Eerste trailer Cyberbike, een Wii fietsspel met hometrainer


Trailer voor Cyberbike van Big Ben Interactive, een nieuw Wii-spel dat wordt geleverd met een heuse hometrainer. Dat accessoire was voor veel gamesites blijkbaar een brug te ver, maar toch ziet deze trailer er niet gek uit. Met normale fiets-levels, onderwater-levels en vlieg-door-de-lucht-levels is het alvast gevarieerder dan andere Wii fitness-spellen. Siliconera heeft bovendien gehoord dat de hometrainer ook compatible is met Mario Kart Wii, al kan ik me er nog niet echt een voorstelling bij maken hoe dat zou werken. Als er een markt bestaat voor Wii Fit met zijn Balance Board, dan zijn er vast ook mensen die op deze manier willen trainen met hun Wii. Cyberbike ziet er in ieder geval leuker uit dan dat vervelende fiets-onderdeel in Wii Sports Resort.


Directe Link

[games.blog forum]

Lees ook:Nieuwe trailer voor Marbles/Balance Challenge/Marble Saga/Kororinpa 2
Lees ook:Miyamoto over volgende Wii-Zelda: “it’s very fun to move your body around”
Lees ook:Wii Fit uitpakvideo
Lees ook:Officieel: Wii Fit op 25 april
Lees ook:Electronic Arts promoot EA Sports Active

51 reacties op “Eerste trailer Cyberbike, een Wii fietsspel met hometrainer

  1. Shitbull55

    “en je stopt ‘m zo onder je bed”…

    Krijg toch een beetje een Amazing discoveries gevoel hier bij. Ben namelijk benieuwd hoe stevig de fiets is…

      /   Beantwoorden  / 
  2. Oscar

    Volgens mij is het niet erg stevig..
    Ik ga wel naar buiten om te fietsen. Of anders naar de sportschool.

    Dat ding moet trouwens ook niet te zwaar zijn. Anders moet je hem iedereen keer weer voor de Wii slepen wat ookal een sport opzich is. ;)

      /   Beantwoorden  / 
  3. Berend Jan

    Sega had een arcade kast met een fiets erin moest je ballonnen poppen ofzo. Geweldig was dat Porten die hap…
    .
    Maar NEE ik ga niet ook nog een plastic fiets aan mijn Wii hangen
    .
    sorry.

      /   Beantwoorden  / 
  4. peter

    Ok dit is mss niet voor de gamers weggelegd,
    Maar idd is het heel saai bij de fitness of thuis de ganse tijd te trappen zonder feedback te krijgen. Dit is een mooie oplossing om verder te gaan met u sport. Niet altijd zo negatief zijn.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Gulzt

      Voor sommige mensen is het inderdaad een alternatief. Geen zin om naar de sportschool te gaan & buiten koud en regen, dan toch kunnen fietsen. Ik vind het wel wat :-) Al zou ik het niet kopen.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Kikujiro

        Ik vind dit ook wel geslaagd (los van de kwaliteit van het materiaal en software). In Japan heeft Konami bijvoorbeeld ook fitness centra. Bij mijn schoonmoeder in de buurt zit er zelfs een. Ik ben er nog nooit naar binnen gelopen, maar ik stel me zo voor dat je daar ook door virtuele landschappen fietst en rent.

          /   Beantwoorden  / 
  5. Erik

    Mijn grootste zorg zou de bouwkwaliteit van die hometrainer zijn. Het is moeilijk oordelen vanaf een filmpje, maar het ziet er een beetje goedkoop uit. Ik vraag me of hij het aan kan om een paar maanden intensief gebruikt te worden.
    .
    Zo ja, dan zou het ook een briljante aanschaf zijn voor sportscholen. Je moet het inderdaad niet zien als een tof spel, maar meer als een manier om het trainen leuker te maken. Genoeg mensen die een paar keer per week op zo’n hometrainer kruipen, dan is het vast leuk als je ondertussen kunt sturen om meer punten te halen.

