwe Pikmin zitten te wachten.
    .
    Kudos voor Shinen als ze een acceptabele F-Zero-achtige racer in elkaar weten te knutselen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Erik

    Van die drie is Pikmin de enige waarvan we zeker weten dat hij in ontwikkeling is. En van Pilotwings bestaat een 3DS-demo, dus er is een redelijke kans dat dat wordt uitgewerkt tot een compleet spel.
    .
    Blijft dus alleen F-Zero over. Ik vrees dat die een generatie gaat overslaan. :(

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.