Vervolg op LostWinds aangekondigd: Winter of the Melodias


Toen ik anderhalf jaar geleden het WiiWare-spel LostWinds downloadde was dat in de overtuiging dat een vervolg niet lang op zich zou laten wachten. Ik wist dat het een kort spel was, maar Frontier wekte de indruk dat deel twee al bijna klaar was. Helaas is er van dat episodische platformspel niet veel terechtgekomen, maar Frontier heeft nu dan toch LostWinds: Winter of the Melodias aangekondigd. Een volwaardig vervolg op het eerste spel. Het schijnt dat LostWinds nog steeds de bestverkochte WiiWare-titel is in Europa, dus ik kan onmogelijk de enige zijn die hier nieuwsgierig naar is. Screenshots zijn er nog niet, maar de coverillustratie van EDGE geeft al aan welke kant het opgaat: naast de wind kan Toku nu ook de seizoenen beïnvloeden. Met (vermoedelijk) één druk op de knop verandert zomer in winter en vice versa. Vrolijke Zelda-lite puzzels gegarandeerd, maar nu ik weet wat Frontier onder ‘binnenkort’ verstaat hoop ik toch dat Winter of the Melodias wat langer meegaat dan zijn voorganger. Ik kan me nauwelijks herinneren waar dat spel ook alweer over ging.

[games.blog forum]

Lees ook:Screenshots van LostWinds 2: Winter of the Melodias
Lees ook:LostWinds: Winter of the Melodias nu in het winkelkanaal
Lees ook:Edge over Icarian – Kindred Spirits
Lees ook:Reuzen en tornado’s in Lost Winds: Winter of the Melodias trailer
Lees ook:Nieuwe Pokémon Black & White trailer

8 reacties op “Vervolg op LostWinds aangekondigd: Winter of the Melodias

  1. Koeno

    Lostwinds gekocht, 1 keer gespeeld, nooit meer aangeraakt. Veel te saai

      /   Beantwoorden  / 
  2. Erik

    Hm, ik heb me er toch wel mee vermaakt hoor. Een mooi rustgevend platformspel met een paar makkelijke puzzels. Alleen een beetje snel afgelopen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Ruben

    Ik vond Lostwinds toch echt één van de betere wiiware games. Het voelde aan als een volwaardig product (ondanks de schandalig korte speeltijd) en ik kreeg na het verslaan van de eindbaas echt zin in deel 2. Het feit dat dat dan weer zo lang op zich laat wachten, vergroot mijn enthousiasme weliswaar niet, maar toch kan ik het niet helpen benieuwd te zijn naar dat nieuwe seizoen-mechanisme. Waarschijnlijk download ik deze.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Kikujiro

    Aardige platformer inderdaad, net als jij verkeerde ik in de veronderstelling dat deel 2 in de maak was en een vervolg zou zijn op het eerste deel. We zijn wel een beetje op het verkeerde been gezet lijkt me. Deel 2 sla ik dan ook lekker over.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Gulzt

    Ik was eerlijk gezegd teleurgesteld in deze game. Ik vond het een aangenaam sfeertje maar qua gameplay had ik het snel gezien. Ik vond het lang duren, terwijl ik het toch in een paar uurtjes heb uitgespeeld..

      /   Beantwoorden  / 
    1. Kikujiro

      Inderdaad… de sfeer was wel aardig, maar echt bijzonder is deze game nu ook weer niet. Dit is wel één van de betere WiiWare games, maar dat zegt ook niet zo heel veel gezien het WiiWare aanbod.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Ruben

        Ja, daar heb je wel een punt. Echte toppers heb je niet heel veel. Alleen World of Goo was voor mij echt een waanzinnig goed spel. Voor de rest heb je nog wel een paar aardige spellen (Bomberman, Nyxquest, Lostwinds e.d.), en verder alleen nog maar crap…

          /   Beantwoorden  / 
        1. Erik

          Tales of Monkey Island is ook erg leuk, vind ik. Mega Man 9 is een topper (maar niet WiiWare-exclusief) en met Bit.Trip BEAT heb ik me ook heel erg vermaakt (al snap ik dat dat niet geschikt is voor iedereen).
          .
          Op die spellen na heeft Nintendo inderdaad nog een behoorlijke achterstand op Sony en Microsoft.

            /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.