      /   Beantwoorden  / 
  6. pieter

    nintendo is de man.
    en dit bewijst t.
    Hardcore gamers moeten hun bek houden/
    Ik ga t niet aanschaffen, is vast geen koopjuh maar eh… dit is vast een succes.
    En anders hebben ze gewoon geen smaak…
    Ziet er toch leuk uit, virtueel fietsen?

      /   Beantwoorden  / 
  7. Rusty

    Dat ding is al uit. Bij Bartsmit gezien eergistern voor 129,95!

      /   Beantwoorden  / 
  8. garmerwood

    hallo
    ik heb net de fiets gehaald en de kids vinden het wel tof
    ik heb hem ook geprobeerd maar wat nadeel is het zadel wil niet hoog genoeg ik heb dus been prothese miss meer gaten er in zetten wanr lange mensen hebben ook zo een probleem verder is het een mooi iets

      /   Beantwoorden  / 
    1. mieke

      hoi, ik heb er ook één gekocht. heb een probleem met opstarten. in het spel kies je een controller, kies je de wii controler, vervolgens reageert het spel niet mee op de fiets. heb je misschien tips waar dat aan kan liggen.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Marina

        Hoi Mieke, heb het hele internet afgezocht, heb precies hetzelfde probleem. Heb jij ook een zwarte wi of een witte? Volgens Bart Smit waar ik hem heb gekocht maakt dat niet uit. Nu denk ik misschien moet je eerst de software updaten?
        Baal er wel van de hele dag al kwijt aan dat ding.

          /   Beantwoorden  / 
      2. rachelandre

        als je alles aangesloten hebt zoals het hoort moet je de schakelaar op de fiets of CB zetten en niet op GC zoals ze vermelden.
        Bij mij lukt het wel

          /   Beantwoorden  / 
  9. Marina

    Hi Mieke, ik had hem trouwens ook de 30e gekocht. Heb inmiddels een mailadres gevonden waar je vragen kunt stellen. Dit is [email protected] Ik ben benieuwd of dit iets oplevert.

      /   Beantwoorden  / 
  10. Erik

    Helaas heb ik het spel zelf niet, dus ik kan niet echt antwoord geven. Het klinkt alsof er ook een optie is om hem alleen met de Wii Controller te spelen zonder de fiets te gebruiken. Is er dan geen ‘options’ menu waar je (met de Wii Controller) weer van besturingsmethode kunt wisselen? Ik kan me niet voorstellen dat je maar één keer je favoriete besturingsmethode mag kiezen en het daarna nooit meer kunt wijzigen.
    .
    Wat gebeurt er als je de Wii even uit en daarna weer aanzet? Wordt er dan niet nog een keer gevraagd welke besturing je wilt gebruiken?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Marina

      Hi Erik, bedankt voor je reactie. De Wii is meerdere malen aan en uit gezet. Vandaag de fiets zelfs geruild voor een nieuwe. Hetzelfde probleem blijft.
      Bij opties staat de fiets niet vermeld. Hij geeft telkens twee opties weer: de Wii controller of de Camecube controller. Had zelf verwacht dat je de fiets ertussen zou zien, helaas niet dus. Ik vraag me af of het spul wel compatibel is?
      Het gekke is dat wanneer je kiest voor de WII controller hij daarna aangeeft fiets om vooruit te komen of te sturen. Vervolgens kun je fietsen wat je wilt maar het poppetje blijft stil staan. Jammer is ook dat in het boekje handleiding in de Duitse versie er een tel nr beschikbaar is wat je kunt bellen. In de NL versie staat geen nummer.
      Lastig….eindelijk vrije dag en dan zoeken zoeken zoeken.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Erik

        En wat gebeurt er als je kiest voor Gamecube Controller? Op de officiële site lees ik: “Volledige Gamecube controls om Gamecube en Wii spellen te spelen.” De knoppen op het stuur dienen blijkbaar als gamecube controller, misschien kun je het op die manier wel spelen?
        .
        (Dan blijft het natuurlijk wel raar dat er ook een Wii Controller-optie is die blijkbaar niet werkt).
        .
        Hopelijk reageert één van de bezoekers nog eens die het spel wel konden spelen.

