Hé kijk, een Red Steel 2 bossfight


Ubisoft heeft hun verwachtingen voor Red Steel 2 onlangs nog naar beneden bijgesteld (oorspronkelijk was het plan om een miljoen exemplaren te verkopen, maar gezien het falen van andere ‘hardcore’ Wii-spellen zou Yves Guillemot nu al blij zijn met 500.000), maar dat zegt niet per se iets over de kwaliteit van het spel. Deze bossfight-video via het Engelse Official Nintendo Magazine ziet er namelijk best spannend uit. Terwijl de naamloze hoofdrolspeler om de man met de grote hamer draait wisselt hij zijn zwaardaanvallen moeiteloos af met pistoolschoten. Dat ziet er allemaal erg soepel uit. Ook de belofte dat we deze keer werkelijk zelf mogen aanvallen en blokkeren blijft opwindend. Leuk ook hoe de reguliere vijanden in slowmotion op je af springen zodat je de tijd hebt om ze één voor één uit te schakelen. De graphics zijn misschien even slikken als je Metroid Prime 3 gewend bent, maar toch is dit één van de weinige first person shooters waar ik echt nieuwsgierig naar ben.


Directe Link

[g.forum]

Lees ook:Nonstop explosies in Metal Slug 7 trailer
Lees ook:Nieuwe screenshots Dragon Quest Swords
Lees ook:Veelbelovende nieuwe beat’em up: Shank
Lees ook:Online spelletje: Robot Wants Puppy
Lees ook:Overleeft de 3DS XL een val van anderhalve meter?

17 reacties op “Hé kijk, een Red Steel 2 bossfight

  1. Afello

    Ja, die heb ik gespeeld op de gamescom van de zomer… was wel leuk, niet heel spannend. Nontheless ben ik nog steeds benieuwd.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Gulzt

    Ik vind het eerlijk gezegd heel eentonig ogen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Kikujiro

    Dit heeft volgens mij weinig meer met de eerste Red Steel te maken. De grafische stijl spreekt me wel aan, maar dit is duidelijk geen first person game (ik vermijd het woord ‘shooter’) à la Bioshock of Fallout 3. Waarom steken ze bij Ubisoft hun energie niet in een nieuwe Beyond Good and Evil voor de Wii?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Als ik de verhalen van Sega, Capcom en Ubisoft zo hoor mogen we blij zijn dat Red Steel überhaupt wordt afgemaakt. Denk dat dit weleens één van de laatste volwassen actiespellen op de Wii zou kunnen worden. Alle verkoopcijfers vallen gigantisch tegen. (Al zouden ze de fout wat mij betreft ook wel wat meer bij zichzelf mogen zoeken. Madworld en Darkside Chronicles waren gewoon veel minder goed dan Resident Evil 5 en Bayonetta, om maar eens twee recente Sega- en Capcom-spellen te noemen. Grote kans dat ze op de PS3/Xbox 360 net zo hard waren geflopt).
      .
      En ja, dat het een totaal ander spel wordt dan Red Steel 1 mag duidelijk zijn. Een andere setting, andere hoofdrolspeler… ik denk dat ze de naam er alleen in hebben gehouden voor de herkenbaarheid.
      .
      “Waarom steken ze bij Ubisoft hun energie niet in een nieuwe Beyond Good and Evil voor de Wii?”
      .
      Die staat momenteel ook al ‘on hold’ voor de PS3 en Xbox 360. :( Die vervloekte conservatieve smaak van het grote publiek ook! Alles wat een beetje anders is dan het gangbare is meteen riskant.

        /   Beantwoorden  / 
  4. Berend Jan

    Ik vind dat het er heel erg super saai en suf uitziet.
    .
    Gelukkig maar dat die eindbaas een grote goudkleurige tatoeage op zijn rug heeft. Anders zou het nooit gelukt zijn.
    .
    Ik ga deze weer niet kopen.
    .
    Over de andere “volwassen spellen” op de Wii:
    Madworld was te bloederig voor mij,
    The conduit heb ik,
    Dead Space is een on rails shooter daar heb ik er al een van op mijn Wii en ik wil niet allemaal light gun games,
    House Of The Dead overkill is mij te veel gevloek en gefuck.
    .
    Elk volwassenen spel heeft wel een dingetje wat mij in de weg staat het te kopen. Ik ben een beetje een kneus, ik koop alleen maar de AAA titels op de Wii.
    .
    Vaak zijn dit de Nintendo in house titels, ik laat de meeste van de third party titels gewoon links liggen. Meestal omdat het prut is en niet de kwaliteit waar ik mijn tijd/geld aan WIL besteden.
    .
    Ik weet ook wel dat ik zo een slecht systeem in gang houd zo. Maar ik ga geen slechte spellen kopen zodat ze slechte spellen kunnen blijven maken. Dus OF ze moeten met KNALLERS van games komen OF ik blijf het nintendo is heer en meester op hun console en de third party’s komen er niet in systeem ondersteunen. Of ik zorg er als consument voor dat er third party spellen verkocht worden op de Wii door bijvoorbeeld slechtere spellen te kopen.
    .
    Lastige keuze…

      /   Beantwoorden  / 
  5. altasia

    @bovenstaande:
    Het is een vreemde ontwikkeling dat de game makers nu de zelfde houding aannemen als de hardcore gamers van de PS3 en Xbox360. Ik heb nog weinig echt goeie ‘volwasse’ spellen voor de wii gezien.

