Het verhaal van Samus en de Metroid, van 1991 tot Other M


Japanse terugblik op de verhaallijn van de Metroid-serie. Als je wilt kun je de eerste vijf minuten skippen om meteen door te gaan naar de nieuwe Other M-beelden, maar ik vond het wel wat hebben om de hele geschiedenis nog eens terug te zien – zelfs terwijl ik er geen woord van verstond. Het is op z’n zachtst gezegd opmerkelijk dat het verhaal van een Nintendo-franchise door de jaren heen zo consistent is uitgewerkt. Samus laat op de GameBoy één Metroid in leven, die op de Super Nintendo haar leven redt en zestien jaar later zien we op de Wii hoe het afloopt. Daarnaast is het altijd leuk om de eindbaas van Super Metroid weer even terug te zien. Dat blijft toch het meest epische gevecht dat ik mijn carrière als gamer heb meegemaakt. Zo episch zelfs dat Metroid: Other M een dure cutscene nodig heeft om het emotionele moment over te brengen. In Super Metroid gebeurde het allemaal tijdens het spel, terwijl ik wanhopig op de knoppen bleef rammen, maar ik vrees dat zulke subtiliteiten niet aan Team Ninja zijn besteed.

Mocht je Super Metroid door een bizarre samenloop van omstandigheden nog nooit hebben gespeeld, doe jezelf dan een plezier, vergeet dit filmpje en download het spel vanavond nog voor de Virtual Console!

[g.forum]

Lees ook:Zie Final Fantasy XIII eindelijk in actie (geen cutscenes!)
Lees ook:Metroid Prime Trilogy ook naar Europa
Lees ook:Gratis voorproefje van door fans gemaakte Metroid 2-remake
Lees ook:Lange nieuwe trailer Metroid: Samus Returns
Lees ook:No Man’s Sky dagboek – dag 32

2 reacties op “Het verhaal van Samus en de Metroid, van 1991 tot Other M

  1. Linkster/G.Tom

    Het gaat je meer om Super Metroid dan om Other M, huh?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Erik

    Het zou me verbazen als Other M net zo goed wordt als Super Metroid, dat is zeker. Maar daarnaast verheug ik me ook op het nieuwe spel hoor.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.