          /   Beantwoorden  / 
      2. Erik

        Nog een domme vraag (niet boos worden ;) ), maar je hebt de Cyberbike toch wel aangesloten op de Wii? Waarschijnlijk wel, maar het zou wel heel lekker zijn als het inderdaad zoiets simpels was.
        .
        Ik zie in de online handleiding dat hij moet worden aangesloten op de eerste Gamecube-controller aansluiting… je zou dan toch bijna gaan denken dat je inderdaad voor ‘Gamecube’ moet kiezen om het spel normaal te kunnen spelen.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Marina

          Hi Erik, haha ben niet snel boos hoor en ook niet blond. Ben wel een leek wat spelcomputers betreft.Aan de andere kant heel oplossingsgericht dus dit laat me niet los. En ja de cyberbike is aangesloten op de Wii, ook de camecube ingang geprobeerd. Ook op de fiets zit een keuze voor cyberbike of camecube. Beiden geprobeerd. De handleiding geeft aan dat je het stuur kunt programmeren of kiezen voor fabrieksinstellingen. Ik vermoed nu dat het daar niet goed gaat/matcht?
          Ben benieuwd of Mieke al een oplossing heeft? Denk echt dat omdat het nog zo nieuw is er gewoon een fout inzit. Wordt vervolgd….als het opgelost is dan bericht ik nader. Thanks in ieder geval….en dat op oudejaars avond. Beste wensen dus alvast!!

            /   Beantwoorden  / 
        2. mieke

          Ik heb de fiets vandaag ook omgeruild maar het probleem blijft hetzelfde. ik heb wel een telefoonnummer van bigben gekregen voor problemen, moet dan wel even wachten tot maandag want de afgelopen dagen namen ze de telefoon niet op. Het nummer is volgens Bart Smit 035-6283830. Ik probeer het maandag als het lukt laat ik het wel weten.

            /   Beantwoorden  / 
      3. christelle

        Hai,

        Ik heb ook een ciberbike gekocht, ik krijg hem niet aan de praat ik heb hetzelfde probleem als jou… wat heb jij ermee gedaan?? kan je me een tip geven??
        alvast bedankt

          /   Beantwoorden  / 
  11. saskia

    OOk ik heb de fiets gekocht en net als sommige van jullie de fiets niet aan de praat kunnen krijgen.
    Wat ik ook heb gedaan hij synchroniseerd niet.
    Fiets weer ingepakt en retour Bart Smit, wacht nog wel even met het opnieuw aanschaffen van de fiets.

      /   Beantwoorden  / 
  12. Gulzt

    Ik vraag me überhaupt af hoe de fiets kan werken. Vind het heel maf dat het in feite een gamecube spel is, die toevallig ook op de wii werkt.
    -
    Als de fiets is aangesloten en niet werkt dan kan dat volgens mij alleen maar betekenen dat het apparaat niet registreert dat de trappers rond gaan. Als je op de gamecube-controller de C-stick naar boven ingedrukt houdt komt de fiets in het spel dan wel vooruit?

    Zo ja dan zit het probleem in de sensor. Die is of stuk of niet goed gecentreert:
    • Press the «PROGRAM” button + the “Y” button for 3 seconds. The LED located below the “PROGRAM” button will flash. Volgens de handleiding:
    • Centre the handlebar. • Press the “Y” button. The LED located below the “PROGRAM” button will now
    flash more rapidly. The central position of the handlebar has now been set. • Turn the handlebar to the left or right as far as it will go. • Press the «Y” button. The LED located below the “PROGRAM” button will flash
    for 3 seconds before going off. The handlebar calibration process is now complete.
    -
    Hoop dat dat iets bijdraagt.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Margo

      Hoi Gulzt,
      Wat jij beschrijft is het kalibreren van het stuur. Na het drukken op de knopjes reageert het led lampje zoals aangegeven, maar het spel reageert ook daarna niet. Het enige wat ik met de knopjes op het stuur kan, waar het spel op reageert, is het kiezen van een taal. Vervolgens dus helemaal niets meer. Waarschijnlijk toch gewoon een programmeer foutje in de fiets.