    En dan gaan de capcoms en sega’s zeuren als ze middelmatige on rail shooters als HotD overkill en RE: dark chronicals falen. Laat ik maar niks zeggen over het wan product van een madworld (idee was leuk uitwerking minder)

    We moeten maar acepteren dat de wii een nintendo platform is + wat leuke bijspelletjes uit de budgetbak. Niks mis mee maar binnenkort haal ik ook een Xbox erbij

      /   Beantwoorden  / 
    1. Gulzt

      Zo kocht in een PS3 en heb uiteindelijk de wii verkocht. Ben benieuwd of die voor jou nog net zoveel oplevert als voor mij ;-)

        /   Beantwoorden  / 
      1. Gulzt

        *in = ik*

          /   Beantwoorden  / 
    2. Kikujiro

      Heb naast de Wii ook een PS3 staan. Mees op de Wii toch een beetje de meeslepende adventures.

        /   Beantwoorden  / 
  6. Shitbull55

    Wii-bezittes wees gerust. Straks kunnen we rekenen op een enorme vloed aan prachtig *ahum* geporte PS3 Magic Wand Games!
    .
    Hardcore spellen op de Wii brengen gewoon een zeker risico met zich mee. Het casual publiek koopt alleen partygames en de Nintendo Fans alleen de titels van de Big N….Beursgenoteerde uitgevers kunnen daarom beter voor low budgettitels als Babiez en Party Hamzterz kiezen.
    .
    Denk dat Altasia hierboven dan ook in z’n laatste alinea de spijker op z’n kop slaat…
    .
    Ben wel benieuwd wat Natal en de motion controller van de PS3 met het casual publiek gaan doen. Kan me voorstellen dat Natal The Next Big Thing wordt…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Berend Jan

      ik kan me dat dan weer helemaal niet voorstellen, ik zie meer heil in dat sony ding. Juist omdat het spelen met helemaal niets in je handen zo raar aaanvoeld. Ik wil wel een knop indrukken en dat kan bij natal niet…

        /   Beantwoorden  / 
      1. Kikujiro

        Interessant punt. Zou wel eens van doorslaggevend belang voor het succes kunnen zijn. Ik kan me daar ook niets bij voorstellen, spelen zonder controler.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Shitbull55

          Ik moet zelf ook nog overtuigd worden. Maar ik denk dat het vernieuwende van Natal (denk ook aan de minority report interface) echt enorm veel mensen nieuwsgierig zal maken…

            /   Beantwoorden  / 
        2. Kikujiro

          Vooral als het doet wat Microsoft beloofd. Als ze echt voor elkaar kunnen krijgen dat wat er op het scherm gebeurd 1-op-1 reageert met de bewegingen van de speler, zou dit wel eens heel interessant kunnen worden.

            /   Beantwoorden  / 
      2. Shitbull55

        Kon je ook zelf niet wat in de hand nemen indien gewenst? Een tennisracket bijvoorbeeld?
        .
        Of ben ik aan het hallucineren?

          /   Beantwoorden  / 
        1. Gulzt

          In theorie wel.. maar.. onze fantasie ging ook de vrije loop toen de wiimote was aangekondigd. Ik weet nog dat Red Steel met z’n “1-op-1″ zwaardgevechten echt een revolutionair product leek te worden.
          -
          De wii heeft het grotendeels niet waar weten te maken. En nu dus Natal? Weer een grote stap, maar krijgen we wel echt wat het allemaal “zou moeten kunnen”? Eerst zien dan geloven.

            /   Beantwoorden  / 
        2. Berend Jan

          Ik weet niet hoe groot jou huis is maar als ik goed wiisport resort wil doen moet ik al dingen aan de kant schuiven als ik dan ook nog een tennisracket in mijn hand moet houden om een tennis game te spelen past dat gewoon niet. Die studiofoto’s met een tafel, grote TV en 1,5 meter ruimte tussen de bank en de tafel en dan 3 meter tot de TV (ideaal opstelling) is in mijn huiskamer niet mogelijk. En ik neem aan dat ik niet de enige ben hierin.

            /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.