        /   Beantwoorden  / 
    2. Erik

      “Vind het heel maf dat het in feite een gamecube spel is, die toevallig ook op de wii werkt.”
      .
      Dat komt, denk ik, omdat accessoires alleen via de Gamecube-port op de Wii aangesloten kunnen worden. Anders had Big Ben het draadloos op moeten lossen en dat zal wel duurder zijn. Of zoiets.
      .
      Van wat ik begreep uit die handleiding is de fiets in feite een GameCube-controller en staat het ronddraaien van de trappers gelijk aan snel achter elkaar op de A-knop drukken. Dat verklaart waarom hij met zoveel spellen compatible is, maar of het lekker speelt???
      .
      “Is er uberhaupt iemand die de fiets aan de praat heeft gekregen????”
      .
      Garmerwood blijkbaar, die schreef dat de kids het erg leuk vonden. Het kan dus wel… maar hoe? Ik krijg bijna zin om dat ding zelf aan te schaffen alleen om dit mysterie op te lossen. ;) Maar dan is €129 me toch net even te duur.
      .
      Als iemand laat weten wat BigBen er maandag over te zeggen heeft kan ik er een nieuw bericht over schrijven om wellicht ook andere kopers te helpen. Ik ben erg benieuwd of A. die fietsen massaal defect zijn, B. er iets in het spel niet klopt of dat C. de instructies ontzettend vaag zijn.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Marina

        Hi ik denk alle drie. het demofilmpje is draadloos he dat geeft wel te denken, maar zodra je het spel aanzet vraagt hij om de draadverbinding. De cyberbike modus is dus niet te gebruiken in dit spel. Zie verder onderstaande reacties bij derden van mijn kant!

          /   Beantwoorden  / 
  13. Margo

    Ook ik heb vandaag de cyberbike aangeschaft en niet aan de praat gekregen. Nu ik jullie ervaringen lees, zakt de moed in mijn schoenen. Ik krijg het de fiets in het spel wel in beweging. Dit lukt alleen door snel op de “A” knop van de Wii afstandsbediening te drukken. Sturen kan met de Nunchuk. In het boekje dat bijgeleverd bij het spel is, staat geen woord over de instellingen van de Cyberbike. Ik het boekje van de fiets zelf, staat bij probleemoplossing dat de fiets moet zijn aangesloten op het eerste aansluitpunt, en dat de instelling op de fiets op GC (Gamecube) of CB (Cyberbike) moet staan. Beide instellingen werken niet. Is er uberhaupt iemand die de fiets aan de praat heeft gekregen????

      /   Beantwoorden  / 
    1. Marina

      Hi, had hetzelfde probleem! Erik attendeerde mij dat je de camecube modus aan moet zetten (schuifje op camecube) en daarna pas aansluiten.Dan eerts op programma drukken, a knop op stuur indrukken en nog een keer tot programma knopje uit is. Dan direct zonder afstands bediening de knopjes van het stuur gebruiken om door je programma heen te gaan (de vier pijltjes).
      Met de rechterronde knop op je stuur kun je nu de fiets bedienen. Door tegelijekrtijd te trappen zet je de knoppen kracht bij. overigens niet alle knoppen aan de praat gekregen. Zie verder onderstaand nog wat opmerkingen van mij. Succes! Ik ben er klaar mee.

        /   Beantwoorden  / 
  14. Arjo

    Dat is wat. Zojuist ook de Cyberbike aangeschaft. Voor alle duidelijkheid, we hebben een zwarte WII, limited edition. De kabel welke je erbij krijgt is ook met geen mogelijkheid op de WII aan te sluiten, dus ik begrijp ook uberhaupt niet hoe je de cyberbike kunt aansluiten.
    Iemand hier tips over of gaan we allen morgen BigBen lastig vallen haha.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Kikujiro

      Bovenop de Wii zitten twee klepjes, achter het grootste klepje zitten vier uitgangen, de kabel moet in de eerste uitgang.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Marina

        Haha daar hebben wij ons ook rot naar gezocht! Overigens wel handig alle camecube spellen kun je op de Wii spelen.

          /   Beantwoorden  / 
  15. Marina

    Hallo allemaal wat een reacties sinds nieuwjaarsdag! Inmiddels heb ik hem dankzij de tip van Erik aan de praat gekregen, maar niet zoals het demo filmpje doet voorkomen. Als je het boekje goed leest dan zie je ergens staan dat door te trappen je het bedienen van de knoppen kracht bij zet. De fiets werkt dus alleen in de camecube modus (schuifje voorop het stuur). Op moment dat je go ziet moet je het hendeltje (zitten er twee op je stuur) naar voren duwen en dan trappen maar, sturen doe je ook met de hendels en deels met het stuur. Sommige knoppen werken helemaal niet en op cyberbike doet het ding helemaal niets. Ik vermoed dat dit hele ding in NL in ieder geval niet compatibel is of er zitten beginners defecten in. Na een kwartier had ik overigens een zoals ze noemen ‘houten kont’. Het is echt geen fiets voor volwassenen. Ik breng hem dus weer terug deze week en vraag mijn geld terug. Succes allen die ermee doorgaan. Nogmaals het leuke filmpje is echt misleidend volgens mij staat daar gewoon iemand met een controller achter het is fietsen en knoppen bedienen. Nogmaals die 130 euries bewaar ik wel voor iets ‘beters’! bye

      /   Beantwoorden  / 
  16. G.Basioh

    hé,
    late reactie van me,
    maar je kan toch net zogoed fiesten op zo’n normaal ding en de tv aanzetten?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Margo

      Ja, dat kan, dan kan je ook gewoon een aktiefilm opzetten en dan met je controller in de hand voor de tv gaan zitten in plaats van al die dure vechtspelletjes te kopen:).

        /   Beantwoorden  / 
    2. Kikujrio

      *lol* @ G.Basioh

        /   Beantwoorden  / 
  17. mieke

    How to play Cyberbike

    He, he de mijne doet het. Gewoon door te trappen en te sturen. knoppen doen het ook. ik kreeg dit als antwoord van bigben. Hoop dat jullie er ook wat aan hebben.

    How to play Cyberbike

    1. Open de cover op de top van uw console.

    2. Sluit de kabel van de Cyberbike aan op de eerste Gamecube aansluiting van uw console.

    3. Zorg ervoor dat uw stuur goed uitgelijnd is en schakel uw console in.

    4. Gebruik de Wiimote om het spel te starten in de WII menu.

    5. Zodra het spel begint (uw moet uw taal kiezen), u kunt de Cyberbike gebruiken.

    6. Wanneer u moet tussen een Wii Controller en een Gamecube Controller op de scherm kiezen, kies de Gamecube Controller.

    7. Gebruik de Cyberbike-modus om het Cyberbike spel te spelen en de Gamecube-modus als u met een andere compatibel game speelt. Dus op het stuur het schuifje op CB.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Margo

      Hoi Mieke,
      Ik heb de aanwijzingen gelijk uitgeprobeerd, de knoppen en het stuur werkten, maar ik kan trappen wat ik wil, de pedalen werken niet. Ik kom vooruit door aan de hendeltjes op het stuur te duwen. Dat lijkt me toch niet echt de bedoeling!. Ik ben het eigenlijk gewoon zat. Ga dat ding dus ook terugbrengen en heb weer een wijze les geleerd: koop nooit een game waar je nog geen goede reviews van hebt gelezen!!!

        /   Beantwoorden  / 
      1. Marina

        Hi Margo,vanmiddag om half vier heb ook ik hem teruggebracht. Had hetzelfde als jij. Eerst kreeg ik te horen dat men geen geld terug geeft. Heb aangegeven dat ht ding het gewoon niet doet en dat je dan volgens consumenten recht je geld terug behoort te krijgen.Gelukkig uiteindelijk geld terug gehad. Inderdaad voortaan eerst de reviews maar lezen.

          /   Beantwoorden  / 
  18. Sam

    Dit is meer voor fun, serieuze sporters hoeven dit niet te kopen.. (het zal ze dan toch tegenvallen)
    Als dit in de winkel komt te liggen, ga ik het kopen… als het stevig materiaal is.
    wanneer ligt het in de winkel?

      /   Beantwoorden  / 
  19. Brenda

    Ik heb wel eens wat onderzoekjes gelezen over de effectiviteit van dit soort gaming. Conclusie was: ja, je verbrand uiteraard vetten omdat je aan het bewegen bent maar het is niet te vergelijken met een echte workout (fietsen/gym/hardlopen/etc.). Ik ben iig blij dat door dit soort games mensen van de bank komen en weer gaan bewegen! (en ja, ik game ook wel eens hoor) :)
    Zal dat onderzoek nog eens opzoeken…

      /   Beantwoorden  / 
  20. Michel

    Hallo,
    Heeft er iemand ook een positieve ervaring met de Wii Cyberbike?
    Fietst die echt als een goede hometrainer of is het met schokjes?
    Groetjes,
    Michel

      /   Beantwoorden  / 
    1. Marina

      Hi Michel, hij fietste redelijk maar is zeer klein van formaat. kinderfiets eigenlijk! Succes ben blij dat ik hem terug heb gebracht.

        /   Beantwoorden  / 
  21. Sacha

    Hoi,
    Bij ons werkt het spel wel, maar ik krijg gewoon geen weerstand op de fiets, ook niet als we de zwarte knop helemaal op het zwaarste draaien.
    Hebben jullie behoorlijke weerstand als je hem op zwaar zet???
    Graag bericht, anders meot ik hem terugbrengen…

      /   Beantwoorden  / 
  22. Marina

    Hi Sacha, er was wel wat weerstand maar die was niet groot. Zelf heb ik hem teruggebracht.

      /   Beantwoorden  / 
  23. angel

    Ikzelf ben van plan om de fiets te kopen, just for fun. Volgens mijn overbuurvrouw is het helemaal te gek! Zij had overigens geen last van aansluit problemen. Ik heb alleen een vraag waar kan ik hem kopen , er is geen bart smit die de fiets nog heeft!

      /   Beantwoorden  / 
  24. Marina

    Hi Angel als je terug scrollt zie je dat ik ergens een emailadres heb vermeld in de blogs waar je die vraag kunt stellen. Ze mailen je keurig terug!
    Groet!

      /   Beantwoorden  / 
  25. Marina

    ps blog van 31-12-09!

      /   Beantwoorden  / 
  26. Ikke

    Ik wilde een Cyberbike kopen, maar naar al jullie reacties moet ik er toch nog even over na denken.
    Volgens mij hebben alle speelgoedwinkels dat gedaan, hij is nergens meer te koop alleen via internet!
    Zelfs bol.com doet niet meer mee… dat zet je toch even aan het denken!

      /   Beantwoorden  / 
  27. Patrick

    Wij hebben een wii cyberbike gewonnen met de wedstrijd van Becel. Jammer genoeg werkt de fiets bij ons ook niet… (Alles geprobeerd, en wij zijn hier met 6, en allemaal toch wat verstand van computers en spelletjes…) Wellicht is het een defect aan een sensortje of zo. In CB mode, doet hij absoluut niets. Trappen lukt wel in GC mode, maar sturen niet. De fiets gaat gewoon rechtdoor. Je kan dan wel fietsen , maar het is niet echt leuk spelen omdat je de opdrachten niet tot een goed einde kan brengen. Vermits we het niet zelf gekocht hebben kunnen we dus voorlopig niet veel doen. In de winkel hebben ze alvast beloofd contact op te nemen met de leverancier. We hopen alvast op een werkende cyberbike!

      /   Beantwoorden  / 
  28. Iemie

    Is deze hometrainer geschikt voor lange mensen (1.85 en 1.92)?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.